Ako dostať čo najväčšiu materskú?
Ahojte, prosím o radu, momentálne bude mať moja dcérka v júni 2015 tri roky, ale k pôvodnému zamestnávateľovi sa vrátiť nechcem, mám osobné dôvody. Takže vyčerpám si dovolenku a skončím asi koncom júna to vychádza. S manželom sa snažíme o druhé dieťa, ale vzhľadom na to, že som dosť v strese, tak neviem neviem. Kamarátka by mi chcela pomôcť. Sama má s.r.očku a chce ma zamestnať aspoň na dohodu, aby mi mali z čoho vypočítať materskú, ak otehotniem. Ak je tu niekto kto by mohol pomôcť, prosím aby sa mi ozval. Aký by som mala mať plat, aby mi vyšla najvyššia materská? Nebudem dohromady nič robiť a dohodnuté sme aj na určitej kompenzácii, ide teraz o to, aby som v prípade tehotenstva dostala tú najvyššiu materskú. Ďalšia kamarátka hovorí, že kľudne od 1.7 dať minimálku 380 Eur a potom ak otehotniem, tak tri mesiace pred termínom nástupu na materskú dať 1200 Eur plat - je to tak správne? Lebo toto vraj u jej kamarátky platilo pred dvoma rokmi.
Ďakujem veľmi pekne za Vaše skúsenosti a rady. Andrea
@bibiana0 Ty este nie si tehotna a uz vies kedy pojdes na MD?! Zaujimave.
Este raz - ak si budes platit nadalej odvody ako SZCO a pojdes na MD v r.2018 tak tvoj VZ pre MD bude VZ za r.2017,z ktoreho si budes platit odvody-cize ak chces vyssiu MD treba navysit VZ a nielen na 3 mesiace. Tych 90dni bez PN a OCR by platilo len ak by si zrusila platenie odvodov ako SZCO a zamestnala sa...
😀👍
prosim vas ak chcem mať maximálne materské, aku by som mala mať hrubú mesacnu mzdu , neviem ako to je pre tento rok , dakujem
@lucia_d cca 1800 €
dakujem
ahojte dievčatá potrebujem poradiť ..mám odpracovanych dni na zmluvu už viac ako 90 dni a chcela by som.sa dať na PN ... a zamestnávateľ mi platí odvody okolo 20teho ale vždy za predchádzajúci mesiac a chcem vedieť či vlastne už sa môžem dať na PN keď už to mám odpracovane alebo musim počkať kým mi zaplatí tie posledné odvody ?? ďakujem za rady
@katka21094 nemusíš čakať kým zaplatí odvody ...
@zalka ďakujem veľmi pekne 🙂
Ked som volala pred vianocami na socialku bolo mi povedane ze materska sa nebude preratavat a zvysozvysovatktore uz na materskej su npr aj od decembra 2016 a potom mi napriek tomu prisiel novy vymer o 300 eur vyssia ako povodna materska😎👍
@majusqa77 Kysucké Nové Mesto prislo to minulý tyzden, a kedže som stým vobec neratala tak som tam volala a hovorím že volala som pred Vianocami a ste povedali a aj v spravach to bolo že tie čo už na materskej sú si neprilepšia a ona hovorí že ano povodny navrh bol taky ale nakoniec sa to prerata všetkým, tak teda ma to riadne potešilo
Ahojte. Poprosím aj ja radu.
3/2016 - 10/2016= evidovaná na UP+Pravidelne platená dohoda
11/2016 - trvá dodnes = TPP, nasledne po 10dnoch PN
Po 1.tymto pádom spĺňam podmienku 270 dni NP?
Po 2. na max.MD teraz stačí ukončiť starý prac. pomer aj pn a zamestnať sa u nového zamestnávateľa po dobu 90dni? Termín pôrodu 23.08.2017
Dakujeeem moc za rady 😉.
baby prosim vas 🙂 syn ma 1rok a planujem dokym bude mat 3roky porodit dalsie babatko....predtým som bola riadne zamestnana na TPP ake penaize budem dostavat?ostane mi 204eur na syna+materska na nove dieta ci ako to je 🙂 dak.
@tatianafox Ta dohoda bola na pravidelny prijem-platili sa z nej odvody na NP? Ak ano tak na bod 1. aj 2. je odpoved ano.
@marrya PP trva? Ak ano budes mat narok na MD z predpokladaneho prijmu,ktory ti potvrdi mzdarka. Ak PP netrva tak narok na MD mat nebudes. A nie nebudes dostavat aj MD aj RP-ak vznikne narok na MD tak pri nastupe na MD sa rusi RP a po skonceni MD budes dostavat jeden RP,este si mozes vybavit priplatok na starostlivost - je to 41Eur pri naroku na MD a do 6tyzdnov dietata ale starsie nesmie mat viac nez 3roky.

@majusqa77 Suhlasim.
Nejak mi to blbne.😉😊