icon

Zvládnem upiecť tortu?

21. okt 2022

Zeny nikdy som nepiekla tortu syn bude mat 16 r vzdy som objednavala z cukrarne, ale viem vyuzit 65 eur aj inak.A tak premyslam...zvladnem nejaku ovocnu tortu plnka mascarpone nieco svieze, lahodne aj sama?
Poradte mi prosim nejaky recept ideal uplne rozpisane a po lopate...alebo nieco ine cheescake?Kokosovy s raffaelo gulickami?

basska_b
21. okt 2022

Hej, treba naplnit vecer predtym. Pri slahackovej plnke sa mi dokonca oplatilo len 2 hodiny predtym. Tak pisali aj v recepte. Bola sviezejsia ta slahacka

kristiii
21. okt 2022

Ak rozmýšľaš na cheesecakom, skús pozrieť napríklad recepty na nepečený oreo cheesecake. V našej rodine je veľmi obľúbený, dá sa pekne nastylovať a zvládol ho pripraviť aj moj 12- ročný syn, takže tvoj by bol určite luxusný 😉

saxana000
21. okt 2022

Tortu zvladnem ale vzdy stroskotam na korpuse.ale odkedy som objavila korpus v kauflande bledy aj tmavy je to vyriesene

liv1
21. okt 2022

@layla123321 mas zvlastne pocty 😁. Vajcia stoja 2,50, ako kde, da sa aj lacnejsie, ak niekto pecie torty pre druhych predpokladam ze kupuje najlacnejsie. Potrebujes polovicu, takze

1,80 € vajcia
6 € 2x mrazene ovocie (aj to sa da o moc lacnejsie kupit)
5 € Mascarpone 1,50 € slahacka
Ganache 3€ max - a to ani nemusi byt aj tak je torta krasna a chutna
Ovocie na ozdobenie - zalezi, tu velmi pekne vie stat 4 eura aj 20 eur.
Priratajme deci oleja, muku, cukor dajme ze 3€ aj to prehanam. Tak sme na cene 22,30 a to som riadne prehnala 😊
Tu istu tortu viem urobit do 20€, aj za 40.
Zalezi kde nakupim a co nakupim..

stanulienkat
21. okt 2022

Parizska coko torta. Vyborna,lahka a urobi ju aj 10 rocne dieta.

layla123321
21. okt 2022

@liv1 ale ja hovorím o čerstvom ovocí, nie o mrazenom. Tortu ozdobenú mrazeným som ešte nevidela. Teda pokiaľ to potom nie je v želé. A vo Vašich výpočtoch nie je ani mascarpone. U nás nie je bezobalový obchod, takže neviem kúpiť deci oleja (bežne olej nepoužívam, takže ho ani doma nedrzim). Čiže sa v zásade bavíme o dvoch odlišných tortách, ktoré logicky stoja odlišnú sumu.

A ešte k vajíčkam - ja kupujem buď podstielkové alebo z výbehu. Tie určite nestoja 1.80.

layla123321
21. okt 2022

@liv1 pardon, mascarpone tam je 🙂

mamutka
21. okt 2022

Zvládneš, keď zvládnem ja 😁 nasla som si recept na metrový koláč, len kvôli korpusu. Paci sa mi to krehké cesto. Tak som to namiešala, šupla do formy, upiekla. Po vychladnutí rozrezes na dve kolesá. Ak rezes ako ja, krivo jak pivo, urob si v polovici okolo rorpusu do kolečka jemny zarez, ovin niťou, urob uzlík a zatiahni. Nit ti to dokonale rovno prereze.
Plnka: jemny tvaroh vyslahany s trochou slah.smotany, pre mlsne ústa pridaj trochu cukru. Natri a hojne tam natlac malín a čučoriedok čerstvých. Na vrch som ešte dala rovnaký krém, ale už s pridaním kakaa, pre farbu. Zaliala som rozpustenou coko s trochou smotany a torta bola na svete. Pubertak si veľmi pochvaľoval. Výzdoba už je na tebe, či to obhadzes fererro coko gulkami, alebo ovocím, sviečky, nech to riadne blčí a ma do čoho duchat a bude happy

laska86
Autor odpoveď zmazal
laska86
Autor odpoveď zmazal
majusska202
21. okt 2022

Chod do toho ja som a prvý rok synovi kúpila keďže cena bola hrozna od vtedy si peciem sama. Je to o skúsenosti

liv1
21. okt 2022

@layla123321 ale akoze nie je mascarpone, ved som ho tam zaratala. Je tam mascarpone, je tam mrazene ovocie dovnutra torty - to je ovela chutnejsie ako normalne a este som tam zaratala cerstve ovocie aj na vrch torty. Kedze nepotrebujem 10 vajec ale 5, tak som dala cenu 1,80. Olej mame vsetci doma, pochopitelne nezaratam do ceny torty cely olej. Takze este raz:

5 vajec 1,80
Mascarpone 5 eur
2x mrazene ovocie 6 eur
Slahacka 1,50 eur
Ganache (cokolada + slahacka) 3 eura
Cerstve ovocie navrch 4 eura (a tam mam aj jahody aj maliny napr.) alebo maliny a cucoriedky
Muka/cukor/olej 3 eura a to aj prehanam.
Takze spolu… 21,30 bez ganache polevy, 24,30 este aj s ganache polevou. A paradna torta je na svete, akurat som zaokruhlovala hore, takze este aj lacnejsia. Neviem kde nakupujes, ja nenakupujem v ziadnych akciach.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
dkethe
21. okt 2022

