icon

Aké diagnózy vám uznali na predĺženú platenú rodičovskú?

pink_lady
4. máj 2012

Je tu xy tem na temu predlzenej neplatenej...no ja by som sa rada spytala na konkretne diagnozy, kvoli ktorym vam ju schvalili...

janasofi
15. feb 2017

@desszi prosím vás ako dlho musí mať dieťa problém s pokoškou. Nám sa totiž exzém začal tvoriť pred mesiacom boli sme na kožnom ale nič sa nezlepšuje tak ideme na kontrolu môžem žiadať obpredlženie RP

brunko
15. feb 2017

@inull5 mame za sebou sono, odobratie krvi a nam povedali že po fyzickej stranke je v poriadku, u nas to bolo také postupne v roku a pol to vyvrcholilo kedy viac ako 2 tyždne nekakal, vtedy sme pobehali brušneho chirurga, k našej gastro a toto bola ich zhoda.

inull5
15. feb 2017

@brunko aha.toto je inak fakt riešenie..v skratke ti napíšem nás prípad.pol roka som chodila na kramare,dovtedy ok lenže bol iba kojeny.po prikrmoch peklo.doslova.po dvoch mesiacoch naťahovanie som vyhľadala iného chirurga ktorý mu doslova vynadal kde som bola pol roka,že ritka mala byť dávno po operácii.keď som to povedala osetrujucej lekárke tak na mňa vybehla a mali sme ostrejšiu výmenu názorov.jeden lekár tvrdil operovať hneď ona ze ak operovať tak v roku.malého som teda vzala a operovali ho inde.plastika dopadla veľmi dobre,nad očakávania,avšak nekakal ani po nej.nasledovalo vyšetrenie kontrastnou látkou ktoré bohužiaľ ukázalo poškodenie asi 25 cm creva. Bruško museli otvoriť a primár bol tak zhrozený že okamžite malemu robili vývod ktorý mal asi 10 mesiacov.
Musím ťa sklamať ale vyšetrenia ako krv a sono sú v takýchto prípadoch nedostatočné.pretože sono nezisti v tomto prípade nič,akurát tak plne črevo.ale nezisti príčinu.aké vyšetrenia robil chirurg?rektalne?
Nenechaj to tak pretože ak ti niekto povie ze je fyzicky ok A nepomáhajú veci ako vláknina ani úprava stravy,a dieta nejaká 14 dní v pohode to nie je.

inull5
15. feb 2017

@brunko ono ak máte iba tieto vyšetrenia,ktoré sú v podsate veľmi jednoduché tak posudkovy ti rodicovsky nepredlzi,ani v Bratislave.

sonda1
15. feb 2017

Nám priznali na metylmalonovu aciduriu

cevra
15. feb 2017

@inull5 ahojte. mne teraz schválili do 6rokov a ani som nemusela lietať pre žiadne papiere vraj všetko majú

dai
15. feb 2017

Ako zeny... citam tu tie diagnozy a uplne az zle mi je... tak niekomu platia za oneskoreny vyvoj reci a plienkovanie ( co je nieco uplne normalne v 3och rokoch...) a niekto ma realne problemy a beschvalia mu nic... ako hanbila by som sa nenormalne sediet foma so zdravym dietatom a pritom vediet ze su mamky s realnymi problemami ktore musia riesit svoju situaciu bez podpory statu!

inull5
15. feb 2017

@cevra a mne k..t s prepačením odkaže že teraz sa schvaluje max na rok a ked niekomu dajú do 6 rokov tak to musí byť veľmi vážny stav kde nie je šanca na zlepšenie...a pracovníčka mi povie že ja chápem že ste nahnevaná..no ja nie som nahnevaná ale že fest nasratá

desszi
15. feb 2017

@janasofi ziadat o predlzenie mozes az ked ti dietatko dovrsi 3 rocky. Ekzem patri medzi ochorenia na ktore mozes ziadat predlzenu RD, ale aj to ako dlho na danu chorobu drobatko trpi, je dolezite. Mesiac je myslim, dost malo. Ked sa to nezlepsuje par mesiacov, sanca ze ti predlzia RD je vacsia. Je mozne, ze vas poslu aj k inym lekarom (alergolog, imunolog). Cim viac odbornych vysetrenie, tym vacsie sance. Aj ked ja osobne som svoje dieta nevodila po kadejakych -logoch. Kludne si skus podat ziadost, za to nic nedas. Ak ti to neschvalia teraz, mozes skusit podat aj neskor, ak bude ekzem pretrvavat a prispevok sa da vyplatit aj spatne.

cevra
16. feb 2017

@inull5 Ano ked som bola u neurologicky tak mi povedala ze nespadame do diagmoz ktore schvaluju na predlzenie. Ale u nas to asi neriesa kedze ma 70% postihnutie metabolicke a mitochondrialne ochorenie......a je to zazrak ze prezil a je tu tak asi preto

erickatt
16. feb 2017

@inull5 to co mas za pediatra? Moja predpisala nutridrinky, synovi po tyzdnovej silnej vyroze.. ze schudol a to uz bol pred tym, na hranici spodnej s vahu. A inak je zdravy... mal ich asi 30 dni

inull5
16. feb 2017

@erickatt tak vidíš takého mám pediatra..bohužiaľ.

lalinko2010
16. feb 2017

@inull5 tak to je blbý lekár, lebo mám klienta s takýmto problémom a má hygienu platenú bez problémov.
a potom aj chirurg je debil, keď napíše že občas únik stolice, idiot jeden.

inull5
16. feb 2017

@lalinko2010 áno napísal mi občas únik stolice aby mi to schválili,nemôže napísať úplný pretože malý je od 18,5 mesiaca bez plienok.takže s týmto problém nie je.hygienu som žiadala v čase keď sme mali vývod.

