Ako dlho ste boli na materskej?

7. aug 2021

Ako dlho ste boli na materskej ? Zmenili by ste nieco radsej dlhsie / kratsie. ?

natalienka12
7. aug 2021

Každá žena je na materskej max. 8 mesiacov, viac sa nedá. Toľko som bola aj ja a nebola by som kratšie.

autor
7. aug 2021

@natalienka12 lebo kamoska bola 3 roky

autor
7. aug 2021

Co myslis ?

ivkazba
7. aug 2021

Materská a rodičovská... dve rozdielne záležitosti. Na materskej 3 roky určite nebola.

autor
7. aug 2021

@ivkazba aha tak rodicovska… ja nemam deti .. len ja som to brala materska so synom 3 roky

natalienka12
7. aug 2021

Na materskej určite nebola 3 roky. Do 3 rokov bola na rodičovskej, to je celkom OK. Práveže je veľa žien, ktoré by boli radi doma aj do 10 rokov a brali kadejaké predĺžené rodičáky, očerky, maximálne podpory, len aby nemuseli ísť do roboty a mohli zadky doma váľať.

autor
7. aug 2021

@natalienka12 no dalsia kamoska bola 4 mesice a pocas toho chodila do prace

lianka123
7. aug 2021

@natalienka12 mas deti? Uz si niekedy valala zadky pri dvoch detoch??? Netrep blbosti prosim. Materska ci rodicovska je otrocina, to sa s pracou vobec neda porovnat. Praca je proti tomu prechadzka ruzovou zahradou.

lula313
7. aug 2021

@lianka123 suhlasim, syn je taký čert, že hneď by som ho strcila do jasiel.

natalienka12
7. aug 2021

@lianka123 mám dieťa, hovorím o ženských čo nechcú ísť do roboty ani potom, čo už dieťa chodí do škôlky vieš?

lilinka88
7. aug 2021

@natalienka12 hej, a ešte medzitým aj otec na "materskú" a samozrejme teraz cez prázdniny treba aj pandemicku očr využiť, ideálne hneď po tej materskej 🙈 neviem v akej dobe žijeme 🤷
Ešte potom tie otázky, či môže chlap popri materskej robiť na inú zmluvu alebo či ho vyhodia ak sa dá na materskú a potom očr 🤦🏻‍♀️

ofzuza
7. aug 2021

3 roky je vela. Hlavne ak ma zena trosku karieru.

lianka123
7. aug 2021

@natalienka12 jedno dieta je este nic, urob si druhe, hlavne 2 chlapcov, alebo dvojicky... ak cely den nepojdes na toaletu a budes dojedat vecer zvysky jedla, pochopis. Kopec zien ma aj nie uplne zdrave deti. A co? Keby boli aj zeny v domacnosti do 18tich rokoch deti, teba do toho ho..no.

nikadomi
7. aug 2021

Je bezpredmetné kto koľko ako bol. Dôležité sú jedine Tvoje priority. Či preferuješ rodinný život, či kariéru. Resp. ako dlho si môžeš docoliť byť doma finančne. Každý žije v iných pomeroch/podmienkach a od toho sa odvíja všetko..

palicka
7. aug 2021

Bola som pol roka. Musela som ísť do prace na poluvazok. Bola som úzkostliva matka, ktorá všetko preháňala a absolútne začala obmedzovať sociálne kontakty. Dnes sa na to pozerám úplne ináč. Pravdou však je, že tie 4 hodinky bolo dieťatko s babičkou, ktorá s nami bývala ( len vysla o poschodie vyššie). Cely čas po príchode domov so s dieťaťom bola zas ja, teda neskôr aj s manželom. Žiadne puto sa medzi nami nepretrhlo, mám pocit, že sme na seba neskutočne naviazaní (zas so všetkou mierou).

littlebubble
7. aug 2021

@lianka123 Urob si 3.Kolegyna ma 3 a nedojeda zvysky 🤷.

papaya308
7. aug 2021

@lianka123 to aké máš deti keď sa tri roky nevieš ísť pomaly ani vy.rať?

natalienka12
7. aug 2021

@lianka123 Mne je egal kolko budes doma, ale potom nezavid zenam, ktore zarobia za mesiac tolko co ty nezarobis za rok 😂😂😂 bud si doma az kym sa tvoji chlapci neozenia 😂 potom sa uz hadam v klude aj vys….

