icon

Kaufland skenuje tovar dvakrát: Je to okrádanie?

sassy_girl
Dnes o 15:08

Ahojte, chcem sa opýtať, či ste mali podobnú skúsenosť ako ja. Pri nakupovaní v Kauflande používam ich skener, príde mi to veľmi praktické, že tovar môžem rovno poukladať do tašiek a nemám stres pri balení nákupu pri pokladni. Už sa mi ale viac krát stalo, no minimálne 3 nákupy po sebe, že mi tam naskákali niektoré veci dvojmo a zistila som to až po zaplatení doma. Bola som veľmi nahnevaná a uvažovala som, či som náhodou neurobila chybu ja, že som to omylom oskenovala 2x, veď môže sa stať. Ale minule som si dávala extra pozor, skontrolovala pred platením a doma som zistila, že som prvú položku mala 2x na účte a pritom som to naozaj kontrolovala viac krát a bola to prvá vec, takže malá šanca, že by som to tam omylom viac krát klikla. Ale dnes sa mi potvrdili moje dohady- pozorne som si prešla všetky položky pred platením a hneď po platení som si ich skontrolovala a mala som tam jednu položku 2x, tak som to okamžite riešila. Predavačka sa najprv tvárila, že asi nejaká náhodná chyba, ale keď mi na reklamáciach vracala peniaze (chcela som vedieť, s kým o tom môžem hovoriť, lebo to nie je prvý ani druhý krát) mi priznala, že o tom vedia a "rieši sa to". Toto nie je okrádanie ľudí?? Koľko ľudí si kontroluje veľký nákup hneď po zaplatení na mieste? Prosím, napíšte mi ak máte podobnú skúsenosť, toto sa mi stalo konkrétne v Kauflande na Patrónke.

kacena4
Dnes o 15:10

nikdy sa mi to nestalo

anonym_4d10d9
Dnes o 15:11

ak máš fac. napíš to do skupiny Nekŕmte nás odpadom
neskenujem, nahadzujem si sama pri samoobslužnej

sassy_girl
autor
Dnes o 15:15
@anonym_4d10d9

ak máš fac. napíš to do skupiny Nekŕmte nás odpadom
neskenujem, nahadzujem si sama pri samoobslužnej

@anonym_4d10d9 ďakujem za tip, asi to tam dám. Nepríde mi normálne, že majú tento problém už dlhšie a tvária sa, že je to normálne. A predavačka mi ešte v kľude povie: " veď si zoberte ešte jedny tie hrozienka". Normálne by som si to fakt nevšimla..a ľudia bežne bločky zahadzujú do koša a keď majú o euro či dve drahší nákup, nepríde oim to podozrivé.

anonym_a0e849
Dnes o 15:22

@sassy_girl každý týždeň takto nakupujem 2x a ani raz sa mi to ešte nestalo. Blok si vždy kontrolujem

anonym_152714
Dnes o 15:23

@sassy_girl a to tam nemaju taky displej, kde si to kontrolujes, co ti nascanovalo? V Lidliv Bille alebo v Metre napriklad maju... Stale vidis, kolko coho ti naskakalo... vpodstate to vizualne kontrolujem aj ked nahadzuje pokladnicka, nie len ja...

anonym_656da6
Dnes o 15:45

nestalo sa mi to , kontrolujem si to pri skenovani a to nakupujem 2x za tyzden

jaron
Dnes o 15:53

Nestalo sa mi to nikdy. Ale vo vlastnom záujme – skôr sa pri tom bojím, že niečo zabudnem naskenovať a začnem pri odchode pípať, ťažko dokážem, že to nebol úmysel – si vždy poriadne pozriem počet položiek na displeji a spočítam počet položiek v košíku. Takže by sa mi nemalo stať ani to, z čoho mám obavu (že bude niečo chýbať), ani to, čo píšeš ty (že bude niečo 2x).

anonym_23157d
Dnes o 15:54
@anonym_152714

@sassy_girl a to tam nemaju taky displej, kde si to kontrolujes, co ti nascanovalo? V Lidliv Bille alebo v Metre napriklad maju... Stale vidis, kolko coho ti naskakalo... vpodstate to vizualne kontrolujem aj ked nahadzuje pokladnicka, nie len ja...

