icon

Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?

sofik
4. dec 2009

V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉

zalka
14. aug 2013

@gatmicka no zamestnávateľ sa pomýlil ... ale to je jedno .. jeho budú nahánať a za dva dni máš dosť na maximálnu podporu.

gatmicka
14. aug 2013

@zalka uz aby som to videla na papiery ale dakujem a Zalka kolko trva cca poistovni soc. kym poslu vyrozmumenie nevies nahodou

zalka
15. aug 2013

@gatmicka no od podania žiadosti ja som dávala na začiatku mesiaca ... tak do 3t som mala doma vyrozumenie ... ale to som už bola 2 mesiac nezamestnaná ... takže asi tak ..

gatmicka
15. aug 2013

@zalka ja som bola minul.tyzden v piatok tak mozno cca do konca mesiaca az zaciatok sep. ale plne sa spolieham ze to bude na max.🙂 a inak co mi tam vlastne zamestnavatel napisal zle? mala tam byt ina suma?

majaja26
15. aug 2013

možem sa opytat PRVY KRAT MAM DOSTAT PODPORU V NEZAMESTNANOSTI,A NEVIEM KEDY PRICHADZAJU NA UCET?

majaja26
15. aug 2013

žienky poradte mi prosim ...od 21.06 som na nezamesnaneckom a mam narok na tych 50% vymeriavaceho zakladu...zo socialnej my doslo vyjadrenie ze my vypocitali denny vymeriavaci zaklad 13,1000eur, ale ze mam narok az od 01.07.2013...a dnes my doslo na ucet iba 203,10eur a ked ja ratam mesiac jul mal počet pracujucich dni 23...a 23*13,1000 je 301,3...poradte co mam robit ist na socialne alebo vyckat?

zalka
15. aug 2013

@majaja26 poslali ti správne ... denný VZ je 13,100 dávka je 50% z DVZ .. teda tvoja denná podpora je 6,55 eur .. x 31 dní v júli urobí s umu 203,10 eur po zaokrúhlení ...
@gatmicka hej iná ... zamestnávateľ je limitovaný odvodmi a tie neplatil z celej sumy ... takže asi tak ... ale pohodka bude neboj sa

matkaasebko
15. aug 2013

17.7. Som bola v sp ziadat o podporu a este stale nemam doma ziadne vyrozumenie...mam cakat abo sa tam ist opytat?

gatmicka
15. aug 2013

@zalka no ked som pozerala vyplatnu pasku tak som sa divila ze oni obe sumy zratali dokopy(DV a preplat. DV) a s toho mi isli odvody. Nemala som typ padom aj dostat viac na ucet?

zalka
15. aug 2013

@gatmicka no áno mala ... lebo odvody za 1 den do SP sú len zo sumy 126,77 eur takže za dva dni sa odvody platia len zo sumy 253,54 eur ... nemôžu z vyššj sumy odviesť odvody ... sú limitovaný ... a tým pádom aj teba ukrátili ... mali by prepočítať výplatu

janyaa
18. aug 2013

@zalka Mila zalka, este raz ti chcem velmi pekne podakovat. v piatok mi prislo rozhodnutie, takze parada maximalka.
dakujem dakujem dakujem

maritana
18. aug 2013

ahojte zienky...chcem sa spytat: 26.6. dcerka dovrsila 3roky,takze v juli som mala posledny RP.Bola som nutena predlzit si MD o tri mesiace,takze do prace nastupim 1.10.2013.Je to tak,ze nemam narok vobec na nic pocas tych troch mesiacov?dakujem

danussskah
19. aug 2013

@zalka Ahoj,kukala som predchadzajuce prispevky a vidim,ze mas prehlad.Mohla by si mi poradit,ci mam narok na podporu v nezamestnanosti?
od r.2005-23.12 2008 som pracovala v Anglicku
od 23.12 2008-4.8 2009 som brala podporu v nezamestnanosti na UP pocas 6 mesiacov,potom som nastupila na RD s prvym dietatom a o rok sa narodilo dalsie,takze na RD som bola do 13.8 2013.
Neviem,ako je to s tou podporou.Dva roky z troch pred RD mam odrobene,ale zase ked som potom pol roka brala Podporu,nemam to uz vycerpane?Aleb ako to je?Dakujem za kazdu dobru radu...

