Ako riešiť reklamáciu, keď predajca Domoss už nefunguje?
Ahojte, potrebujem riešiť reklamáciu práčky, na ktorú mi stále platí záruka, ale predajca domoss už nefunguje od júna tohto roku. Podľa všetkého som sa mala obrátiť na candy servis, ale tam mi povedali že si mám nájsť číslo na poisťovníka? Vôbec nerozumiem čo ďalej robiť, nič viac mi pani nebola ochotná vysvetliť 🙈😁 nájsť číslo na poisťovníka a on nám potom preplatí servis, som stratená... Poraďte prosím ak máte skúsenosť s niečím takým
je to v lehote do 2 rokov od kúpy alebo si mala zaplatenú predĺženú záruku?
@anonym_8eb2de predĺžená záruka na 5 rokov. Kupovala som ju február 2022
mala by si mať ku faktúre certifikát k predĺženej záruke alebo poistnú zmluvu, skús pohľadať ktorá poisťovňa to má na starosti a treba sa obrátiť na nich
Ja mam tiez predlzenu 5 rocnu zaruku .pozri manual ku pracke ,alebo na nete najdi najblizsi autorizovany servis pre tvoju konkretnu znacku (ja mam napr samsung) ,a s nimi riesis opravu ,nahlasis ze pracka nejde ,preco ,aj vsetko,co pytaju a plus blocek ,kde je zaplatena predlzena zaruka ,oni poslu technika .
Ja mam tiez predlzenu 5 rocnu zaruku .pozri manual ku pracke ,alebo na nete najdi najblizsi autorizovany servis pre tvoju konkretnu znacku (ja mam napr samsung) ,a s nimi riesis opravu ,nahlasis ze pracka nejde ,preco ,aj vsetko,co pytaju a plus blocek ,kde je zaplatena predlzena zaruka ,oni poslu technika .
@danculka25 volala som na candy infolinku, tam mi pani poskytla kontakt na technika ale povedala ze mam nájsť kontakt na poisťovníka, ktorý mi potom preplatí úhradu za opravu. Tomu nerozumiem. Prečo si mam vymáhať od niekoho preplatenie opravy, keď je práčka v záruke?Certifikát mam v maily ten som našla, ale žiadny iný kontakt nemám na údajného poisťovníka
mala by si mať ku faktúre certifikát k predĺženej záruke alebo poistnú zmluvu, skús pohľadať ktorá poisťovňa to má na starosti a treba sa obrátiť na nich
@anonym_8eb2de áno certifikát mámm, ale o poisťovní som nenašla nič k tomu
@danculka25 volala som na candy infolinku, tam mi pani poskytla kontakt na technika ale povedala ze mam nájsť kontakt na poisťovníka, ktorý mi potom preplatí úhradu za opravu. Tomu nerozumiem. Prečo si mam vymáhať od niekoho preplatenie opravy, keď je práčka v záruke?Certifikát mam v maily ten som našla, ale žiadny iný kontakt nemám na údajného poisťovníka
@dadika44 lebo je to už viac ako 2 roky a teda to nie je v záruke, ale dobe poistenia, ktoré si si zaplatila, čiže to bude preplácať poisťovňa
a kedy si to kupovala?
@dadika44 lebo je to už viac ako 2 roky a teda to nie je v záruke, ale dobe poistenia, ktoré si si zaplatila, čiže to bude preplácať poisťovňa
a kedy si to kupovala?
@anonym_8eb2de aha už rozumiem. Poistenie som ale neplatila, mali vtedy takú akciu, že keď do tuším 14dni sa zaregistrujete na candy stránke tak získate túto predĺženú záruku. Preto nerozumiem prečo ma v candy servise zrušili. Certifikát o predĺženej záruke mám ale kontakt na poisťovňu som žiadny nenašla v mailoch. Práčku som kupovala február 2022
skús sa pozrieť na certifikát – je tam nejaké logo, skratka alebo všeobecné poistné podmienky (VPP)? vtedy to riešil Allianz, Defend Insurance alebo Generali, ak na certifikáte nič nenájdeš tak treba obvolať tieto tri poisťovne a podľa čísla certifikátu zistiť, či je to u nich, potom ti už ďalej povedia ako postupovať
skús sa pozrieť na certifikát – je tam nejaké logo, skratka alebo všeobecné poistné podmienky (VPP)? vtedy to riešil Allianz, Defend Insurance alebo Generali, ak na certifikáte nič nenájdeš tak treba obvolať tieto tri poisťovne a podľa čísla certifikátu zistiť, či je to u nich, potom ti už ďalej povedia ako postupovať
@anonym_8eb2de rozumiem, ďakujem. Nič také tam nieje. Len číslo certifikátu. Ďakujem
Ja by som skusila este raz,ale cez formular ,pripadne zavolat neskor,ked tam bude ina pani ,ano ,predlzena zaruka funguje na principe poistenia a kazda znacka to ma inak ,ja som to riesila tak,ako som vyssie pisala
@dadika44 ano ,normalne to takto funguje.
Presne aj ja som mala od nich predlženú na 5 rokov..ked sa mi po 2rokoch pokazila,rovnako ma odvolali priamo na toho skym bola pojistka spísaná.Teda ked to uz je po tej zákonné 2 leté.
Prišiel mi servisák z Bosch, dal mi papiere,zaplatila som a nasledne mi to tá daná pojišťovna vrátila.
@dadika44 lebo pracku v záruke už nemáš, ak ma viac ako 2 roky. Mas ju iba poistenu, cize preto riešiť s poisťovňou. Preto sa žiadna predĺžená záruka na niektoré veci absolútne neoplati
dadika44, mozno ti to tu trochu zamotali. To, co si ziskala registraciou u Candy, sa vola program Candy - 5 rokov zaruka a nie je to poistenie. Su to 24 mesiacov zakonnej zaruky plus dalsich 36 mesiacov bezplatneho servisu, ktory poskytuje priamo Candy Hoover. Ziadna poistovna v tom nefiguruje, takze obvolavat Allianz, Defend a Generali by bola strata casu. Ten model s poistovnou sa pouziva vtedy, ked ti predlzenu zaruku PREDA predajca pri pokladni, a to nie je tvoj pripad.
Zaroven to znamena, ze Domoss s tym nema nic spolocne. Registrovala si sa u vyrobcu, nie u predajcu, takze to, ze Domoss uz nefunguje, na tvoj narok nema vplyv.
Ako sa to uplatnuje: autorizovanemu servisnemu partnerovi Candy staci predlozit doklad o kupe a certifikat z registracie, cize presne to, co uz mas. Kontakt na technika ti dali, tak mu obe veci posli mailom este pred navstevou a rovno napis, ze uplatnujes bezplatny servis z programu predlzenej zaruky. Nemas nic platit a potom to od niekoho vymahat. V tomto rezime sa vada riesi opravou alebo dodanim dielu a lehota je 60 dni; naopak vymenu spotrebica ani vratenie penazi v nom ziadat nemozes, to plati len v tej prvej dvojrocnej casti.
Ak by ti aj tak tvrdili svoje, napis to Candy mailom s cislom certifikatu a poziadaj o pisomnu odpoved. Po telefone ti kazdy povie nieco ine a nic z toho sa neda dolozit. Kupovala si vo februari 2022, takze piaty rok ti bezi do februara 2027, cas teda mas, ale ja by som to neodkladal.

je to v lehote do 2 rokov od kúpy alebo si mala zaplatenú predĺženú záruku?