Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
zobaka,
aké ešte chceli tlačivo k DPvN. V tom ružovom tlačive=žiadosti sa uvádza obdobie DPvN. A okrem toho chceli ešte niečo???
gapa - ano este jedno bolo, zevraj to oni na zvlast tlacive este potvrdia, ze som si platila DPVN a potom to pripoja k tým dvom, tiez ma to zarazilo
lubica - dakujem 🙂
zobaka,
zaujímavé, že od teba chceli niečo také. Je jasné, že si to musia overiť, no myslela som, že stačí, že uvedieš dátumy, kedy si bola DPvN na ružovom tlačive a oni si už pozrú aj VZ a aj obdobie a overia, či si platila v splatnoti.
nech sa ale dozviem viac 😅 .
Takže si vyplnila ešte nejaké extra tlačivo, a čo si tam vyplnala alebo podpisovala? a dávala si ho niekomu na potvrdeniei? Alebo tým istým osobám, čo ružové tlačivo s potvrdením od zamestnaávatela???
Dali mi to v dverach o davkach v nezamestnanosti a isla som s tým do dverí DPO tam to iba vzala povedala, ze vypise a odovzda tým dole 😕
Ahoj Gapa,
Zobaka musela vyplnit tlačivo, ale ja som nemusela vyplnit nič a pani mi povedala, že si ma nájde v systéme som prekvapená dúfam, že to bude v pohode a nájde ma tam. Mne žiadne tlačivo nedali.
denzi a Ty kedy cakas na rozsudok? 😅 kolko dni si si platila DPVN? 😉 mne povedali, ze oni nie su az tak prepojení 😕
Ahoj Zobaka,
na rozsudok budem čakať cca mesiac možno 3 týždne, DPvN som si platila 7 dní registrovali ma od 1.2. 2010 pani povedala, že spätne ma nemôžu registrovať, lebo rodičov. príspevok platí do konca mesiaca. Syn mal 24. 1. 3 roky aj mi ho tak poslali v plnej výške. Som velmi zvedavá ako to celé dopadne. Inak aj mne dali na U p soc. vecí a rodiny rozhodnutie do evidencie až po 2 týždnoch s dátumom od 1.2.2010. Zobaka tak držím palce a daj vediet ako si dopadla .Ozvem sa aj ja.
denzi - jeminecku tak to mame rovnake 😝 ja som zvedava ako dopadneme! nemali by sme rozdielne, no nechajme sa prekvapit. Este by ma zaujimalo ci sa to schvaluje v BA, alebo je to len zalezitost okresneho socialneho uradu daneho mesta? ja uz kvoli tomu ani pomaly nespim 😀 😝 drzim palce aj ja Tebe, ja budem vediet do cca 2 týždnov, aspon tak mi to povedali 😎
ahojte dievčatá, som tu prvý krát a zaujala ma vaša diskusia, kt. sa týka aj mňa. RD mi skončila 15.2.2010 a aj keď sa mám kam vrátiť tak som sa zo šéfkou dohodla, že do práce nastúpim až 09/2010 keď pôjde malý do škôlky. Pôvodne som chcela ísť na predĺženú RD, ale vzhľadom na našu fin. situáciu by bolo asi lepšie ísť na ÚP, veď ak dostanem to čo doteraz vo výške RP tak budem prešťastná. So šéfkou som sa dohodla, že ukončím PP a pôjdem na úrad práce, ale dohoda bola, že PP sa ukončí 19.2.2010. Sľúbila mi, že na mňa do septembra počká. Dohodli sme sa na preplatení dovolenky za posledné 3 roky, bude to stačiť do vymeriavacieho základu, alebo si mám pýtať aj nejaké odmeny 🙂 ? Alebo sa mám ešte na pár dní zaregistrovať ako DPvN. Zajtra sa chystám na ÚP, tak budem rada ak mi niekto poradí. Ďakujem
🙂
Som zhrozena!!! precitajte si ako dopadla jedna mamicka s novym zakonom!
to sa dalo čakat ☹
ale jedno čo nechápen čo taký hlupáci robia na úradoch, ved nás majú o novelách informovat oni a nie my ich 😠 kolko mamičiek fakt o tom nevie a príde o to len chybou v ich systémoch - ale to nie je chyba systému ale ich pretože si to majú dat do poriadku. Ako to že nie sú školení na nové zákony, automaticky ked niečo naberá účinnost tak by to mali vediet. Sú platení ale za to čo ich my mamičky naučíme, nevedia vobec nič. To je hanba ☹
ja by som to normálne dala aj na ministerstvo, nech vedia kde ich ludia robia problémy a okrádajú mamičky ktorým dávka patrí. Až sa bojím čo mna čaká ale ked mne príde takéto rozhodnutie určite to pošlem aj do Palby na Markíze. Nech to vie každý. 😀 Že na úradoch je dost hlúpych a neinformovaných ludí. A to je len jeden príklad.
