icon

Problémy s odtokom v sprche. Ako to riešiť?

azha04
6. júl 2026

Ahojte! Nedávno sme vymenili vaňu za sprchový kút, no máme problém s novým sifónom a odtokom. Voda odteká strašne pomaly a sprcha sa neustále upcháva. Máte s tým problémom niekto skúsenosťi ? Ako ste to riešili? Budem vďačná/ý za každú radu.

michaela220419
6. júl 2026

@azha04 môže byť upchatý

anonym_0f0f35
6. júl 2026

Mate od sifonu dostatocny spad do odpadu? Pretoze toto byva velmi casto pricina, ze vody odteka pomaly a upchava sa sifon. Napojenie odpadu od vane do vertikalneho zvodu byva vyssie a sifony pod sprchovymi vanickami su potom velmi nizko.

margotka17
6. júl 2026

@azha04 tam bude chyba v odtoku vody, určite sa ešte nestihlo upchať vlasmi.

anonym_37df87
6. júl 2026

@azha04 bud vam to nejakym sposobom zle spravili alebo im tam "nieco padlo" (vyliali tam kus malty apod)... zozen krtkovanie s kamerou, nech to omrknu... Mozes to potom (skusit) reklamovat...

minenkaa
6. júl 2026

Máte tam odpad ten ako harmonika,však?

anonym_b8d3c7
6. júl 2026

a cistite ho? my kazdy tyzden

azha04
autor
6. júl 2026
@anonym_b8d3c7

a cistite ho? my kazdy tyzden

@anonym_b8d3c7 už aj my, žiaľ

anonym_8e5068
6. júl 2026

U nás tiež problem.Spoločná stena (sprcha a chodba) nám vlhne nad soklom.majstri boli, pozreli, povedali , že dlažba je urobená dobre aj dostatočne zasilikonovana a podobne. Ide ma šlahnúť od jedu. Majú prísť pozrieť s dakym prístrojom.. a potom som zvedavá , či sa to bude celé búrať , či čo. To akože vzniká prečo, nečistením? Veď koľko ľudí nečisti sprchu každý týždeň.. to mi nehovorte takú blbinu

azha04
autor
Autor odpoveď zmazal
viestta
6. júl 2026
@anonym_8e5068

U nás tiež problem.Spoločná stena (sprcha a chodba) nám vlhne nad soklom.majstri boli, pozreli, povedali , že dlažba je urobená dobre aj dostatočne zasilikonovana a podobne. Ide ma šlahnúť od jedu. Majú prísť pozrieť s dakym prístrojom.. a potom som zvedavá , či sa to bude celé búrať , či čo. To akože vzniká prečo, nečistením? Veď koľko ľudí nečisti sprchu každý týždeň.. to mi nehovorte takú blbinu

@anonym_8e5068 maly spad pomaha spine rychlo sa usadzat, kombinacia vlasy, sampony a kondicionery je pre sifony vrazedna. Ked vlhnu steny, tak je tam jednoznacne netesnost na spoji

patrike
6. júl 2026
@anonym_8e5068

@anonym_8e5068 Cize na jednej strane steny su obkladacky v sprche, druha strana je chodba ? Je tam predpisovo urobena hydroizolacia, myslim specialny nater podlahy a stien, vratane pasky v rohoch ? Az to sa nasledne obklada.

kvietok173
7. júl 2026
@azha04

@anonym_b8d3c7 už aj my, žiaľ

@azha04 A po vyčistení je to v poriadku? Ak je to od začiatku, tak možnosti sú malý spád, upchatý stavebný materiálom odpad na ktorom sa zachytáva čokoľvek a je nutné časté čistenie, alebo zlá údržba a ide Vám do odtoku množstvo vlasov.