icon

Aké diagnózy vám uznali na predĺženú platenú rodičovskú?

pink_lady
4. máj 2012

Je tu xy tem na temu predlzenej neplatenej...no ja by som sa rada spytala na konkretne diagnozy, kvoli ktorym vam ju schvalili...

inull5
15. feb 2017

Mne posudkovy zmietol zo stola 3 krát žiadosť o preukaz ZTP,odignoroval že diagnóza je v tabuľke na ztp preukaz,a stále omiela úplne inú na ktorú bolo iba podozrenie,že to je jedno..A taktiež príspevok na stravu,nič,vsetko zmietol zo stola.

baklik
15. feb 2017

@milluska samozrejme, ze nie. v BA nikdy nepochodis, to bolo jasne vopred...

janka2501
15. feb 2017

Mne schvalili na prvy krat. Mala ma nefroticky syndrom (oblicky),hned do 6 r.

mimikas
15. feb 2017

@baklik mojmu starsiemu schvalilo hned na prvy krat a hned do 6 rokov. Ale je oravda ze uz pred casom, viem ze teraz uz robia vacsie problemy. Drzil palce, treba sa odvolavat a tlacit na nich. Mame na to pravo, neziadame o to z nudy.

yvkay
15. feb 2017

@mimikas ahoj.vela zalezi co ti napisu lekari do sprav,a ci sa unuvaju ueobit vsetky vysetrenia ktore maju byt pri ziadosti o RP.mne prislo ze dcerka nemala prilozene krvne testy na imunitu,proste tym lekarom je to absolutne jedno co ti daju za spravu,vaetko je o znamosti,ak nemas tak mozes robit cokolvek.

yvkay
15. feb 2017

@janka2501 poznam mamocku co jej to schvalili az po odvolani aj to az v BA.takze odvolat sa treba,netreba sa nechat odbit,ja som sa osvolala a lekar mohol vyziadat si krvne testy na imunitu,vedel urcite ze mi to neschvalia ani tam.

baklik
15. feb 2017

@mimikas ked ti zamietne odvolanie BA, tak sa mozes odvolat akurát tak na sud

janka2501
15. feb 2017

@yvkay nevravim,treba sa odvolat ak zamietnu. Ja som len pisala aku ma dcerka dg a ze schvalili hned a do 6r. Ked citam ako chore su deticky,tak ti posudkovy lekari su nanic.

inull5
15. feb 2017

@janka2501 čože?hneď do 6?ja keď som sa na to pytala taj mne bolo povedané že to sa dáva napr deťom na vozíčku alebo taktm kde nie je šanca k zlepšeniu.

janka2501
15. feb 2017

@inull5 ano hned do 6r. Toto co ma dcerka zial konci dialyzou alebo transplantaciou. Tak mozno preto,neviem.

inull5
15. feb 2017

@janka2501 neviem.mňa posudkovy točí of novembra.malý sa narodil bez konecnika,za sebou má vývod z čreva a 3 ťažké operácie,jednu ľahšiu.zadocek nikdy nebude fyziologický,napriek tomu že ms nárok na ztp,nedal,ani na stravu pritom kého obmedzenia sú minimálne také ako ma celiatik.

janka2501
15. feb 2017

@inull5 tak potom dat poziadavku o zmenu posudkoveho lekara pre zaujatost. ak ma narok aj podla ich tabuliek,a odmieta mu schvalit,tak ja by som ziadala zmenu posudk.dr. je to des s takymi.

laurika26
15. feb 2017

@janka2501 ešte to rozhodnutie môžeš dať preskúmať aj súdu

janka2501
15. feb 2017

@laurika26 ano moze. Ja mam schvaleny RP.Ale co tu citam tak neschvaluju dost vazne dg.

inull5
15. feb 2017

@janka2501 minulý týždeň som naňho podávala sťažnosť.áno,je v tabuľke ako slabosť zvieraca-50%,potom je tam aj 70% ale to sa nás netýka zatiaľ.ztp mu nedal ani vtedy keď mal vývod.naposledy mi odkázal že malého dieta nie je náročná ani nákladná a že žiadny nárok ma stravu lebo je tlsty..skoro ma vykotilo.neviem ako na to prišiel lebo ma 104 cm a 14 kg,teraz som s ním išla na gastro podľa nich má podvahu a ma piť nutridrinky.bohužiaľ tie mi pediater odmietol predpísať aj po operácii keď nemohol skoro nič jest,tal si vieš predstaviť dieťa ktoré má skoro rok na materskom mlieku len.A na gastro sme nemal dôvod ísť.teraz som však už musela pretože posudkovy si vymyslel že chce papier z gastra..

