Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
Dakujem Zalka a malo by to byt uvedene aj v danej dohode o ukonceni PP? Aby ma nepodviedli. Alebo je to jedno staci, ze som jeden den nastupila do prace alebo jeden den cerpala dovcu. Dakujem krasne.
@estachova mne prisla 18 podpora a tiez som bola nedockava mam tiez max.
A postupovala si v zmysle toho, co tu odznelo?? Dufam, ze ano... 😀
@zalka prosim Ta velmi o radu, volala som do prace, lebo mi stale nechvu povedat kolko mam dovolneky a hospodarka mi povedala, ze nemam nic, ze este v sept. 2009 pred PN, co bola od polky sept. som mala 7 dni a uz tam nic nie je. A ja jej vravim, ze od 15.2. do 2í.8.20010 som bola n MD a to mi mala nabehnut uz nova, cize 45 dni.. a na to mi zacala ona , ze som neoznamila, kedy som nastupila na RD. A pritom som tam este bola osobne. LEn fakt som tam nic neposielala, a 19.3. 2OO9 mi konci RD a papier s oznamenim som uz poslala, len ho este nemaku ☹
ja uz neviem, normlane sa bojim, ze ma vyhodi, pre daku blbost, ze som si nesplnila nejaku povinnost. Som zufala, mozem sa rozlucit asi aj s max. podporou ☹
@mrauco tak s týmto ti neporadím, je síce povinnosť žiadať o RD .. človek to berie nejako automaticky. Ale zase by som sa ohradila, že prečo ma nevyhodili pred 2,5 rokom ked mi skončila MD z dôvodu absencie ak si im údajne neoznámila nástup na RD.
Bráň sa útokom. A mzdárke doporuč naštudovať zákonník práce kedže MD sa berie ako výkon práce.
ja viem jedno, ze osm to nahlasovala na OSc, poistovni, co som ani nevedela, ale ma upozornili, ze to musim ja a nie zamestnavatel, ked sa maly narodil,a le toto som necakala. Snazila som sa vypocitat kolko mi skratia z tych 45 dni za tie tri roky RD, ale neviem, lebo podla mojich vypoctov by som pokratila asi vsetko. Aj som citala v ZP, ze aj ked ti nic neostane, zamestnavatel musi poskytnut apson 7 dni,ja uz som normlane do revu. Nevies, ci aj tato povinnost je niekde zaznamenana v ZP? Ale aj keby am vyhodili po dni, tak podporu snad dostanem, len kolko mi tej dovolenky daju.....ona sa vyhovara na predoslu ekonomku...
@mrauco ved to o koľko sa ti skráti dovolenka vyrátaš jednoducho. Porátaj pracovné dni a sviatky pripadajúce na pracovné dni za čas PN a za čas RD ...
Za prvých 100 dní sa dovolenka kráti o 1/12tinu
a potom za každých dalších 21 dní zase o 1/12tinu
Takže ak si napríklad na PN a RD bola 99 dní tak máš nárok na celú dovolenku.
Ak si bola 111 dní dní tak sa kráti o 1/12tinu
ak si bola na PN a RD napr. 135 dní tak sa kráti o 2/12tiny .
@mrauco ak Ti mzdárka nebude chcieť uznať nárok na dovolenku tak jej vytlač toto http://www.pp.sk/1582/Narok-na-dovolenku-pocas-...
@zalka a za kazdy zacaty kalendarny rok na RD sa krati, najprv za 100 dni o tu 1/12 a potom kazdych 21 dni, amne to vyslo na kazdy rok 8/12 ☹ tak asi to zle ratam. A pocitaju sa aj dni porac. pokoja? A stou povinnostou oznamit zaciatok je to niekde zo zakona urcene? Inac ten moj list o ukonceni RD tiez dojde neskor, aj ked som ho posielala piatok, myslela som, ze dojde do 19.2. a uz je 21.2. ☹
ale tebe dovolenka za RD neprislucha, iba za MD..teda iba za obdobie od 15.2- do 29.8..iba za toto obdobie sa rata dovolenka..za roky 2011, a 2012 ti neprislucha nic.....
