icon

Aké diagnózy vám uznali na predĺženú platenú rodičovskú?

pink_lady
4. máj 2012

Je tu xy tem na temu predlzenej neplatenej...no ja by som sa rada spytala na konkretne diagnozy, kvoli ktorym vam ju schvalili...

slniecko3108
24. feb 2023

@monchichichi ja som šla za vedúcou a povedala že čakám na rozhodnutie Up a zatiaľ som čerpala dovolenku. A potom som sa vrátila nazad na rodicak

kaki221
26. feb 2023

Dobrý deň. Schválili niekomu predĺžený rodičovský príspevok kvôli opakujúcim sa febrilným kŕčom?

1mina
26. feb 2023

Prosim Vas a v akom predstihu ste to davali vediet do prace ?

slniecko3108
27. feb 2023

@1mina zo zákona je myslím že minimálne mesiac. Že musís dať vopred vedieť

1mina
27. feb 2023

@slniecko3108 to som zvedava ako to bude, ôebo kolkokrat pisu baby ze im schvalovali tak dlho ze ostali par mesiacov bez penazi lebo dieta 3 roky uz malo a urady schvalovali pripadne sa odvolalavali este ale do prace sa nedostali kedze dieta do skolky nevezmu. Ci proste povedat v praci ze sa to riesi a nepridem ci ako to chodi 🙈 som z toho dopletena

monchichichi
27. feb 2023

@1mina ziadost musi posudkovy lekar schvalit do 30 dni. Ja som podala 7.11 a 8.12 som tam volala. Pani mi to od posudkoveho prefotila a to som poslala do prace a prilozila k ziadosti o RP. Oficialne mi to prislo az 13.2 postou.

slniecko3108
28. feb 2023

@1mina mne osobne čerpali dovolenku. Ale je to na dohovore zo zamestnávateľom
A tak ako píše baba dr musí do mesiaca schváliť...

1mina
28. feb 2023

@slniecko3108 ano tak to je super neviem preco sa mi zdalo ze som kdesi citala ze maju nato az 60 dni a kolkokrat sa to taha lebo neschvalia, clovek sa odvolava .. ale bodaj by to tak bolo, este som to po pravde nejak blizsie nestudovala aky je postup a podmienky

slniecko3108
28. feb 2023

@1mina nie nie do 30dni. A preto si treba žiadať mesiac pred nástupom do zamestnania. Lenže to veľakrát aj zamestnávateľ chce vedieť či žena nastúpi. Je to celé zle vymyslene

1mina
28. feb 2023

@slniecko3108 ano to mna skor zaujima , samozrejme uz zacinam maleho riesit ale aj tak sa moze star ze este nebudem mat vsetky papiere a diagnozu od lekarov presner v tej dobe mesiac vopred, mozno ano mozno nie no uz to tu poznam ako sa nekonecne caka ku kazdemu odbornikovi. Ze ci poviem zamestnavatelovi ze idem ziadat o predlzeny ale este pritom nebudem mat napr vsetky podklady pre urad 🙈 vsak uvidime

monchichichi
28. feb 2023

@1mina nemusis cerpat dovolenku, vies sa s nim dohodnut na neplatenom rodicaku kym ubehne 30 dni od podania

barbora_t
2. mar 2023

Ahojte, ja len pridávam moju skúsenosť- dcéra má viac diagnóz (alergie, astma, imunodeficit, atopicky ekzem,...) rodicak mi schválili na atopicky ekzém a astmu ( ale dcéra máva často astmaticke zachvaty plus bola aj hospitalizovana ....na JIS bola 3 dni napojená na kyslíku plus týždeň na normálnom oddelení...akonáhle v škôlke ochorela mala zachvaty každý deň, momentálne je vyradená z kolektivu - zachvaty ma tak 3x do mesiaca...vždy jej musíme dat záchranné spreje a kortikosteriody na roztiahnutie priedušiek...
Ekzém ma tiez veľmi škaredý, pod pazuskami, na trieslach, za ušami...všetko to zdedila žiaľ po mne 😪
Toť naša skusenost

mojeprvebabatko
2. mar 2023

@barbora_t ahoj a rodícak ti nakoľko schválili? Koznemu chodíte každý mesiac,či ako často?aj ja to chcem skusit

barbora_t
2. mar 2023

@mojeprvebabatko na rok mi schválili, ku kožnemu chodíme podľa potreby 🙏

mojeprvebabatko
3. mar 2023

@barbora_t lebo my sme od malicka chodili koznemu ako na klavír. Mali sme však asi 8mes pauzu minuly rok a (Mala to lepšie)teraz sme opäť boli 2x za sebou,tak neviem,či to bude dosť ..ono niečo sa jej zahojí,nové vyhodí

paulinaman
4. máj 2023

Dobry deň prajem, chcem sa spýtať ohľadom rodičovského príspevku. Syn bude mať o mesiac 3 roky. Či ma niekto podobnú skúsenosť a či mám nárok na predĺženie ? Neurologička napísala do nálezu:
Porucha správania. Hyperaktívny sy, inkontunencia 3. St., porucha spánku..
pre poruchu správania si vyžaduje starostlivosť druhou osobou, nesamostazny agresívny, porucha správania s taž. St., sebapoškodzovanie, inkontunencia 3. St. , doporučujem predĺžiť materskú dovolenku. Vyšetrenie detským psychiatrom. Budem predpisovať jednorazové nohavičky

