Sused odmieta upraviť odtok z klimatizácie: Ako to riešiť?
Voda z klimatizácie nad nami kvapká priamo na náš parapet a v noci nás to budí. Suseda sme už prosili, aby odtok upravil, ale tvrdí, že s tým nič robiť nebude.
Riešili by ste to cez správcu domu?
Tu mas viac pak :
- stavebny urad
- spravcu
- sudy
@patrike sudne nie, chceme korektne vztahy
@anonym_autor a teraz take vzťahy mate?
Riešili sme 2 takých u nás v spoločenstve. Trvalo to dobrý rok neustáleho klopania na dvere, pokiaľ sme ich zlomili, predovšetkým predseda spoločenstva ale aj dotknutí susedia. Nemá to správne vyvedené, takže konaj čo najskôr.
Ináč ten zvuk trochu zmierni (veľmi to nepomôž eale je to lepšie ako kvapkanie na hliník) ak dáš na parapet na to miesto umelý trávnik.
@anonym_autor cokolvek budete riesit cez institucie, vam pokazi vztah. Sused je magor. S takym korektne vztahy nikdy mat nebudete. Ak silou mocou nechcete byt za zlych, zistite si ako to maju ini susedia a ponuknite sa ze mu klimu sami upravite. Ale chcete do takeho niecoho ist?
Cez správcu to rieš. Príde technický námestník, obhliadne, spíše zápisnicu a ďalej to už bude riešiť právnik, ktorého má správca. Teba to nič nebude stáť.
Keď inštaloval klímu mal to odsúhlasené na schôdzi vlastníkov bytov? Ak to ukotvil na vonkajšiu fasádu dómu potrebuje aj cestou stavebného úradu a rovnako vlastníkov bytov.
Keď inštaloval klímu mal to odsúhlasené na schôdzi vlastníkov bytov? Ak to ukotvil na vonkajšiu fasádu dómu potrebuje aj cestou stavebného úradu a rovnako vlastníkov bytov.
@anonym_db0928 Proste na uvod sa strucne vyhrazat, ci trva na svojom a neurobi nic alebo nasleduje uradny postup, kde schyta pokutu ako bonus. Prestup cez stenu na fasadu = vrtanie do spolocnej casti, ludia si neuvedomuju, ze im patri len vzduch v byte, podlaha, strop, steny, vsetko je spolocne.
@patrike stavebný úrad určite nie, keďže klimatizácia nepodlieha jeho povoleniu.
@spoony no závisí. Minimálne ohlasovacia povinnosť je fajn. My sme všetky klímy v našom bytovom dome ohlásili na SÚ a rovnako schvaľovali na schôdzi. Žiadna montáž klímy a odtoku svojvoľne.
riadny blb. S týmto trúbom nikdy vzťahy slušné nebudú.
Ešte aby ju nemusel aj odstrániť,ak nemá schválené
A s tým by som argumentovala
@anonym_autor cokolvek budete riesit cez institucie, vam pokazi vztah. Sused je magor. S takym korektne vztahy nikdy mat nebudete. Ak silou mocou nechcete byt za zlych, zistite si ako to maju ini susedia a ponuknite sa ze mu klimu sami upravite. Ale chcete do takeho niecoho ist?
@andreatytler tam uz nie je co pokazit, sused je bezohladny magor uz dnes, bude nim aj potom
Ešte aby ju nemusel aj odstrániť,ak nemá schválené
A s tým by som argumentovala
@anonym_9b1e3e Moze si vybrat : bude hulvat a este chvilu bude po jeho alebo casom bude po vasom, on zaplati pokuty a este mu to mozu nariadit demontovat ...
Kym ho neprinutite k naprave, tak mu pravidelne chodte klopat a stazovat sa, ze jeho klima vas rusi a neda sa spat. Vas obtazuje kvapkanie, jeho bude klopanie/zvonenie. Kludne aj neskoro v noci. Inac na zaciatok mozete overit situaciu so stavebnym uradom a poprosit spravcu, aby ho vyzval na napravu. Otras, aki su ludia egoisti.
Nejde len o obtazovanie kvapkanim, ale "znehodnocuje" sa tym aj parapet, balkon.. cokolvek kde ta voda takto kvapka.. kto to ma po nom cistit? klimu sme upravovat museli napr aj ked dorobili okolie domu, vytiahnut odkvapovu hadicku tak, aby kvapkaal do travnika sme si dali a nie na taky uzky prechod, kt spravili pri bytovke. Proste ohladuplny clovek si to prisposobi.
@anonym_autor ja by som ten chory byt pri chorom cloveku predala, ci klima ci nie, chory ludia = chory panelak, =chory byt a este si to niekto pochvaluje, jedine nenormalny clovek.

Áno