janka2501
15. feb 2017

@inull5 to je riadny blb ten posudkovy. Take nieco len z huby vypustit,ze je tlsty,a ziadne naklady. Moja ma 116cm a 19kg,vahu si drzi od 8/2016. Moc nesmie pribrat,a ani vela schudnut. Stazuj sa stale pokial sa da. Ved dieta nemoze za hnusnu dg,ktiru ani nechcelo.

inull5
15. feb 2017

@janka2501 no uvidíme čo z toho.

laurika26
15. feb 2017

@inull5 ako môže lekár odmietnuť predpísať nutridrinky? pýtaj na gastre, nech ti ich predpíše

inull5
15. feb 2017

@laurika26 no odmietol čo ti poviem..na gastre nám teraz predpísali,a dala aj odporúčanie že to má mať.bohužiaľ mi pediater odmietol vypísať dokonca na poukaz a meno chirurga ktorý malého operoval stomicke sáčky..A ja som malemu nemala čo dať na vývod.tak môj muž musel letieť do Bystrice z Bratislavy aby nám chirurg dal pečiatku napriek tomu že sme mali jeho poukaz s číslom.

alja20
15. feb 2017

@nastasja25 tak toto by aj mna zaujimalo nakolko sme na tom rovnako

janka2501
15. feb 2017

@inull5 toto je jeden velky bordel. Prehanat rodicov,asi nemaju nic ine na praci. Mne pediatrika predpise liek vzdy ked nam konci. Ma kod nefrologa a nikto nepindal. Ani s poistovne. Nechapem,ze sa robia dolezitymi.

laurika26
15. feb 2017

@inull5 a čo tak vymeniť pediatra? fakt ho nechápem, robí to z nevedomosti alebo naschvál...

inull5
15. feb 2017

@laurika26 no už som nad tým uvažovala..lenže bývam v oblasti kde v okoli ordinuje iba tento a potom v okresnom meste majú toho toľko že tieto väčšie deti od iných veľmi brat nechcú,a zostáva mi teda ešte Bratislava.tu mam však skoro 30 km.uvažujem.zas na druhej strane k nemu našťastie nechodím často,naposledy som bola v októbri.

janka2501
15. feb 2017

@inull5 ja mam pediatra tiez 30km. Radsej pojdem tam kde som spokojna ako mat kretena. Skus si v BA najst. Ja chodim s detmi do petrzalky.

lalinko2010
15. feb 2017

@inull5 treba si podať žiadosť na hygienu, nie na diétne stravovanie, nakoľko s hygienou máte problémy.

brunko
15. feb 2017

ahojte nam dnes po 3 krat neschvalili predlženú rodičovskú, idem skusit odvolanie ale to je to posledné čo spravím. už nemam silu. syn ma silnú obstipáciu, retardacia vyvinu reči, porucha pozornosti a hyperaktivitu, z toho pramení že je vo vela veciach pozadu. do školky s nim musich chodiť ako jeho asistentka, lebo učitelku vobec nerespektuje. zamestnat sa nemozem. tak velmi som sklamaná z tohto štátu ako to tu funguje. niekto to má schvalené a druhý nie☹

inull5
15. feb 2017

@lalinko2010 jáj moja lebo myslíš že na hygienu som nepodávala??zmietol mi to rovnako ako stravu..napriek tomu že chirurg napísal občas únik stolice..bohužiaľ.ak nemas inkontinentne plienky predpisovane čo my nemáme pretože sa ma oducit od plienky tak nemas ani hygienu.to že máš doma všetko obsrane nikoho nezaujíma

inull5
15. feb 2017

@brunko vidíš to ja som na tom podobne..my máme prísnu diétu,akékoľvek narušenie spôsobí buď hnačku alebo obstipaciu..4 operácie.záver?nemáte nárok na nič.

brunko
15. feb 2017

@inull5 tak sa asi velmi chapeme, my sice nemame za sebou žiadne operacie ale trapime sa od 6 mesiacov, jemu sa to v hlave zablokovalo a vobec nechce kakat, denodenne sme na prehanadlach, mixovaná strava, rozne oleje a mlady pan sa niekedy 1x do tyždna vykaká s velkymi tažkostami☹

inull5
15. feb 2017

@brunko a máš istotu že je to psychické?pretože toto mi pripomína našu situáciu keď mi lekárka v 6 mesiacoch povedala ze maly ma psychicky blok,že sa bojí kakat,že ja som nervozna a prenášam to naňho,potom zla strava a pod.aj máte za sebou nejaké vyšetrenia?lebo zápcha v 6 mesiacoch ani do cca 1,5-2 rokov nie je psychického charakteru ale funkčného.