Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
dievčatá alebo @gapa
24.1 mi končí rodičovská (malý má 3 roky),moc sa mi nechce vrátiť do práce,kde som robila pred materskou 5 rokov.Keby som dala výpoveď,na čo mám nárok?Môžem dostávať z úradu práce 6 mesiacov podporu?príp.v akej výške?alebo keby mi firma dala výpoveď,mám nárok na nejaké odstupné?príp.aké?
veľká vďaka za odpovede
ešte som chcela vedieť podľa akého paragrafu mám dať výpoveď, alebo stačí napísať dohodou?, ale akou, zo strany zamestnanca????
@estachova maximálny vymeriavací základ pre platenie odvodov pre poistenie v nezamestnanosti za mesiac je 3076 eur.. 3076: 31 dní x 2 dni je 198,45 - takúto mzdu musíš mať za tie dva dni..
ak končíš ty, stačí aj dohodou - ale vtedy nie je nárok na odstupné.. s dohodou ale musí súhlasiť aj zamestnávateľ
budeš mať určite preplatenú aj dovolenku, hádam ti to ten max. vymer. základ urobí
to je známy, tak som s ním dohodnutá, ale som nevedela koľko potrebujem hrubú mzdu, ďakujem
Dievčatá potrebujem poradiť,
15.1.2012 ma malá 3 roky, nástup do práce by mal byť 16.1. Už som sa stretla so zamestnávateľom a povedal mi, že nemá miesto a navrhuje dohodu, že mi vyplatí 2 výpovednú a 2 odstupné.
Neviem ako postupovať, aby som mala potom čo najlpešiu podporu hlavne aby som mala na nu nárok.
Dovolenku mi preplatí, alebo je lepšiu ju celú vyčerpať ? Ale radšej nastupiť a uvidíme čo sa bude diať .
DAkujem
zienky a budem mat narok na podporu aj ked este nemam 25 rokov?
@zalka pracovala som od septembra 2008, nasledne v januari 2010 na matersku.. rodicak mi konci v marci 2013.. este stale mi pracovny pomer trva.. vypoved dostanem urcite, pretoze prevadzka uz nefunguje..
ja som bola v tom, ze narok mam.. len znama mi tvrdila ze podporu dostavaju len nad 25rokov.. tie mam az v auguste, preto som spochybila..
@zalka dakujem ti 🙂 este ked sa v tom vyznas, spytam sa ta, ci mi nebudes nahodou vediet odpovedat.. kedze by som chcela poberat maximalnu podporu v nezamestnanosti, treba aby som aspon den po ukonceni rd cerpala dovolenku az potom podpisat vypoved.. pravda?
no napadlo ma, ze si od oktobra 2012 platim dnp po novom- tj. aj poistenie v nezamestnanosti, nebude sa mi potom podpora ratat z tohto dobrovolneho poistenia? neovplyvni mi toto dnp vysku podpory?
@alubinka fúha tak to ovplyvní, lebo sa ti bude rátať z toho čo si platila, joj škoda veľká škoda. U teba ani podpora nebude maximálna lebo sa urobí súčet toho minima čo si platíš z DNP a poprípade ukončenia PP teraz s vyplatením odstupného ...
no na rovinu moc vyššiu podporu ako minimálnu nedostaneš ... je to blbé riadne ... kvôli tomu balíku ... :( ale skúsiť môžeš ...
@zalka ale teraz som nasla na socpoist.sk toto- Z rozhodujúceho obdobia na zistenie denného vymeriavacieho základu sa vylučujú obdobia, za ktoré poistenec nie je povinný platiť poistné na poistenie v nezamestnanosti podľa § 140
a ja som od toho oktobra na pnke, cize som oslobodena.. pomoze mi to nejako? 🙂

Dakujem 🙂
@evita68