Čakám na vyšetrenie psychiatra a psychológa.
Ďakujem

solinkarka
4. máj 2023

@paulinaman áno určite si podajte, máte nárok

pianina
18. máj 2023

@kaki221 dostali ste predĺžený rodicak na febrilne kŕče?

slniecko3108
19. máj 2023

@pianina febrilne kŕče sú pri teplotách ktoré sú niečím podmienené si myslím. Inú dg nemáte?

pianina
19. máj 2023

@slniecko3108 áno máme .

slniecko3108
20. máj 2023

@pianina treba mať čím viac posudkov. My sme mali asi 4 a uznali nám jedine od plucneho

pianina
20. máj 2023

@slniecko3108 Ďakujem.No som zvedavá 🤷

15barbara1512
24. máj 2023

@pink_lady ahojte schválili niekomu rodicak na astmu stredne ťažkú.reflux.celoroxne alergie, alergie na roztoče peľ..dakujem

31jaja31
16. dec 2023

Dobrý večer, za dva mesiace mi končí rodicak... chcem sa opýtať, predĺžili niekomu RP pre alergiu na arašidy... Kvôli ním sme skončili na jis s anafylaktickym šokom a zmensenim obličiek.... Nato šťastie sa obličky dali do poriadku... Ďakujem za odpoveď

anastacia1103
Autor odpoveď zmazal
anastacia1103
10. jan 2024

Baby, moja skusenost - mne neschvalili ZIADNY rodicak, takze nedostavam ani cent :-/ a to ma tiez obstrukcnu bronchitidu, musi pouzivat aj ten sprej cez dych.masku, aj stale opakovane infekty, znizena imunita na kt.sa lieci, lahka asmta (je na liecbe spreje+sirup a lieky), ekzem na tvaricke, neurolog.zachvatove ochorenie, adhd je v diagnostike, tichy reflux (tiez berie sirupy na liecbu, no aj ked ma teraz 3 r. tak nezabera a ma to stale), ortopedicky problem s nozickami a chrbatikom (rehablilitacie+specialna obuv) a nejaka lahka diagnoza na srdiecku, plus problemy s ockami. Ja tomu nerozumiem, preco nam to neschvalili, vsetky papiere vraj boli v poriadku povedali, ale ze nie su to dostatocne zavazne diagnozy... hm

monchichichi
11. jan 2024

@anastacia1103 na diagnozy, na ktore sa vztahuje predlzenie su spisane na takom zozname. Skus pohodat. Nech to DR napise presne tak ako tam je a daj odvolanie.

anastacia1103
14. feb 2024

@monchichichi tak dr mi napisala do papierov, ze neodporuca chodit do skolky a navrhuje odklad az po predskolsky rok....ale o to ju nikto neprosil ! vypisane mi to uz iba dala odniest na urad, povedala som jej, ze ale ja musim chodit do prace, ja ho nemozem nechat doma, ved skolku krasne zvlada a nie je najmensi dovod, aby bol doma, dokonca ani chory nebyva moc...a ona ze ak chcem predlzeny rodicak, mam ostat s nim doma a poberat ho mozem vtedy. Vysvetlovala som, ze zarucene mozem chodit do prace a aj poberat rodicak a on do skolky a ona ze nie. Ze to tak nefunguje a ak aj ano, tak ona sa pod to nepodpise a toto je jej podmienka, ze si mam vybrat. Ze bud chcem rodicak a mam ostat s nim doma alebo chodit do prace a nechat predlzene tak.....

monika07142019
14. feb 2024

@anastacia1103 tak to je riadne blbá doktorka s prepáčením,, ja som normálne mala rodičak, malý v skolke ja v práci,,

anastacia1103
14. feb 2024

@monika07142019 nas navstevuje asi 9 odbonikov, chodi na rehabilit., a ma viacere diagnozy a napriek tomu este stale ta nasa detska doktorka drzi u seba papiere a nedala mi prilohy k tomu, ze je to stale malo, ze mam cakat do maja na vsetky ostatne vysetrenia, co nas cakaju...maly mal 3r v septembri...odvtedy cakam a natahuje to ona...ale sak stale ma nejake vysetrenia, nechapem, preco mam cakat do maja...ved potom nas cakaju dalsie aj v lete a takto to moze ist stale dookola....a podla mna by nam to dali aj hned....a datum - oni mi to daju od septembra automaticky alebo od datumu, kt.mi tam vyplnila ta koza ? (tj februar) ??