Vdaka tomuto videu sa ti podari famozna😉

https://www.youtube.com/watch?v=dQcSji-IhgI
liv1
21. okt 2022

@elizabet173 prave som to vyssie rozpisala. Asi nakupujes zbytocne draho

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
liv1
21. okt 2022

@elizabet173 podlozky na tortu aj stojany mam aj 5 a kedze som zaokruhlovala, tak sa tam kludne zmesti aj voda aj elektrina

layla123321
21. okt 2022

@liv1 veď som sa opravila, že mascarpone tam je. A ako som spomínala, ceny som vytiahla z Tesco. Ja neviem nakúpiť v týchto cenách dva druhy lesného ovocia za 4e, nech pozerám ako pozerám, foto v prílohe. A naozaj, ja doma olej nemám, teda nie slnečnicový a olivový do koláča nedám. Ani vajcia neviem kúpiť na kusy, buď ich je 6 alebo 10. 6ks sú obvykle bio a tie sú ešte drahšie. A opäť sa opakujem, ja nikde netvrdím, že sa nedá lacnejšia. Ja som svoju vypočítala na tri druhy čerstvého lesného ovocia dovnútra a rovnaké množstvo na výzdobu, čiže len ovocie samo o sebe mi zhltlo zaokruhlených 18eur, takže za zvyšné 2 eurá ju fakt nevyčarujem. Je to len moja predstava o mascarpone torte s čerstvým ovocím. Keď niekto robí inú, tak super, ja som len pridala svoju. Nič menej, nič viac.

dkethe
21. okt 2022

@liv1 uz druha diskusia na cenu torty tento tyzden. A po tvojom rozpocte sa musia cukrarky chytat za hlavu, kazis im biznis 😂😂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lolita555
21. okt 2022

Zvládneš ja som nikdy predtým tortu nepiekla išla som len podľa dlho dlhooo pozretých videí a toto bola moja prvá ,teraz peciem v rodine len ja ,takže smelo👏💪

liv1
21. okt 2022

@dkethe kazim kazim ja viem 😁. Problem je ale ten, ze ja peciem a varim vela. Ja keby peciem torty ako oni na objednavku, najviac by stala cena mojej prace, oni si to potrebuju z nejakeho dovodu obhajit 🤷‍♀️. Ved je to prplacka, aj nakupit, aj pripravit, kopec casu, umyt po sebe atd. Ale tu sa bavime cisto o aurovinach. Viem kupit balicek jahod za 5 eur, ale aj za 2,50. Uz chcem vidiet, ze by tortarka robila tortu z vajec z volneho vybehu. Tak mozno 5%. Uz cca rok nakupujem vyhradne v kauflande a som velmi spokojna s tym ovocim aj s ich cenami. To sa s bilou kde sme nakupovali predtym ani neda porovnat. A napriklad tip na skvele mrazene maliny do korpusu mam od jednej top cukrarky a odvtedy ine ovocie do torty nepouzijem, take su dobre. A za dalsie, tortarky toho ovocia nedaju nikdy tolko vela ako ja.
A dalsia vec je rozdiel, ci peciem tortu pre nas doma, staci mensi korpus, alebo tortu ked pride 30 ludi na oslavu. To je zas ina suma. Ale tu sa bavime o malej rodinnej oslave

miskomisko1
21. okt 2022

@layla123321 Ahoj tak ja som v živote nepiekol a keď som sa raz dal nahovoriť na Pavlovu tortu tak odvtedy ju pečiem už asi 6x a aj parené buchty som nikdy nerobil a podarili sa deti chválili a to sú podľa mňa najväčší kritici 😀

dkethe
21. okt 2022

@liv1 cely problem na margo cien torty vidim v lzi. Ze torty zdrazeli lebo suroviny. Preco nepovedat pravdu, ze tortarky si dvihli cenu svojej prace?? Vporiadku, mozu si to dorovnat na inflaciu/na narast cien za byty. Mozu - ony ano, zamestnanci tolko nedostanu ani omylom/ak vobec. Ale nevidim dovod to podporovat. A ak mozem nejakej mamke na mk pomoct usetrit 40€ povzbudenim, ze torta nie je rocket science, tak to urobim.

Tie vajcia , volneho vybehu ma tiez mega pobavili (aj v prvej diskusii to bolo) netvrdim ze neexistuje 5% biocukrarok ktore to maju ako trademark.. ale zvysok 🤦 😆😆

bimbambom
21. okt 2022

https://www.redvelvetcooking.com/2018/12/makova...

Toto je to najlepšie čo som jedla . Všetkým chutilo 🙂

liv1
21. okt 2022

@bimbambom wau! To vyzera mega!

layla123321
21. okt 2022

@miskomisko1 tak to super. Ja práveže pečiem celkom dosť, ale napr Pavlovu som ešte nespravila tak, aby som bola spokojná ja 😂 alebo možno je to tým, že som aj streser a proste snažím sa to dotiahnuť úplne na ukážkový produkt, čo vlastne ani nie je nutné no 😂😅 ja sa proste stresujem, aj keď som piekla pre kolegov do práce, že fu, ak to nevyjde, kde budem ráno zháňať zákusky 🤔😅

bimbambom
21. okt 2022

@liv1 naozaj je neskutočná , mňam !
A nie je to vôbec zložité 🙂

liv1
21. okt 2022

@bimbambom urcite ju vyskusam 👍