@anonym_152714
Jasne ze maju, ale nevsimava kontrolovat priebezny nakup, ja som niekolko raz isla spatne a vynulova , vratila polozku a kupila daco ine, netreba blbo skenovat a potom sa doma cudovat, pre teba je lepsie ist ku klasickej pokladni.

anonym_0fefb9
Dnes o 15:55

Toto sa mi nestalo, skôr sa mi stalo že nestiahlo kód a pri kontrole košíka som vyzerala že kradnem šunku lebo som ju nemala nablokovanu lebo tam ukazovalo len číslo a 0,0😆ale dobre vedieť začnem stále pozerať bloček, väčšinou len rýchlo prebehnem.

viestta
Dnes o 15:55

este sa mi toto nestalo. Nikto iny ako ty nema dosah na to co a kolkokrat je nascenovane, len ty, takze chybu hladaj u seba

anonym_99dd95
Dnes o 16:08

Ani mne sa to nikdy nestalo, ani manželovi, ktorý nakupuje pár krát týždenne... niekedy skenuju deti a tiež bez problémov...
Mňa skôr štve, že sme často "vybraní" na kontrolu košíka... raz dokonca mal manžel iba 1 položku 🙈🤣

sassy_girl
autor
Dnes o 16:11

ja som vybraná na kontrolu košíka vždy..

sassy_girl
autor
Dnes o 16:13
@viestta

este sa mi toto nestalo. Nikto iny ako ty nema dosah na to co a kolkokrat je nascenovane, len ty, takze chybu hladaj u seba

@viestta vravím, že som si to kontrolovala tesne pred nákupom, dokonca viac krát, na skeneri som mala inú sumu a akonáhle som si to nahodilado pokladne, suma sa zvýšila- lebo som tam jedna položka zdvojila. A nestalo sa mi to prvý ani druhý krát, naozaj nie som taká nešikovná..a v príspevku som spomenula, že predavačka hovorila, že o tejto chybe vie...ale veľmi opatrne sa vyjadrovala.

anonym_f1ebf8
Dnes o 16:26
@sassy_girl

@anonym_4d10d9 ďakujem za tip, asi to tam dám. Nepríde mi normálne, že majú tento problém už dlhšie a tvária sa, že je to normálne. A predavačka mi ešte v kľude povie: " veď si zoberte ešte jedny tie hrozienka". Normálne by som si to fakt nevšimla..a ľudia bežne bločky zahadzujú do koša a keď majú o euro či dve drahší nákup, nepríde oim to podozrivé.

@sassy_girl vieš čo, presne včera to isté. Keby nefotím a hneď neposielam fotky dalej, či toto tak ani nezistím.
Na skener 1 kečup, na bloku 2...a to isté aj kukurica, 2 tovary navýšenie mnozstvo. Východ slovenska.

Zvyknem skenovať mobilom ale včera použitá pištoľ a ten rozdiel 1.90e to už je kúsok dosť.

sassy_girl
autor
Dnes o 16:36
@anonym_f1ebf8

@sassy_girl vieš čo, presne včera to isté. Keby nefotím a hneď neposielam fotky dalej, či toto tak ani nezistím.
Na skener 1 kečup, na bloku 2...a to isté aj kukurica, 2 tovary navýšenie mnozstvo. Východ slovenska.

Zvyknem skenovať mobilom ale včera použitá pištoľ a ten rozdiel 1.90e to už je kúsok dosť.

@anonym_f1ebf8 ďakujem za odpoveď. Tak aspoň viem, že aj niekto iný mal túto skúsenosť a v inom Kauflande ako ja. Je to hrozné.. pokúsim sa niekde podať podnet.

anonym_23157d
Dnes o 16:45
@sassy_girl

@anonym_f1ebf8 ďakujem za odpoveď. Tak aspoň viem, že aj niekto iný mal túto skúsenosť a v inom Kauflande ako ja. Je to hrozné.. pokúsim sa niekde podať podnet.

@sassy_girl
Saze bude mat co parlament riesit a treba dat kapitalistom 10 milionovu pokutu

lukbe
Dnes o 16:52

Malo chodím do Kauflandu, ale ano, raz sa mi to stalo. Clovek musí naozaj všetko kontrolovať.

anonym_92767a
Dnes o 17:37
@sassy_girl

@sassy_girl aj v Bytči sa to stáva pravidelne... tiež o tom vedia

sassy_girl
autor
Dnes o 18:40

Nehorázne, mali by dať na tie pokladne oznam!

chrobak7
Dnes o 21:32
@sassy_girl

Nehorázne, mali by dať na tie pokladne oznam!