zalka
19. aug 2013

@danussskah no nárok na podporu po RD majú len mamičky čo počas RD mali zamestnanie tj. že boli evidované v pracovnom pomere ... ty si v pracovnom pomere nebola .. nárok na podporu nemáš.

danussskah
19. aug 2013

@zalka Dakujem za odpoved.Ja som si to aj myslela,ale ved nadej zomiera posledna... 😀 Aspon som nemusela behat po uradoch,je tam kopec ludi a nervy.Tak este raz dakujem pekne.pa

zalka
19. aug 2013

@danussskah rado sa stalo .. aj ked viem že som nepotešila

maritana
19. aug 2013

@zalka ahoj...pisala som hore vyssie...vies mi prosim poradit?

zalka
19. aug 2013

@maritana no je to tak, ak nie je RP predlžený zo zdravotných dôvodov dieťaťa tak nedostaneš nič .. len prídavky na deti ... :(

maritana
19. aug 2013

@zalka dakujem,ze si mi odpisala...no je to hroza,lebo muzovi nevyplatili doteraz pracu stale mu sef slubuje a nic :( ja som aj vaznejsie chora,ale chcem a musim ist do prace,lebo to nezvladneme .predlzit som si musela koli MS,lebo dcerku vobec nemam kde dat a az teraz nastupi do skolky....pekny vecer ti zelam ...ahoj

zalka
19. aug 2013

@maritana hm.. škoda že si nenastúpila do práce, mohla si ísť na PN ked máš problémy a bola by si s malou doma kedže ju nevzali do škôlkdy ... a aj by si sa dala trošku do poriadku a mala príjem ...

maritana
19. aug 2013

@zalka ano...lekar ani nieje za to aby som nastupila a vysiel by mi isto v ustrety,ale nevedela som...oznamenie do prace o nastupe som poslala skor ako mi to povedal a uz nemozem spekulovat,lebo sa bojim,ze by som mohla prist o miesto...co uz :( zivot je boj...ahojcek

zalka
19. aug 2013

@maritana no veru a človek musí bojovať ...

zuzu1104
21. aug 2013

dobrý večer žienky, viem, že je to možno hluuupa otázka, ale ja o tom nič neviem. Po dovŕšení troch rokov môjho syna, keď mi skončí RP sa mám hlásiť na úrade práce (prácu nemám a ani som pred otehotnením nemala, študovala som na VŠ vtedy)?

gatmicka
22. aug 2013

@zalka Mila Zalka chcela by som ti horzne moc podakovat, dnes mi prislo vyrozumenie zo soc. poistovne a je to maximalka 🙂 si hrozne zlata a dakujem ti moc moc som rada ze este su aj dobri ludia ktory poradia 🙂 verim ze tato tvoja dobrota sa ti vrati tisic nasobne spat 🙂

zalka
22. aug 2013

@gatmicka rado sa stalo ... 🙂

monline
22. aug 2013

@zalka už dávnejšie som ti chcela napísať, že si skvelá 😵 😵 😵 pretože ochotne radíš všetkým na úkor vlastného času...aj mne si poradila a pomohla, ďakujem ti 😵
ospravedlňujem sa, že torta je len virtuálna a ešte k tomu som ju ani nepiekla ja, ale možno kvietky v kombinácii so sladkým aspoň oko potešia 😉

zalka
22. aug 2013

@monline ďakujem to je milé od teba 🙂

cylka
23. aug 2013

@zalka pada mi sanka nad tym ako sa v tom vyznas. 🙂 Aj ja Ta prosim o radu. Konci mi rodicovska a na podporu nemam narok- ako szco som si platila len jeden rok poistenie v nezamestnanosti. O 5 mesiacov by som mala ist 🙂 dufam znova na matersku. Mam moznost "zamestnat" sa vo firme u muza. Je tam nejaka moznost peknej materskej, bez toho aby mi platil cely cas vysoke odvody? Dakujem a prajem pekny vikend.

zalka
24. aug 2013

@cylka hm... to si živnosť prerušila? alebo ukončila? kedy ? ...

cylka
24. aug 2013

@zalka zivnost mam zatial pozastavenu,..