lilinka88
7. aug 2021

@lianka123 nebuď taká úzkostlivá. Nikto sa tu nebaví o 3 rokoch, ale o období po rodičovskej dovolenke, kedy by matka už ozaj mala ísť do práce (ak samozrejme nie sú vážne dôvody na to,aby ostala doma). A prepáč, ale pokiaľ je niekto doma napr na pandemickom rodičaku aj rok,aj viac, ktorý je platený aj z mojich daní, resp ho ešte moje deti budú splácať, tak sa k tomu minimálne môžem vyjadriť

belllinka
7. aug 2021

@lianka123 ved chod do roboty, ked byt doma ja taka otrocina 🙂 Strasna otrocina, ked si tu pomaly kazda druha dava pandemicky rodicak a do prace sa nehrnu 😬

lianka123
7. aug 2021

@natalienka12 ja im nezavidim. Moj zivotny standard je vyssi ako vacsiny zien tutok

lianka123
7. aug 2021

@belllinka pojdem. Ale mam koprc kamosiek co su ok doma. Nevidim na tom nic nezvycajne

lianka123
7. aug 2021

@lilinka88 pozri. Mna stat nezivi, z tej almuzny by som neprezila. Ale sere ma ak tu niekto utoci na zeny, ktore sa staraju o malicke deti a niekto tu krici, ze to neni praca. 3rocne dieta je praca. Aj 5rocne dieta je praca. Ak niekto chce ist do zamestnania, ok. Su aj zeny, co chcu byt doma.

lianka123
7. aug 2021

@papaya308 tebe do toho ho.no

nika3136
7. aug 2021

Aaaale zeny 😃 budte uprimne, kolko z vas islo do prace preto, abysi konecne oddychli? Ja poznam nie jednu, uprimne to priznali. Kym maju dobru pracu a kolektiv, je to psychohygiena a oddych v jednom. Jedna isla dokonca do prace preto, ze pri druhej dcere chytila poporodnu depresiu.
Tak sa tu nemusime bavit o tom, ze kazda ide "len makat" a zarabat peniaze, aj ked su urcite i take, o tom ziadna. Zamestnane daju dieta k pestunke alebo do jasli, varia jedno jedlo na tri dni, dietatu daju veceru a vyriesene. Nemusia mu robit celodenny program a k platu poberaju este aj rodicovsky prispevok (hovorim zo skusenosti, kt.mam v rodine). + maju skolenia, vecer na disko, vianocne vecierky, cez vikend teambuilding na chate 😃
Ja som bola som 3r a bolo mi malo, pretoze kym dcera vyrastla z tej narocnosti a zacali sme si to ozaj uzivat, koncilo sa mi volno.

Preco by inak zeny nemohli vyuzit to, ze ide otec na matersku? Alebo pandemicku OCR, rodicovsky....ked na to maju narok? Nebudte zavistlive.

Nie kazdy doma oddychuje, ja som sice oficialnu pracu popri RD nemala, ale chlap rozbiehal firmu, prerabali sme velky dom, vkuse sme makali. Neodcudzujte, kym nepoznate. Rozumiem aj zenam, kt.sa do prace po rodicovskej nevratia, ked ma muz firmu a mozu robit na seba, preco by otrocili za 1/5 platu niekde vo fabrike?

lianka123
7. aug 2021

@nika3136 dakujem za triezvy nazor. Sama by som to lrpsie nenapisala 😉

zuzanockamt
7. aug 2021

@lianka123 ale deti chceli snáď ženy dobrovoľne...takže to treba prijať so všetkým...ja napr. popri tej "otročine" aj pracujem...a dieťa malo 13 mesiacov,keď som začala...prvé malo presne 2 roky...keď sa chce, tak sa dá

lianka123
7. aug 2021

@zuzanockamt pri prvom som aj ja pracovala od 9m a samozrejme som rychlo pochopila, ze je to blbost. Ale v klude, v okoli mam x kolegyn co utiekli od deti di prace.

ofzuza
7. aug 2021

@nika3136 nezacala som som pracovat, aby som si oddychla. Co to za oddych ked mas to iste co predtym+pracu? Moj mozog potreboval najest a riesit len plienky a tlachanie o kasickach na ihrisku ma skutocne nenaplnalo. Aj tu castokrat vidis, ze su zeny x rokov doma, potom sa nevedia zamestnanat alebo ich opusti chlap a iba zistuju na aku davku maju narok, lebo nemaju z coho zit ked im kasicka odisla.

nika3136
7. aug 2021

@zuzanockamt
Su tu aj zeny, ktore na materstvo mysleli skor a zabezpecili sa, alebo jednoducho pracovat nemusia, otec zarobi dost.
Tak preco sa odcudzovat?
Ci uz pracujes z dovodu toho, ze ti zalezi na kariere, potrebujete peniaze alebo chces len zmenit vzduch, nie je to o tom, ze sa to neda. Kazdy mame inu situaciu, nie kazy ma homeoffice, flexibilny pracovny cas, babku o poschodie vyssie.....nie je to o neschopnosti, ale o tom, ako si to clovek zariadi a ako zije, pretoze ja keby som nastupila do povodnej prace a zaplatila malej jasle, odratam si cestovne, zarobim 150€ 😃😃😃