@sassy_girl Dal som si tú námahu a pozrel som všetky bločky z nákupov za tento rok. Bolo to 28 nákupov a v ani jednom nebolo omylom zdvojená položka. Nakupujem v 4 Kauflandoch v BA.

Ja si nákup kontrolujem počas skenovania, či mám správne množstvá a pri pokladni dávam pozor, aby suma nebola vyššia, ako pred finálnym skenovaním. Zvyčajne je ale nižšia, lebo sa odrátajú akcie. A tiež skontrolujem, či pokladňa odpočítala cenu pri akciovom tovare.

Neviem posúdiť, či je to tvoja chyba alebo chyba techniky, ale možné je aj jedno aj druhé. Nemyslím si, že by to úmyselne tak bolo nastavené v pokladniach. Neviem si predstaviť, podľa akého algoritmu by ten stroj pripočítal jednu položku navyše - komu a pri akom nákupe.

Ak máš ale takú skúsenosť, tak by som na tvojom miesto odfotil do mobilu pred finálnym skenovaním položky na skeneri, aby si mala dôkaz. A treba si kontrolovať nákup, lebo chyba sa môže stať aj pokladníkovi, keď ručne skenuje.

To, že mi skontrolujú nákup, mi nevadí. Pred pokladňou si skoro vždy skontrolujem, či som niečo nezabudol.

A prečo by mali dávať oznam? A aký? Nech si každý skontroluje nákup? Je to vec každého zákazníka.

sassy_girl
autor
Dnes o 22:02
@chrobak7

@sassy_girl Dal som si tú námahu a pozrel som všetky bločky z nákupov za tento rok. Bolo to 28 nákupov a v ani jednom nebolo omylom zdvojená položka. Nakupujem v 4 Kauflandoch v BA.

Ja si nákup kontrolujem počas skenovania, či mám správne množstvá a pri pokladni dávam pozor, aby suma nebola vyššia, ako pred finálnym skenovaním. Zvyčajne je ale nižšia, lebo sa odrátajú akcie. A tiež skontrolujem, či pokladňa odpočítala cenu pri akciovom tovare.

Neviem posúdiť, či je to tvoja chyba alebo chyba techniky, ale možné je aj jedno aj druhé. Nemyslím si, že by to úmyselne tak bolo nastavené v pokladniach. Neviem si predstaviť, podľa akého algoritmu by ten stroj pripočítal jednu položku navyše - komu a pri akom nákupe.

Ak máš ale takú skúsenosť, tak by som na tvojom miesto odfotil do mobilu pred finálnym skenovaním položky na skeneri, aby si mala dôkaz. A treba si kontrolovať nákup, lebo chyba sa môže stať aj pokladníkovi, keď ručne skenuje.

To, že mi skontrolujú nákup, mi nevadí. Pred pokladňou si skoro vždy skontrolujem, či som niečo nezabudol.

A prečo by mali dávať oznam? A aký? Nech si každý skontroluje nákup? Je to vec každého zákazníka.

@chrobak7 Ahoj, ďakujem za názor, neviem či to bolo jasné z toho príspevku, ale tovar si skenujem s tou "pištolou", ktorú sa pripevňuje k vozíku. Ale asi hovoríme o tom istom. A naozaj si pozorne pozerám tie položky, koľkokrát ich tam mám ( dnes som kupovala všetko po jednom, až na dve veci, bolo to jednoduché odsledovať). Pri jednom nákupe, to som zistila až doma, mi to zdvojilo 2 položky. Je to ale dobrý nápad, si odfotiť rovno zo skeneru, čo mám v akom množstve, aby som mala dôkaz a nemohli mi povedať, že som urobila chybu ja. Díky🙂 Tým oznamom som myslela to, aby su ľudia prekontrolovali blok, lebo tam majú takúto chybu (čo znie ako hlúposť, lebo to by tam určite nedali a nepriznali, hlavne ak je to dlhodobejšia záležitosť). Potvrdila mi to aj predavačka, ale myslím si, že veľa ľudí to na to nemá ako dojsť, pokiaľ si pozorne nepozrie blok a majú účet o 1-2e vyšší pri sume 40-50 euro.
A inak ma zaujíma, ako si pamätáš, čo si kupoval koľko krát pri 28mich nákupoch?🙂
Cieľom môjho príspevku nie je tvrdiť, že sa toto deje každému, ja som dnes prišla na to, že problém na 99% nebol u mňa, že by som si omylom dvojmo skenovala niektoré položky skoro pri každom nákupe a zaujímalo ma, či má túto skúsenosť aj niekto iný.