icon

Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?

sofik
4. dec 2009

V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉

stanicca
1. júl 2013

Prosím Vás o radu, kto má skúsenosť RP som prepísala na priateľa kôli poberaniu podpory v nezamestnanosti lenže nastal medzi nami problém a chce ma pripraviť o RP. Dá sa to spätne prepísať na mňa alebo s tým už nič neurobím?

zalka
1. júl 2013

@stanicca s prepáčením dobrý chuj ... s prepisom musí on súhlasiť takže k RP sa už nedostaneš .....
resp. asi by som sa šla na tvojom mieste informovať na UP ... či sa s tým dá niečo robiť ...

stanicca
2. júl 2013

@zalka no tak som prišla o RP ale nič dík za info

maznacik007
2. júl 2013

@stanicca teraz to ja aktualne riesim on musi poziadat o zastavenie poberania RP a nasledne sa ty znovu prihlasis na poberanie...
ale teda musi on chciet... 😖

miciatko
2. júl 2013

@zalka velmi pekne chcem aj ja poprosit o pomoc aby som dosiahla maximalnu podporu.
1 otaz. :30.6. ma drobec 3 roky, cize 31.7 by som mala nastupit do zamestnania,na tento den by som poziadala o dovolenku a k tomuto dnu by som mala aj vypoved ci az ku 1.8 ??
2 otaz : aky pararaf mozem mat vo vypovedi v pripade vyplatenia aj odstupneho
3. otaz: aky paragraf mat vo vypovedi ked mi nebudu ochotny vyplatit odstupne
Velmi pekne ti dakujem za odpoved

zalka
2. júl 2013

@miciatko
1) dovolenka aj výpoved 31.7.
2) dohoda §60 na základe dôvodov podla §63 odst. 1 (tuším)
3) ak dáš výpoved ty tak nárok na odstupné mať nebudeš ... dohoda je §60

miciatko
3. júl 2013

@zalka dakujem velmi pekne,si velmi zlata

stanicca
3. júl 2013

@maznacik007 no len či bude chcieť, ale ak by sa dal ukecať tak by sa to dalo? lebo mne vraveli na UP, že spätne sa to nedá znova prepísať na mňa.

matkaasebko
4. júl 2013

@zalka ahoj prosim o radu...davala som vypoveda tak aby mi vysla max. podpora ale samozrejme pri mojom byv. zamestnavatelovi je mozné vsetko...zasielala som tam na potvrdenie pre socialnu poistovnu - potvrdenie zamestnavatela na učely naroku na davku v nezamestnanosti......a co je tam na druhej strane ze uvedte vymeriavace základy zamestnanca tak ja tam mam od roku 2010 az do 2013 same ciarky...nemala sa tam v juny tohto roku spomenuta aspom ta dovolenka??alebo to ma takto byt??radsej sa spytam aby som vedela bo na socialku mam ist az 17.7, tak aby som si to vedela dat do poriadku...

matkaasebko
4. júl 2013

@zalka ahoj prosim vies mi poradiit davala som byvalemu zamestnavtea

zalka
4. júl 2013

@matkaasebko a čerpala si dovolenku aspon 1 den ? ak áno .. tak v júni mala byť mzda uvedená ... ak si dovolenku nečerpala ... tak všade bude nula abo čiarka ... ako si to urobila?

matkaasebko
4. júl 2013

No ja som si nakazala dat na 17.6.dovolenku a k tomu dnu aj vypoved...bojim sa toho ze to uctovnicka zas rqz dosrala...

miciatko
4. júl 2013

@zalka ja ta este raz prosim o radu, dnes som sa stretla so zamestnavatelom a samozrejme ze vypoved podla par. 63 ani pocut, ponukli mi miesto mimo bydliska 60 km.
Tak ze si mam napisat vypoved sama podla par. 60 dohodou. Na com sme sa dohodli je ze vypoved bude ku dnu 31.7, cize cerpam 1 den dovolenky a hned ktomu dnu mam aj vypoved, ale co mi nieje jasne ,povedali ze mi preplatia dovolenku len co mi zostala pred materskou,ale ja by som mala mat narok aj pocas materskej a aj pocas RD??
Na matersku som nastupovala dna 16.6.2010 Na RD som nastupovala 29.12 2010 do 30.7.2013, viem ze pred odchodom na matersku mi tam zostali 4 dni dovolenky. Dakujem moc za pomoc, si strasne zlata babaze tu vsetkym radis,dakujem

zalka
4. júl 2013

@matkaasebko no zdá sa že hej lebo sa ti malo obnoviť poistenie ak si čerpala dovolenku a toto malo byť uvedené v potvrdení ...

