icon

Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?

sofik
4. dec 2009

V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉

zalka
4. júl 2013

@caterine no tak musíš mi napísať kedy nastúpila na MD kedy jej MD končila ... a čo bolo pri MD či pracovala, bola na PN alebo čerpala dovolenku ... dátumy dátumy ...a je vhodné nájsť si poslednú výplatnú pásku z roboty aký je tam zostatok dovolenky .

caterine
4. júl 2013

@zalka musim sa jej spytat, nech to pozrie. Možem ti napisat aj IP?

zalka
4. júl 2013

@caterine no popýtaj sa a kludne

scarlett321
5. júl 2013

@zalka čoskoromi mi končí RD, mám PP na dobu neurčitú do práce neplánujem ísť a myslím, že ani so mnou zamestnávateľ nepočíta, tento mesiac zistím. čítala som tvoje príspevky, zrozumiteľné, len ja nemám určený fix, vlastne len provízie. vieš mi poradiť ako to je v takom prípade, z čoho by sa počas jednodnovej dovolenky rátala výška mzdy. Ď.

zalka
5. júl 2013

@scarlett321 no ved minimálnu mzdu musíš mať stále ...ak si zamestnancom

matejko0780
8. júl 2013

@zalka chcem sa Ti tu verejne, podakovať, všetko vyšlo ako malo, si fakt skvelá osôbka, pomáhať len tak cudzím ľudom, ale teba to proste baví 🙂 ešte raz veľka vdaka 🙂 🙂

zalka
8. júl 2013

@matejko0780 tak to ma teší, že všetko vyšlo dobre ... 🙂

matkaasebko
12. júl 2013

@zalka ahoj takze uctovnicka mi nakoniec nahodila tu dovolenku na ten jeden den a vysiel mi ten priemer cca 142 eur z toho sa bude teraz pocitat ta podpora?

zalka
12. júl 2013

@matkaasebko áno z toho ...

matkaasebko
12. júl 2013

@zalka a bude nejakq vyssia? Kukala som na nete aj nejqke kalkulacky ale akwosi mi to tam nijak nevychadza

zalka
12. júl 2013

@matkaasebko hm.. premýšlaj, ak na max. potrebuješ výplatu za den cca 55 eur ... a ty budeš mať výplatu za den 142 eur .. tak koľko bude asi podpora? 😝

matkaasebko
12. júl 2013

@zalka hoooooooo akoze ak schvalia a odklepnu a abudem to mat cierne na bielom tak si prosim tvoju adresu a posieulam cokolakdu 😀

zalka
12. júl 2013

@matkaasebko 😝 len nech ti to schvália ... ked taký tvrdý boj si zvádzala so mzdárkou

eviva
15. júl 2013

@evita68 - Veľké Ďakujem 🙂
ďakujem Ti veľmi pekne za poradenie,rýchlu odpoveď a hlavne za Tvoju ochotu pomáhať,dnes mi prišla veľmi veľmi veľmi pekná podpora,takže na pol roka mám istotu a hlavne si môžem bez stresu hľadať prácu. 😀
Prajem Ti pekné leto a aby aj Tebe vždy mal kto poradiť 😉

evita68
15. júl 2013

@eviva Ďakujem aj ja, takéto slová vždy potešia.. 🙂 Uži si peniažky...

matkaasebko
16. júl 2013

@zalka este ma tak napadlo ze na tom papiery potvrdenie zamestnavatela na ucely...tam je ten prijem napisany za mesiac ju...netreba tam niekde napisat ze to je za jeden den?

zalka
16. júl 2013

@matkaasebko nie netreba SP má ťa nahlásenú 1 deň ... takže ona to berie aj cez svoje záznamy .. len to kontroluje.

matkaasebko
16. júl 2013

@zalka jaaaj.. jma uz zacinam panikarit bo si to idem zajtra podat aby bolo vsetko ok..