lalinko2010
16. feb 2017

@inull5 ja mám klienta čo má 22 rokov a ako sa dalo dostať príspevok na hygienu tak ju poberá a poberá ju stále.

inull5
16. feb 2017

@lalinko2010 tak to fakt nechápem,ale zrejme ma v papieroch úplnú inkontinenciu a hlavne uznané ztp.pretože bez ztp minimálne 50% nárok ani nevznikne.A úplná inkontinencia stolice je na 70% ztp a aj v tabuľke na hygienu.kdezto čiastočná tam nie je.ale toto neriešim už lebo mi to nedá ani keby som sa na hlavu postavila.nechce mi dat ani ztp nieto ešte nejaké príspevky.

lalinko2010
16. feb 2017

@inull5 no 50% musíš mať aby si bola ťzp, ale to neznamená že máš nárok aj na kompenzáciu.
chlapec má preukaz ťzp-s a viem že nenosil plienky ani nič také, nevyvinutý konečník má. nemá ani vývod.

susinka1007
16. feb 2017

@cevra a na aku diagnozu schvalili do 6rokov ?dakujem za info

mimikas
16. feb 2017

@inull5 vymen v prvom rade pediatra. My sme mali problemy s prvym synom, pediatricka ho odmietala poslat na gastro,orl a aj alergologiu,odmietala predpisovat mlieko na ktore sme mali narok az do doby ked som dosla s info co som zistovala priamo v poistovni ze na kolkoe narok. A pediatricku som vymenila a zrazu islo vsetko. Kopec testou porobenych,liecenie a konecme aj diagnoza a clovek hlavne vedel co dalej a podaril sa s tymi vsetkym papiermi a vysledkami aj rodicak do 6 rokov a to hned ma prvy krat bez akychkolvel znamosti a pod. Cize zmen toho debilneho lekara. Ja odchadzam za nasou pediatrickou 18 km. Cize tam a spat to mam 36km ale stoji to za to ver mi.

inull5
16. feb 2017

@lalinko2010 ja viem ze ztp neznamená automaticky aj kompenzácie.ale na to aby boli kompenzácie musí byť ten človek aspoň 50% ztp.čakám na rozhodnutie a potom podávam odvolanie do BA
Uvidím ako tam dopadnem.

inull5
16. feb 2017

@mimikas riešiť to určite budem,

lalinko2010
16. feb 2017

@inull5 neviem presne konkrétnu diagnózu ale podľa zákona je to 50-70%.
ak to neuznajú, treba podať odvolanie, prípadne doložiť lekárske nálezy.

cevra
16. feb 2017

@susinka1007 my ešte diagnózu nemáme určenú lebo je to v štádiu výskumu

julia204
17. feb 2017

Mamicky prosim o radu..dnes nam prislo vyjadrenie ze nam schvalili predl.rodicovsku zo zdravotnych dovodov mame bronch.astmu,atopicky ekzem a alergiu na bkm..schvalili nam: " do 30.6.resp.31.7. potom.znova posudenie stavu ", takto je to uvedene v tom ich vyjadreni..ako prebieha to posudenie co nas caka v lete zasa kolobeh lekarov a od nich dake papiere ci? dakujem

petruldo
17. feb 2017

@julia204 áno, zasa budeš potrebovať posudky o zdravotnom stave dieťaťa

milluska
19. feb 2017

@julia204 ahoj ja podávam presne s tými istými diagnozami, no neviem, som dosť skepticka... Čo presne ti napísala Dr do posudku? Beriete aj inhalačné spreje? Od kedy sa liecite, ako dlho trvalo vyjadrenie od podania? Ďakujem za info...

julia204
19. feb 2017

@milluska ahojky maly chodi od roka na alergologiu kvoli atop ekzemu a alergii na bkm a aj znizenej imunite...do plucnej ambulancie chodime cca od 1,5roka teraz ma maly 3,5roka...nasa dr vtedy zanedbala kasel maly skoncil skoro zo zapalom pluc..zacinali sme singulair praskami tie nezaberali,potom spiropent, spirmon,ventolin,imunor a od zimy mame flixtide a pred kazdym spanim spiromon..v septembri nastupil do skolky a 3dni v skolke hned kasel 3tyzdne doma,zasa 2dni v skolke hned kasel 3tyzdne doma...pluciar nam dal papier vyradenie zo skolskeho kolektivu z dovodu znizenej imunity a rozvoju bronchitidy na astmu..vseobecna dr len napisala do tej ziadosti ako sa maly narodil odkedy trpi alergiou a kde je lieceny a ze na odporucanie pneumologa a alergologa by malo dieta zostat v starostlivosti matky doma...dolozila som.este k tomu vsetky ofotene zazanamy od alergologicky aj pluciara a od podania nam prislo presne po 3tyzdnoch vyjadrenie ze uznavaju do toho 31'7.

milluska
21. feb 2017

@julia204 ďakujem za info, no u nás to nie je také hrozné, mávala len dusne kašle v noci, nikto nevedel prečo, až alergologicka dala na skúšku Medrol (kortikoid) a Ventolin a tie zabrali.. Je to pol roka odvtedy.. Na pľúcne vôbec nechodíme, iba kožné a alergologie od roka a pol...chorá moc nebýva a Dr napísala taký posudok, že tc bez ťažkostí a problémov, Iba dala diagnózy že astma a atop ekzém, alergie na BkM a milión iných potravín a stromov... Takze to nevidím ružovo... 😕

yvkay
21. feb 2017

@lun225 ahoj.mozem sa opytat ci si mala iba od logopeda lek.spravu alebo trebalo aj nejake ine vysetrenia? dakujem

pudlik
24. feb 2017

@hotacka prepac uz asi neaktualne. Nebola som tu dlho.