@mrauco joj bože nie ... nárok na dovolenku ti vznikol za rok 2010 takže ty rátaš pracovné dni a sviatky pripadajúce na pracovné dni ( napr. 1.1. je sviatok a je streda tak tento den započítaš , 1.5. je sviatok ale je nedeľa tak tento nezapočítaš ) ... je ročný nárok na dovolenku ... takže v roku 2010 ti vznikol nárok na dovolenku, v roku 2011 nemáš nárok , ani v roku 2012 ...
ty nerátaš do toho celú rodičovskú, ty rátaš len dni v tom ktorom roku ...
tak som to nacisto zle pochopila☹ tak iba za ten rok 2010 mi budu aj kratit. Za ziadne ostatne roky. Takze v roku 2010 si musim vypocitat dni na PN? Od januara do februara? (30dni)a potom od augusta do decembra? (105 dni) takze 2/12 zo 45 dni t.j.1/12 zo 45 dni je 3,75 cize , takze 45 minus 8 dni t.j. 37? Dobre, ci zas som to domotala? Dakujem za trpezlivost s mojou vrodenou neschopnostou an matematicke ukony a veci suvisiace s poctami .-(( dnes mi uz nic nepojde, ked som si vypocula tu ochotu a bezproblemovost zo strany zamestnavatela ☹
dakujem, som na seba neskutocne hrda, ze po trapeni dalsich osob mi to konecne doslo 😀 😀 😀 😀 a este jedno uisteniele ked som mala este v sept. 2009 7 dni dovolenky a mala som tam pn od 15.9. uz do konca roka 2009 je to nejakych 77 dni PN, tak tam mi nemali dovod kratit dovolenku. Vsak? Nerozumiem preco mi povedala, ze tam mam 0. Tak by som mala mat komplet 37 plus tych 7 dni este.44 dni...., tak to by mi mala vyjst ta podpora, aj keby som cerpala tri dni dovolenky. Ach uz len ak ma nevyleju oni pre nesplneni ozamovacej povinnosti o zacati RD ☹
dakujem krasne 🙂 tak si pekne vytlacim ZP a hotovo, nech mi daju na co mam pravo, lebo ma nastvu a im tam nastupim a mozu si piskat
@dominicek19 a kedy si sa registrovala na upsvar, ja 19.12. a v 1/13 som dala rozhodnutie na soc. a teraz som tam volala, že pošlú až 3/13 som nasr. 😠
@estachova registrovala som sa 28.12 na upsvr rozhodnutie som dala na socialnu 22.1. a 18:2 mi prisla podpora aj s rozhodnutim
Ahojte gapa a ostatne babule potrebujem poradit. Chcem zistit ci mam narok na podporu. Takze v roku 2010 v januari sa mi narodila dcerka to som bola zamestnana v roku 2011 k 1.2. Som dostala vypoved z dovodu rusenia prevadzky. Od 1.2.2011 som si platila dobrovolne poistenie v nezamestnanosti az do 1.2.2012 kym to nezrusili. Od 1.2.2012 som si neplatila. Mala mala 3 roky 6.1.2013 a od 7.1.2013 som bola zaregistrovana na urade prace. No od 28.1.2013 som nastupila do zamestnania na zastup namiesto materskej na dobu urcitu. Zaujmalo by ma ci mam este narok na podporu v nezamestnanosti ked som teraz zamestnana a dala by som vypoved. Robim postarku a poviem vam zamestnanie strasne odvtedy co som nastupila ma stale nieco boli. Dakujem za info dufam, ze sa tu najde niekto kto mi poradi dakujem.

@mitzib no dovolenka aj odstupné sa preplácajú v poslednej výplate. a výplatu ti vypočítajú za jeden den, tým pádom aj oni zaplatia menej na odvodoch aj ty za platíš menej na odvodoch a bude max. podpora. Ano pôjde o jednorazové vyplatenie, ináč sa to ani nedá.