sofik - suhlasim s Tebou, chcelo by na to verejne upozornit, ja som mala dost ked som s to precitala 😖 😖 😖 a zial zivot ma naucil byt skeptickou, lebo uz sa mi stalo, ze chybou "velkych" som prisla o to na co som mala pravo a aj vacsie ako je tento pripad, nemam vieru v institucie 😒 😒 😒 ked sa to stalo v BA predpokladam, ze bude problem nejaky ten cas s kazdou ziadostou o tento prispevok, takze treba sa pripravit na odvolanie 🙄 🙄 🙄
baby a co ked je to fakt tak, ze sa to týka len zien, ktore dostali vypoved po 1.2. 2010 a tie pred co dostali tých sa to uz nebude týkat 😕 😕 😕 😕 😕
aj ked sa ma to este netyka - maminy, ktore su uz pred skoncenim rodicovskej nezamestnane /vypoved pocas MD or RD/ sa vedia zamestanat na dakych par dni /zo 5/ , aby im vysla dobra podpora. Este to plati? V tejto republike sa zakony menia kazdu chvilu.
zobaka,
a povedz prečo by malo, ked je v zákone píšané, že sa ráta aj obdobie RD od 1.2.2006????????
a postupuje sa podla zákona účinného v den zaregistrovania! niekde sa nehovorí o žiadnej výpovedi a podobne!
poravujem, malo byť "nikde" a nie "niekde" 😉
zobaka ten link čo si písala pripnem aj na poradu. To je teda systém. tiež úradníčky v Ba mi priznali vyššiu dávku, ako mali a ja som s vlastnej iniciatívy im oznámila, že mi poslali viac, ako mám nárok a aj to vrátila. Aj ked som nemusela, oni urobili chybu. A tiež to bola chyba systému!!! ☹
gapa - to som nevedela, ze akoje to sformulovane, super, ze sa rata obdobie od 1.2. 2006. No tak Ty si mala vacsie stastie ako dotycna a este si to aj priznala tým bordelárom 😅
baby drzim palce, pochvalte sa, ako ste dopadli. mne sa to trochu komplikuje, lebo som zostala tehotna a konci mi RD, tak neviem, ci pojdem na UP alebo rizikove, lebo mam aj nejake drobne komplikacie. co je vyhodnejsie..
ozaj viete mi poradit, odstupne sa vyplaca vo vyske hrubej mzdy alebo cistej alebo ako je to? dakujem
ahojte, ja sa chcem spýtať, nastúpila som do práce skôr ako mi skončila RD a aj malého som dala do škôlky ešte pred tretím rokom, manžel je nezamestnaný, tak sa chcem spýtať, či mám nárok, prípadne manžel ešte na nejaké dávky okrem príspevku na škôlku, keďže syn ešte nemá tri roky, vďaka
ericka,
myslím nie. Jedine by musel prerušíť dochádzku do škôlky a manžel by a musel o neho riadne starať, tak by mohol byť dôchodkovo poistný a poberať rodič.príspevok miesto príspevku na starostlivost na dieťa, čo poberáš ty.
ďakujem gapa, si zlatá🙂
Dobry den, mam prosbu, pan Mihal rozoberal problem mamicky ktora si platila dobrovolne poistnie v nezamestnanosti. Ja mam taky isty problem len som nepochopila odpoved. V maji mi konci RD. Som zamestnanec, splnam podmienku platenia poistneho tri roky zo styroch. Po pociatocnom soku ze som nemusela platit vobec, platila som z minim. VZ, som rozmyslala ci by sa mi neoplatilo do maja zdvihnut VZ na maximalny a ze sa mi to vrati na podpore. V zakone je max VZ 2892,12, ale viaceri odporucaju platit iba z 2169,09. Je to strop na podporu?Dalej este nerozumiem mechanizmu vypoctu podpory. Dobrov.pois.v nez. si platim od 11/2008. Pocita sa sucet vsetkych VZ od 11/2008 a deli poctom dni. Ale akych dni? Celych 1096 alebo len dni od 11/2008 do maja kedy si platim poistenie.
ahoj gapa, ja mam trosku inu otazku 😅
mam narok na dovolenku za tie roky, co som bola na RD ? ak sa rodic. rata do odprac. casu, tak asi hej, my vo firme sme mali narok 25 dni na rok, dcerka sa narodila v 2007 - za ten rok som si dov. vycerpala, zostava mi rok 2008 a 2009. Musi mi zamestnavatel pri odchode z firmy preplatit celu dovolenku ? ak nastupujem do novej prace.
dadulik,
obdobie RD sa nepovažuje za výkon práce, t.j. za toto obdobie nárok na dovolenku nevzniká.
mamina20,
odpovedala som ti na porada.sk 🙂 ako brčko
gapa diki ☹
ahojte, ja som sa už tu raz pýtala, len som nedostala odpoveď
chcem vás poprosiť o radu, chcem dať malú do školky v septembri, bude mať len 2,5 roka. Zatiaľ nemám prácu, pred rodičovskou dovolenkou som podnikala, ale už som zrušila živnosť a išla na rodičovskú dovolenku.
A teraz tá otázka, že ak ju dám do školky a nenájdem prácu, tak dostanem nejakú podporu?

zobaka tak daj potom vedieť ako to dopadlo Držím palce