zalka
16. júl 2013

@matkaasebko určite bude ... neboj

dasa123
16. júl 2013

Ahojte, onedlho budem nastupovat na MD, chcela by som sa len opytat ci mi niekto viete poradit kolko dni dovolenky si mam nechat, keby sa nahodou nieco udialo v praci a po RD by ma nezobrali naspat, aby aspon ta podpora bola lepsia. Staci si ponechat tak 2 - 3 dni ? Dakujem za info.

dasa123
17. júl 2013

@zalka Ahojte, onedlho budem nastupovat na MD, chcela by som sa len opytat ci mi niekto viete poradit kolko dni dovolenky si mam nechat, keby sa nahodou nieco udialo v praci a po RD by ma nezobrali naspat, aby aspon ta podpora bola lepsia. Staci si ponechat tak 2 - 3 dni ? Dakujem za info.

zalka
17. júl 2013

@dasa123 hm... záleží koľko máš plat, či za dovolenku za 2-3 dni by si dostala výplatu 52 eur , ale tebe vznikne dovolenka aj za rok 2014 kedže aj v roku 2014 budeš ešte pár mesiacov na MD, tak tá dovolenka sa bude krátiť ale bude aj tam pár dní . Napíš cca dátum do kedy by si mala byť na MD v roku 2014.

matkaasebko
17. júl 2013

@zalka dnes som to bola podat na socialnej poistovni tak uvidime...este som sa tam odjlasovala a prihlasovala na nejake dochodkove samozrejme im tam zas nieco mesedelo takze uvidime ci to vyjde ked su vsade taketo patalie...nehovorim este o tom ze ma uctovnicka zabudla prihlasit do zp a pak aj odhlasit....achh ak z tohto nieco bude ...

zalka
17. júl 2013

@matkaasebko no to je problém účtovníčky nie teba ... 🙂

matkaasebko
17. júl 2013

@zalka sak uz je chuda zo mnaa na nervy...🙂 hovori ze take komplikacie eate nemala kedze kazdy iba pride a da vypoved...uz len vydrzat 2 mesiace pokial pride rozhodnutie...a uz dufamm ze bude klud...teraz ich este na urade potrapim kedze tam chcem preplapit kurz o ktorom oni nic nevedia...

zalka
17. júl 2013

@matkaasebko no všetko je po prvý raz :D aspon sa čosi nové naučí 🙂

dasa123
17. júl 2013

@zalka dakujem za rychlu odpoved 🙂 nastup na MD mam 19.08., takze neviem ci tam nieco vide aj v roku 2014. Ide mi len o to, ze keby so mnou za tie 3 roky uz neratali, bolo by tam aj odstupne za niekolko mesiacov, tak preto som myslela, ze by to mohlo byt celkom slusne a stacili by len nejake 2 dni dovolenky. Ci nie ?

zalka
17. júl 2013

@dasa123 môj názor 2 dni dovolenky nestačia ... a další môj názor .. pripočítaj si k 19.8. 34 týždnov a zistíš do kedy v roku 2014 budeš mať nárok na MD ... a potom budeš vedieť ...
odhadom budeš na MD do apríla 2014 takže budeš mať nárok na dovolenku za rok 2014 krátenú o dni na RD odhadujem tak o 5/12tinu ... takže za rok 2014 odhadujem, že budeš mať nárok na 7/12tin ročnej dovolenky ...

dasa123
17. júl 2013

@zalka ano mas pravdu, vychadza to do zaciatku aprila. Myslela som, ze ked si necham par dni a teda by tam par dni bolo za rok 2014 ze by tam spolu s odstupnym vysiel celkom slusny vymeriavaci zaklad na vypocet podpory. Ale asi to tak nieje. Nevadi, aj tak budem samozrejme radsej, ked ma po RD zoberu naspat do prace, tak ako aj prvy krat 😉 Ale to uz moc predbieham. Aj tak dik za info.

zalka
17. júl 2013

@dasa123 ved budeš mať dosť dní dovolenky ... to sa neboj za rok 2014 ...