100 eur príspevok
Dobry den mam otazku v oktobri mali dostat deti do 18 rokov 100 pridavky..mozno hlupa otazka ale aj ked uz ma po 18ke ale nema este 19 aj tak dostane alebo uz nie 19 bude mat vo februari
@1katus1 nech ide typek na brigadu do riti ja makala od 15 rokov !!!
@vanda323 ved vlada. zacinam velmi o nich pochybovat.👽
@klarissa25 suhlasim brigada. ja robila do 15 rokov. ziadne vreckove.
@bublinka1426 Haha ja som akurát mala rozhovor večer včera a mojom mužom že vlastne najbližšie voľby ak Boh dá koho budeme voliť...manžel sa smial že si asi prvý krát nesplni občiansku povinnosť lebo není koho voliť
@klarissa25 ale ti by to dostat nemali lebo oni mali zjavne narok na tych 330 eur a zevraj ich sa to netyka..ktovie
@bublinka1426 a načo nadávky? Čo ťa tak pobúrilo keď napísala že už nie sú školopovinných v 18. ?
@1katus1 mna nic poslat na brigadu a hotovo. neviem preco sa mamina uz takeho velkeho dietata na toto vobec pyta nadavky boli skomolene.
@vanda323 toho sa obavam aj ja.svina svinu pri koryte meni. pardon prasa prasa meni.
@kubkovamama kazda mama mame vydavky a nebodaj ku zdraviu. to je tazko porovnavat.
@terina25 co je spravodlive? pandemicky rodicak ? je spravodlivy?
@terina25 A zas sme pri Tom istom otázka čo vyrastie z ich deti ...v hlave máte odpoveď určite však a tá odpoveď znie NIČ...Osadníci sa veľmi veľmi ťažko zamestnajú ja osadnicka niesom ani môj.manzel a v živote sa musím veľmi veľmi veľmi snažiť aby som dosiahla svoje! Svoj ciel! O čo ťažšie to má osadnik? Má.prist na.pohovor myslíte si že ho vezmú? Poviem v/Vám že v 90 percentách prípadov nemá šancu sa zamestnať! Preto rómovia z.osad pracujú na čierno není pravda.ze nepracujú pracujú ale na čierno v Česku ťažko.makaju kopú
@vanda323 Keď makajú a sú zamestnaní a vlastne za nič nemôžu a sú diskriminovaní, prečo majú potrebu napríklad vyhadzovať odpadky rovno z okna? Všade len bordel, špina. Upratať sa dá aj bez peňazí. A obzvlášť, keď sú zamestnaní na čierno ako píšeš, tak aký problém odniesť smeti a zaplatiť si za odvoz odpadu.
https://miro.medium.com/max/625/1*85_6b8HzELNx3... napríklad
@vanda323 no ale preco kopu a tazko makaju? Lebo sa neucia a zanedbavaju skolu. Vsetci mame rovnake moznosti. Len ich treba vediet vyuzit. Vidite, vy mate svoj ciel a idete za nim. Myslite,ze oni maju nejaky ciel? Nie. Ich ciel je opit sa, plodit deti a zit zo soc davok. A poom sa este smeju z toho aky su gadzovia sprosti. Zial taka je pravda.
A kam pojdu tie peniaze? Alkohol, toulen. Ved hornbach je blizko lunika 9. To bude party. A deti dalej hole,bose a potkany ich budu okusovat.
@sasa1310 Ja viem že asi teraz napíšem niečo čo neprimete a mne osobne je tento bordel proti srsti tiež, ale aj tak to napíšem musím....ľudia žijúci takto ....toto sa volá generačná chudoba ! To znamená že Veľa deti....to je všade kde je chudoba čo sa už pozrieme do Indie Afrika...ale vrátim sa k téme ...ženy doma starajú sa o deti varia, a snažia sa im dať každý deň niečo jesť...muž pracuje v ČR dajme tomu. Nie za smeti nezaplati lebo veľa Rómov dlhuje úžerníkom veľmi veľmi veľa! A ak má napríklad u nás v obci je 15 eur na jedného člena rodiny , ak má rodina 10 členov nezaplatí to...už má na chlieb
@vanda323 každý si je strojcom svojho šťastia. Na plánovanie detí netreba peniaze. Do takého prostredia priviesť veľa detí tiež nedáva nejaký zmysel. Samozrejme to platí len v prípade, že ti na tých deťoch záleží. Ak nezáleží, tak je jasné, že niekto ich privedie aj 10. Veď rodičovský do 3 rokov je dobrá vidina peňazí. Okrem toho 25x10 tiež. Môžeš sa zastávať koľko chceš. Aj biely majú 10 deti a žena nepracuje, lebo sa stará o deti. Ale odpadky z okna nevyhadzuje. Dokonca ani tá najchudobnejšia rodina. Kopec bielych má tiež dlhy, nevyhadzuje odpadky neničí strechu nad vlastnou hlavou.
@vanda323 prepáč, ale keby sme nepracovali, tak by sme ten záchod tiež nemohli splachovať, ani teplú vodu nemali...to totiž nepadá z neba. Treba sa nejak pričiniť. Keď na to nemám, tak si nenarobím 13 detí a ani neviem ako sa všetky volajú. Česť výnimkám. Nechcem Ťa uraziť, vidím, že nepatríš do tejto kategórie. Len škoda že takých nieje viac ako si ty a 90 % je pravý opak.
@sasa1310 Ja som písala o generačnej chudobe . Napísala som že tento bordel sa mi tiež nepáči...a celkovo vieš ja už nemám chuť sa baviť o Tom pretože ti viem.napisat veľmi veľmi veľa toho prečo sa rómovia cítia diskri...ale vieš vedeli by sme takto prečo a lebo písať do nekonečna a ešte ďalej preto by som rada ukončila radšej túto debatu aby sme si neublizili zbytocne
@marryen Samozrejme súhlasím pracovať treba ja vždy píšem že sa nezastavam kazdeho ale túto ťa pani písala zase raz v množnom čísle ...a to mňa dokáže dosť naštartovať že hadzu odpadky ničia...nevážia si...ver mi prosím ťa že aj v osadách žijú ľudia a niesu všetci rovnako nastavený
@sasa1310 s tými odpadkami je to takto, keď žiješ od mala v nižšom štandarde, máš iné hygienicke štandardy a proste robíš ako robili rodičia. Vyhadzovanie plechoviek z auta a pod. Toto sa dá zmeniť u mladšej generácie osvetou, napríklad v školách. Starším tieto návyky ťažko zmeniť. Veľa ľudí vo veku našich rodičov má problém recyklovať a hádžu všetko do komunálu, napr. "Osadníci" robia toto isté, len na tej úrovni, ako vyrástli.
@vanda323 ti super napísala, je to generačná chudoba alebo "legacy", ktorá zahŕňa aj tento problém myslenia, ktoré sa preberá. To či to niečo stojí alebo nie s tým nemá nič spoločné.
@sasa1310 tiež máš trochu nedostatok v myslení, keď si myslis, že svoje správanie a návyky stačí zmeniť len tak jedným rozhodnutím, keď pochádzaš z takého prostredia. Sorry, tam také rozhodnutie svoji omnoho viac úsilia. Niekedy je to ísť ako proti prúdu a to dokáže tiež len pomenej ľudí, väčšina sa radšej prispôsobí situácii v ktorej žijú.
@vanda323 si super, že sa snažis ozrejmiť ten problém.

@bublinka1426 A kto o Tom rozhoduje či mi niečo uslot?