Ako riešiť zablokovaný účet a peniaze na Vinted?
Ahojte, potrebujem poradiť od niekoho, kto už riešil väčší problém s Vinted. Mám zablokovany účet a ani neviem z akého dôvodu keďže som predavala len vecičky ktoré mám doma a stále tam mám peniaze z viacerých objednávok, takže nejde úplne o pár eur.
Teraz sa mi navyše stalo, že kupujúci nahlásil problém s objednávkou, ale kvôli obmedzenému účtu ani nevidím, čo nahlásil a nemám možnosť na problém reagovať. Vinted mu vrátil peniaze a napísal, že tovar nemusí vrátiť. Čiže ja nemám ani peniaze, ani svoj tovar.
Riešil niekto niečo podobné? Podarilo sa vám dostať k peniazom cez podporu alebo odvolanie? A ak Vinted nepomohol, ako ste sa ďalej bránili a na koho ste sa obrátili? Napr. Európske spotrebiteľské centrum alebo niečo iné?
Zaujíma ma hlavne skúsenosť niekoho, kto to dotiahol ďalej než len cez klasické správy podpore a reálne sa mu podarilo peniaze dostať späť. Budem vďačná za každú radu, pretože pri viacerých objednávkach už môže ísť o dosť veľkú sumu. 🙏
Mala som problém, nie úplne taký ako ty, ale...
Kupujúca nahlásila problém, prišla jej ťuknutá kniha, ale stále nebola výrazne poškodená. Vinted jej dal za pravdu, dostala peniaze a mala aj knihu (novinku na trhu). Keď som argumentovala, že ja nemám ani svoj majetok (knihu), ani peniaze, tak ich to nezaujímalo. Nereagovali ani na to, aby mi napísali podľa akého zákona si kupujúca môže nechať nezaplatený tovar a zároveň aj peniaze. Argumentovala som aj tým, že poškodenú zásielku nemala vôbec prebrať, vrátila by sa mi a jej by vrátili peniaze. Písala som si s nimi viac ako mesiac, ale chodili len odpovede, že "im je to strašne ľúto"...a podobne bláboly. Nič som nedosiahla, odvtedy si o Vinted myslím svoje.
ten ucet ti len tak neblokli, nieco sa urcite udialo - spomen si, popatraj
neprehliadla si od nich daky email, ze sa mas overit alebo daco take?
@anonym_7c85f3 mala som tam veľa úspešných predajov ani 1 zlý až na tento posledný myslím že pani ma mohla aj nahlásiť alebo niečo.. overené som mala všetko 😕
Mala som problém, nie úplne taký ako ty, ale...
Kupujúca nahlásila problém, prišla jej ťuknutá kniha, ale stále nebola výrazne poškodená. Vinted jej dal za pravdu, dostala peniaze a mala aj knihu (novinku na trhu). Keď som argumentovala, že ja nemám ani svoj majetok (knihu), ani peniaze, tak ich to nezaujímalo. Nereagovali ani na to, aby mi napísali podľa akého zákona si kupujúca môže nechať nezaplatený tovar a zároveň aj peniaze. Argumentovala som aj tým, že poškodenú zásielku nemala vôbec prebrať, vrátila by sa mi a jej by vrátili peniaze. Písala som si s nimi viac ako mesiac, ale chodili len odpovede, že "im je to strašne ľúto"...a podobne bláboly. Nič som nedosiahla, odvtedy si o Vinted myslím svoje.
@anonym_8e3b74 strašne nefér...a myslím že na to nejaký ten zákon mal byť keďže ste prišli aj o tovar aj o peniaze. Navyše šaty ktore som ja posielala boli úplne nové nenosené takže neviem kde nastal problém .. taktiež šaty mi mohla poslať naspäť
@anonym_7c85f3 mala som tam veľa úspešných predajov ani 1 zlý až na tento posledný myslím že pani ma mohla aj nahlásiť alebo niečo.. overené som mala všetko 😕
@anonym_autor a ty sa vobec nevies prihlasit? vinted ti co pise
mne teraz blokli inzerát,knihu, ...že je to v rozpore s ich pravidlami, akože normálna kniha beletrie, ktorú som tam mala pol roka....nechápem
@anonym_8e3b74 strašne nefér...a myslím že na to nejaký ten zákon mal byť keďže ste prišli aj o tovar aj o peniaze. Navyše šaty ktore som ja posielala boli úplne nové nenosené takže neviem kde nastal problém .. taktiež šaty mi mohla poslať naspäť
@anonym_autor
Niekto vás opakovane nahlásil.Nepredavali ste viac veci, nových a s visačkou alebo aj bez?
Denne viac takych inzerátov?Komerčny predaj, predaj fake?Treba si prečítať, čo sa môže a nemôže predávať. Len tak vás neblokli.
nonym_8e3b74 popisala presne to iste a skoncila tam, kde koncia skoro vsetci - pri mailoch, ze im je to luto. To Europske spotrebitelske centrum, na ktore sa pytas, je pritom spravna adresa a ma to logiku, ktora nie je uplne zjavna: Vinted je litovska firma, Vinted Group UAB so sidlom vo Vilniuse. Cize tvoj spor s nou nie je spor s eshopom za rohom, ale cezhranicny spotrebitelsky spor, a presne na tie ESC v SR je. Funguje pri ministerstve hospodarstva, je bezplatne a riesi to s partnerskym centrom v Litve. Vymahat za teba nemozu, ale firmy zvyknu reagovat inak, nez na patnasty mail od uzivatelky.
Druha vec, ktora tu este nezaznela: podla nariadenia o digitalnych sluzbach ti platforma musi dat odovodnenie, preco ti ucet obmedzila alebo zrusila, a musi mat vnutorny system staznosti, ktory je elektronicky, zadarmo a dostupny najmenej 6 mesiacov od toho rozhodnutia. Takze stav "nevidim, co nahlasil, a nemam ako reagovat" nie je nieco, co musis brat ako dane - to odovodnenie si vies vypytat a rozhodnutie napadnut.
Prakticky: staznost posli cez formular staznosti, nie cez chat, a jednou cestou, aby sa ti odpovede nekrizili. Vinted na nu ma 15 pracovnych dni, pri zlozitejsom pripade 35, a odpoved chodi po anglicky alebo litovsky. A ziadaj oddelene dve veci - vyplatenie zostatku z penazenky a preskumanie toho sporu o objednavku. Ked to das do jedneho mailu, vybavia ti jedno a druhe v tom utopia.
A odfot si vsetko, co este vidis, kym je ucet aspon ciastocne pristupny.
Mne 2x nefungovala aplikácia, mali práve nejaký problém, bolo to zrovna v čase, keď som tam mala vačší obnos peňazí, bola som presvedčená že ma chcú o tie peniaze obrať😅
Asi 2x som odinštalovala aplikáciu a znovu naištalovala a nešlo to, až na druhý deň ráno všetko normálne nabehlo..

ten ucet ti len tak neblokli, nieco sa urcite udialo - spomen si, popatraj
neprehliadla si od nich daky email, ze sa mas overit alebo daco take?