Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@zalka no, ale podporu mi to neohrozi, akurat, ze mi ju asi schvalia niekedy v juni?Nevies kolko trva, kym poslu rozhodnutie zo socialky? ☹ takze na peniaze si pockam.
Takze staci, ked mi napise tuto sumu - 126,77?
A neviem naco mi tam este pisala rok 2009...fakt je z toho taka blba ako ja☹
@zalka tak si pockam, ci mi to do stredy posle, nejdem tam teraz, ked vravis, ze by jej volali, len dufam, ze to zas nepokazi ☹ clovek si chce pomoct a nakoniec si problemy narobi ☹
dufam, ze netusis, ze vies na 100%, lebo mna uz vystrie 🙂)) ale uz sa casto pisalo o tych VZ...ved , ak by to bola hruba mzda, tak to tam napisu...
dakujem
prepac, som uz vyvedena z miery z toho celeho, ako sa to vlecie ☹
Ano, volala. Som jej to doslova citala. A povedala som , ze jej nechem robit, problemy, len nech to opravi a ked mi nerozumie, nech si zavola. Vyzera , ze zvolila tu druhu moznost a napise tam co chcem ja ☹ty sumu dala do mesiaca Marec a potom do kolkonky spolu. a poznamkou ze dovolenka cerpana jeden den a zvysok preplateny, tak neviem ci to zas bude potom pisat aj s tou poznamkou, Skor sa opbavam,ze zas mi to zle posle. Ale tak ak je to jeden den, tak potom jej staci na info s tou sumou. (1348,98 mi napisala na tlacivo a na ucet doslo 1130)
dakujem
@zalka dobrý deň, chcela by som vás tiež poprosiť o radu...26.4.(piatok) mi končí RD...PP budem musieť ukončiť z dôvodu vzdialenosti, nakoľko sme sa presťahovali...mám 19,5 dňa dovolenky (na jeden deň mi to vychádza 48,15 eur)...zamestnávateľ mi odstupné nedá, nakoľko potrebujú ľudí, takže by som potrebovala poradiť, ako by mi vyšla podpora, ak by som 29.4. čerpala dovolenku a zbytok si nechala preplatiť...je vôbec možné z týchto čísiel mať max. podporu? ďakujem pekne za radu
ahoj budem mať max.podporu ked mi napisali j rok 2013 januar 0,februar 0 a marec 126,77 a chcem sa opýtat či tam musim mat napisane ze je to za jeden den alebo to už oni budu vediet dakujem
@zuzana1591981 SP to vie, lebo zamestnávateľ ťa na ten jeden deň musel prihlásiť do systému SP .
Ďakujem a vychádza mi tá max.podpora prosím ta?
@zuzana1591981 áno
Ďakujem pekne.
@zalka ahoj, prepac ze ta este otravujem, pytala som sa ta predtym nato ako ziskat max.podporu. mam ale maly problem, sef mi napisal, ze nechce dat ukoncenie dohodou, ale nech si ja dam vypoved. rodicovska mi konci v sobotu 20.4., ale ukoncit musim (nechce mi to dovolit pred vikendom) az v pondelok 22.4., vtedy cerpam este dovolenku a 14 dni mi preplati. mozem mu dat teda aj ja vypoved? nevadi to? vdaka za odpoved.
Dobry den,viete mi prosim poradit,aky je rozdiel pri ukonceni PPdohodou uvedenie par.63,ods.1a,alebo 1b alebo 1c?Dakujem
@zalka ahoj, no dosiel mi ten papier pre ssoc. poistovnu. Ekonomka mi tam dala za marec tu sumu spolu 126,77 , takze je to uz ok a vyjde mi ta maximalna podpora? Esta otazocka, ak sa zamestnam skor ako po tych 6. mesiacoch, doplatia mi aj ten zvysok podpory, tie zvysen mesiace, alebo sa to stopne? Dakujem.
Takze , mi to doplatia, ak sa zamestnam napr. po 3 mesiacoch poberania podpory, iba cast teda polovicu zvysnej povodnej sumy?
ahoj zalka, prosim ta porad mi, 6.7.t.j.sobota mi konci MD mam este zostatok dovolenky 25,5 dna. mam na vyber zobrat dohodu + odstupne, alebo 3-mesacnu vypoved+ odstupne, kedze som u zamestnavatela odpracovala viac ako 15 rokov, chcem vyuzit maximum teda zobrat 3- mesacnu vypovednu lehotu- odpracovat aby som ziskala aj cas. Z coho sa bude potom vyratavat vymeriavaci zaklad pre vypocet davok v nezamestnanosti. Ide mi o to aby som dostal max. dávku v nezamenstanosti. Rata sa do toho aj odstupné? Dakujem velmi pekne
@luba1975 hm... a budeš mať počas tých 3 mesiacov plat 1600 e mesačne? lebo ak nebudeš tak podpora nebude maximálna ale z priemeru tých 3 mesiacov ... a samozrejme odstupné to trošku zvýši ten priemer ...
ak chceš max. podporu tak čerpať 1 den dovolenky alebo aj 2 ... a nechať si vyplatiť odstupné + preplatiť dovolenku ... a podpora bude maximálna ...

@zalka dakujem, ja som si aj myslela, ze to nejaky blud mi tam napisal, kled som citala tieto prispevky, aj ked cisla mi nikdy nesli ☹ zbytocne sa to bude predlzovat. ☹ ona mi chudera vravela, ze to vypisala z danoveho tlaciva ☹ no mna uz porazi