zalka
4. júl 2013

@miciatko no počas RD dovolenka nevzniká, a počas MD ... áno .. ale ked si nastupovala 16.6. na MD čo bolo predtým? pracovala si? čerpala si dovolenku? ... alebo si bola na PN ... lebo vyzerá že dovolenku za rok 2010 si si okrem tých 4 dní vyčerpala ... spomen si alebo nájdi staré výplatné pásky koľko dovolenky si mala na poslednej výplatnej páske.

miciatko
4. júl 2013

@zalka pracovala som tam 4 roky,ked som nastupovala na mD tak neaku dovolenku som si cerpala, keby nahodou som si vsetku dovolenku okrem tych 4 dni vycerpala vyde mi max.podpora ci nie??

matkaasebko
4. júl 2013

@zalka som jej aj dnes volala jej to vratim a nech to spravi znova mzdy robi az okolo 18

zalka
4. júl 2013

@miciatko no pri čerpaní 1 dna .. a preplatení 3 dní ... by mala výjsť max. podpora ... pozri si na poslednú výplatnú pásku z pred MD .. aký tam máš dovolenkový priemer ... tuším sa tam uvádza suma na hodinu dovolenky ... a vynásob tú sumu 32 ... a ak bude výsledok vyšší ako 52 eur tak bude max. podpora .

zalka
4. júl 2013

@matkaasebko a čo ti na to povedala? nahlásila ti vôbec nástup do práce po RD v SP?

miciatko
4. júl 2013

@zalka dakujem

zalka
4. júl 2013

@miciatko rado sa stalo

matkaasebko
4. júl 2013

@zalka zrovna dnes mala dovolenku...vies ze ja vlastne ani neviem...vtedy povedala ze nahlasila...este ked som s nou min. Tyzden volaa povedala ze ten papier budem mat az okolo 16 aby ze ked bude robit mzdy...a dnes mi prisiel takto vypisany...budem musiet v pondelok zavolat a popytat sa a povedat jej nech to da do poriadku...ale ja som vedela ze s tym budu patalie pretoze oni maju v tej firme strasny bordel vo vsetkom...a ked mi to nespravila tak aka je najnizsia podpora?

zalka
4. júl 2013

@matkaasebko 50% z platu čo si mala pred MD.

matkaasebko
4. júl 2013

@zalka a ako je ked som tam mala fix + variabilnu zlozku?asik iba z toho fixu tipujem...ja dufam ze sa mi to podari dat s nou do poriadku aj ked tomu neverim...

zalka
4. júl 2013

@matkaasebko no tak to ti musí vypísať cca 1,5 roka príjem pred MD ... a odvody sa odvádzali z fix + variabilná zložka ... ona si nemôže vymyslieť vlastné sumy , musí ísť podľa výkazov ...

matkaasebko
4. júl 2013

@zalka to by nemala vela roboty kedze ja som tam bola 3 mesiace pak pn materska a rd...no ved ja dufam ze s tou dovolenkou to dako spravi vsak vtedy mi hovorila ze mi ju nahodila do systemu len dufam ze to zabudla iba na ten papier napisat...uvidim v pondelok co povie...

zalka
4. júl 2013

@matkaasebko no držím palec aby to dobre porátala

matkaasebko
4. júl 2013

@zalka tak ja tomu uz nejak neverim bo oni su am vsecia nezodpivedny a maju vo vsetkom bordel tomu sa hovori ze jedna mzdarka na 4 pobocky ...

zalka
4. júl 2013

@matkaasebko tak si to ustriehni ...
a tiež nemôže písať blbosti pre úrady .. podpisuje sa pod to ... má za to zodpovednosť

caterine
4. júl 2013

@zalka Ahoj možeš mi prosim poradit ak si najdeš čas, kamoške konči RD 11.7. v robote jej povedali, že ked isla na matersku, že jej vyplatili všetku dovolenku a teraz nema už narok na nijaku. Ale ja viem, že aj na materskej vznika narok na dovolenku, len neviem kolko dni, možeš mi prosim ta poradit