Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
Ahojte, pred rokom mi končila MD, keďže som nebola v tom čase nikde zamestnaná, manžel je SZČO, tak som sa papierovo u neho zamestnala a deň nástupu na RD bol súčasne aj môj nástup u neho do PP. Takže teraz som ako zamestnankyňa na RD. Myslíte, že po skončení RD ak u neho odrobím aspoň deň, budem mať nárok na dávku v nezamestnanosti? Tie "ochotné" pracovníčky na sociálke... hrúza ani sa so snou nebavili... Vopred ďakujem.
teraz som sa vratila z UP v Senci a chceli odo mna len vyplnenu Ziadost a zapoctovy list z posledneho zamestnania,nic ine.dostala som 2 tlaciva do SP a v piatok mam prist pre rozhodnutie.ze vraj,ked sa mi podari potvrdit v robote to tlacivo na mzdy,tak by som hned mohla ist vybavit aj SP.lenze na tom potvrdeni je kolonka :Prehlad VZ a tam 4 posledne roky rozpisane zvlast na mesiace.viem,ze to vypisuje mzdarka,ale chcem byt v obraze,aby mi nahodou nieco nedomotala.treba spatne rozpisat tie 4 roky,z kt.aj tak 3 su RD,alebo staci mzda za ten 1 den,ked som po RD cerpala 1 den dovolenky???
@zalka to mi odľahlo, keď je deň nástupu do zamestnania aj nástup na RD. Ale prečo nie? Keď to nevadí zamestnávateľovi prečo by malo úradníčke na sociálke.... Tá len, že aké špekulácie a zneužívanie..... a to, že som predtým koľké roky platila odvody... teraz mám byť potrestaná, že bol môj PP skončený počas MD? Ale hovorím, to už sa so mnou nebavili...
@zazalienka ahoj,nevies mi poradit nahodou???vid.moj prispevok vyssie...kedze to mas cerstve a si podobny pripad ako ja.bola by som rada 🙂
@liza24 ja som to riesila v decembri 2012 v senci takze za tie roky co si bola na RD ti da nulu a za ten posledny ti da VZ za tie dva ci kolko dni... a dopredu napise potom pocet dni kedy si bola na RD... to je v poriadku... neboj... budes mat narok na max. podporu...
@maznacik007 jeeej super,ze si napisala,dakujem...takze ak som od 23.12.09 bola na MD,tak sa pise prijem za rok 2010,2011,2012 a 2013???som z toho jelen aj tak. 😖
ano a za tie roky co si bola na RD ci MD ti daju vymeriavaci zaklad nula a teraz za 2013 ti daju podla toho co ti preplatili ...
nestresuj... inak v SC su super pracovnicky na socialke.... nezabudni si zobrat aj potvrdenie o dobe poberania RP .... to treba aj do zdravotky... to ti da pani na UPSVAR tam vzadu na tej chodbe ako je aj UP a oni ti aj mailom poslu info ...
@maznacik007 dakujem za povzbudenie...dobre ze pises o tom potvrdeni o dobe poberania RP- uz som o tom niekde citala ze treba,ale pani na UP o tom nic nepovedala,tak som si to ani neriesila.pekny zvysok vecera 🙂
@liza24 AHoj, prepáč, nebola som doma odvčera🙂
ale je to tak ako napísali kočky.. ja mám skoro rovnaké termíny, 17.12.2009 som šla na MD, 20.1.2013 končil rodičák..
na potvrdení berú do úvahy len 2013 ( teda pokiaľ si PP nerozviazala v deň ukončenia RD , ale min, o deň neskôr)..
@zazalienka vdaka za odpoved,zajtra idem do roboty za mzdarkou,tak dufam,ze to nepokasle 😉 .
@zazalienka
@maznacik007 baby tak mi mzdarka vyplnila to tlacivo nasledovne:vsade 0,a za januar dala VZ za jeden den 99,22.ona mi tvrdila,ze tam treba uviest za ten 1den a nie vyplatu cize nie celu preplatenu dovcu.je to tak?a ta suma staci,ze?dik
@liza24 ano dobre to mas aj ja som tak mala ale ja som mala za tri dni a mala som 300 eur a vysla mi max. podpora este v roku 2012 co bolo viac ako je v tomto roku... 😉
Ahojte chcela by som poradit lebo v tomto vobec neviem chodit 😖 na matersku som nemala nárok nemala som tolko odparcované chýbal i nejaký mesiac a zmluvu som mala na určito takže som nastupila hned na rodičovsku.na rodičovskej som v kuse od jula 2006 ked sa malý narodil a pokračujem v nej teraz z malou,ale v apríli bude mat tri a chcela by som sa spýtat je to tažké teraz z prácou nemala by som nárok na podporu?manžel je živnostník ako by sa to dalo poriešit
@oliinka ak som dobre pochopila tak tvoj pracovny pomer skoncil este pri prvom dietatku a odvtedy si nemala iny PP tak narok na podporu ti nevznikne
@maznacik007
Dakujem,potesila si ma...
@liza24 no na max.podporu Ti to asi za jeden deň stačiť nebude, max. vymeriavací základ je 51,6822 ( to je 50 % z DVZ, takže krát dva je to niečo cez 103 € .. aj ja som mala narátané odstupné a do potvrdenia mi nabehol iba plat, nie odstupné..
@liza24 tak pardon, presne tak ako píše evita68, 126,77 €.. ja som mala za dva dni 253,54 € príjem..
@zazalienka zle rátaš, 50% musíš brať zo sumy 51,68, teda max. podpora sa ráta 51,68:2=25,84 x 31 dní = 801
a v roku 2012 si určite nemala v tlačive sumu za dva dni 253,54
@zazalienka ale musi jej to stacit....lebo jej denny vymeriavaci zaklad je sice 99 eur ale max. vymeriavaci zaklad za den je od noveho roka len 51,68 to deleno 2 a krat pocet dni v mesiaci ak je mesiac 30 dni dostane 770 eur cca 31 dni 801 eur mesacne...
ak by si bola zaradena do evidencie este v roku 2012 si mohla mat 1200 mesacne podporu
@evita68 ja som mala teraz za 2013, po skončení RD za dva dni takú sumu.. 20.1. končia RD a 22.1. som mala výpoveď..
@maznacik007 v januári 2013 určite nie je max. denný vymer. základ 99 eur..
@zazalienka tak potom áno, ked to bolo tento rok

@marhe no v podstate nepíšeš kedy ti končí RD, takže môžeš s ním komunikovať aj teraz .
ale minimálne mesiac pred skončením.