Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
ahojte baby, viete mi prosim poradit ci sa do danoveho priznania zaratava aj davka v nezamestnanosti a rodicovsky prispevok? predpokladam ze asi nie. dakujem 🙂
tiez sa chcem podakovat vsetkym co ste mi poradili ohladne ukoncenia PP a cerpania dovce po RD 🙂
@evita68 Ahoj chcela by som ťa poprosiť o overenie info či som dobre naštudovala 🙂
mám pracovný pomer o 1.10.2005 trvá dodnes som na RD v decembri bude mať dieťa 3 roky ale budeme mať predlženú rodičovskú zo zdravotných dôvodov. A teraz moje úvahy: pracovný pomer mi bude trvať nadalej aj počas predlženej RD? Nemôže mi dať zamestnávateľ výpoveď? Ak by som otehotnela počas poberanie predlženej RD budem mať nárok na PNku a následne na MD? Ja si myslím že ano a bude sa mi rátať z platu pred nástupom na prvú MD? Uvažujem správne? A tá PN? to som si nie istá. Ďakujem velmi pekne
@adra22 áno, pracovný pomer ti bude trvať aj počas predlženej RD.. nezabudni predlženie RD oznámiť zamestnávateľovi
na nemocenské pri PN nebudeš mať nárok, pretože počas RD sa neplatí nemocenské poistenie..
nárok na materské bude z pravdepodobného vymeriavacieho základu, ktorý pre soc. poisťovňu uvedie tvoj zamestnávateľ
baby prosim vas o radu...ak poberam podporu,tak ako to je s II.pilierom???lebo ak som dobre pochopila,tak dochodkovo poistena uz nebudem ,ci???
takze zajtra sa idem prihlasit na urad prace - pls.drzte mi palce - 22.1.koniec RD, 23.1. dohoda o skonceni PP.doklady,kt.musim mat so sebou: maturitne vysvedcenie,dohoda o skonceni PP a zapoctovy list???na nic som nezabudla???a socialku treba riesit,az ked budem mat rozhodnutie z uradu???do vtedy tam nemusim chodit?dobre som to pochopila?niekto tu pisal,ze budu chciet aj nejake potvrdenie o skonceni RD a cestne vyhlasenie o tom,ze sa mi ma kto starat o dieta prip.chodi do skolky..a to na co???dakujem za odpovede...
baby potrebujem,aby ste mi surne poradili: na talcive Ziadost o zaradenie do evidencie uchadz.o zamest.je kolonka ze posledny zamestnavatel-to je OK,ale chcu tam uviest aj hrubu mzdu...tak tam mam uviest poslednu hrubu mzdu pred nastupom na MD,alebo vyplatu za ten 1 den( prepl.9dni dovolenky)-kt.ale este nemam...poradte prosim...dakujem
@liza24 nie si nahodou karin? ano tam davas len orientacne cislo... z toho sa nic nerata ... to je len pre info pri hladani prace
potom po vyplate ti tvoja mzdarka spracuje to tlacivo pre socialnu poistovnu tam ti uz da ona presne vymeriavacie zaklady... to ale az potom..
@maznacik007 dakujem,tak som si to aj myslela 🙂 a nie som Karin,preco ta to napadlo,ak mozem vediet???
som myslela ze si jedna moja davna znama zo Senca, tiez ma dve dievcatka jedenast rocnu chiaru a tak ... ale teraz ked pozeram vek tak ona ma o kusok viac rokov 😉
Baby - odborníčky, poradíte?
Uplynutím posledného dňa mojej rodičovskej dovolenky sa skončí môj pracovný pomer uzavretý na dobu neurčitú.
§ 63 - nadbytočnosť.
Otázka: Je lepšie žiadať o preplatenie zostatkovej dovolenky, alebo si ju riadne dočerpať? A prečo je to tak lepšie?
Ďakujem za každú reakciu.
@marhe no pre zamestnávateľa žiadne výhody, lebo musí zaplatiť odvody do SP z toho dna dovolenky a preplatenia dovolenky. Technicky to ale neni tak veľa za jeden deň lebo odvody sa platia z max. denného VZ 126 eur .. čiže stálo by to zamestnávateľa o cca 50 eur viac ako ked ti to preplatí len po skončení RD.
Je to fakt na dohode, nie je to taká veľká suma a ak je dobrý zamestnávateľ tak by mohol pomôcť.
Ahojte, no tak som dnes bola na ÚP aj na SOCpoist., v stredu som sa bola zaevidovať, dnes po rozhodnutie a hneď som obehla jaj zdravotku aj sociálku poodovzdávať papiere.. po skončení rodičáku mám ešte dva dni, odpracované, príjem za dva dni 253,40 €.. čiže dúfam že nesklamú a príde mi max. podpora..
len som teda nerátala s tým že mi nepríde podpora aj za dni v januári.. že keď mám celý mesiac rodičák ( RP som mala do 20.1.2013) tak nemám nárok na podporu, až od 1.2.2013.

neviete či max. podpora ked už bola priznaná min. rok sa znižuje každému, alebo len tomu kto sa prihlási tento rok? dakujem.