Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
ked das vypoved tak sa zaregistruj na UP a na UP nahlasis ze pojdes na dovolenku.myslim ze niekto znami to tak spravil a nebol problem.
aemyna,
predpokladám máš podanú prihlášku na SP, aby si bola dôch.poistená štátom ako osoba riadne sa starajúca o dieťa do 6rokov. Ak si sa dohodla so zamestnávatelom, že ukončíte PP dohodou posledným dnom čerpania RD t.j. dnom, kedy má dieťa 3roky, tak môžeš byť nadalej dôch.poistná štátom až do času, kedy dieťa nepôjde do škôlky, resp. nezačneš pracovať ... Potom nezabudni na odhlášku do 8dní.
t.j. v pohode sa môžeš zaregistrovať na UP až ked prídeš z dovolenky.
Počas evidovania na UP mi nie je celkom jasné, či si nadalej osoba riadne sa starajúca o dieťa do 6rokov, ak dieťa nechodí do škôlky a sa on staráš osobne, ale mamičky písali, že boli zároven evidované na UP a aj SP za ne platila DP.
Ak ti trval PP počas MD a RD, tak nárok na podporu mať budeš, aj ked sa zaregistruješ neskôr, napr. do 1roku od ukončenia PP (ak sa nezmení zákon).
Len treba zájsť na svoju ZP pravdepodobne s dokladom o ukončení PP a s dokladom o ukončení poberania RP a príp. RL dieťaťa. No zisti si konkrétne v svojej ZP, čo budeš potrebovať, nemajú rovnaké požiadavky.
zobaka ,stále nič? Alebo si už užívaš podporu a nám sa zatajuješ,aby sme nezávideli haa? 😀 😀 😀
Ahojte 🙂
jancazv - prave pisem zo Seychelov z tucnou podporou 😎 😀 😀 😀
takze rozhodnutie nemam stale 😅 ale prisli mi peniaze, neviem podla coho pocitali, ale som spokojna, ale neviem ako to bude na dalsi mesiac kedze nemam rozhodnutie, ale poslali 920 eur 😉 😉 😉
chcela som pockat na dalsi mesiac ako to výjde, ci to bude rovnako, ale uz ina
a Gapa hrozne dakujem este raz 🙂 napisem Ti IP
no zobaka gratulujem,ale mam pocit ,ze je to malo???Ved nemali ti nahodou vyplatit davku za dva mesiace? 😒
jancazv - mozne to je 😒 😒 😒 tiez mam taky blbý povit, aby to tak nebolo....a ostatne mesiace mi uz daju len minimum
kazdopadne stale cakam na rozhodnutie, ale tak neviem ci pride
ale tak teoreticky by to malo byt za mesiac..ved davky ako aj platy sa vyplacaju o mesiac neskor...a mame stale len marec, teda este dnes 😀
Zobaka, gratulujem! Kiezby to tak ostalo najblizsich 6 mesiacov! Takze predsa nam p. Mihal dobre radil,klubuk dolu.
skorpionka dakujem 🙂 pán Mihál radil dobre, ale aj Gapa, mne najviac pomohol jej postup, kedze ja som mala ukonceny pracovny pomer pred platnostou zakona, keby som nebola vedela, ze s ato da urobit aj s DPVN tak mam minimum 😝
Baby a ozvite sa aj dalsie ako ste dopadli, som zvedava! drzim vsetkym palce 😎
ja som sa bola vcera informovat na socialke a zatial to vyzera velmi dobre!!!! 🙂 Rodicovska mi konci 10.04 a so sefom som sa dohodla,ze odrobim do konca mesiaca tych par dni a da mi kolko chcem a bude aj on spokojny a aj ja!Jeho by moje odstupne menej nevyslo a nastastie je este clovek co ma pochopenie a rad pomoze,no co uz ked robotu pre mna nema.... ☹
Ano, samozrejme, ze velka vdaka patri aj Gape 😉
skorpionka - tak, tak Gape aj p. Mihalovi vdaka, ze nam neznalým otvorili oci 😵 😵 😵
jancazv - tak to mas super! aj pol roka je nieco kým si clovek najde pracu, ja teraz este riesim zdravie a tak by pre mna bolo tazke robit 😒 takze mam pol roka na to sa dat dokopy aj sa mi ulavilo svojim sposobom 😝 😅
zobaka, tesiiiim sa, ze ti to takto vypocitali. skoda, ze nie som v praci, hned by som si ta natukala a povedala ti kolko to mas presne na mesiac.
joj...
zobaka ,tak sa len daj rychlo dokopy a prajem ti vsetko dobre a naozaj je fajn ,ze na svete su aj taky ludia co vedia a hlavne chcu pomoct ,poradit , tak ako si to ty pekne nazvala-nam neznalym..... 😅
Zobaka, gratulujem a chcem Ti napísať, že je to pravdepodobne v poriadku a len za február. Ako si písala, na ÚP si sa bola zahlásiť až 3. februára, a tak Ti podporu rátali len z 26 dní (za február), co aj približne sedí 26dní*35,6563eur =zaokrúhlene 927 eur.
Ahojte chcela by som sa vas spytat: Moja mala 21.3.2010 dovrsila 3 roky do skolky nas zoberu az v septembri, dostanem este nejake prispevok do septembra? A este jednu otazocku mam, zo zamestnavatelom som sa dohodla o vypovedi k 31.3.2010, mam sa ist zahlasit teraz na Urad prace? Dakujem za odpoved
ahoj gapa,dnes som bola na IP a tam sme vypisali zaznam o podani podnetu a ze mu spravia kontrolu ale vraj to bude trvat asi mesiac vraj maju nieco rozrobene.
a chcem sa este opytat ako postupovala zobaka s DPVN nemôzem to najst
a dakujem za rady aj ked neskoro som to zacala riesit ale ked clovek nevie a nikto mu neporadi
Na UP sa zahlas do 7dni od ukoncenia p.p. V soc.poistovni sa asi musis odhlasit, ale nech ti kocky poradia preistotu. Podporu bysi mala dostat. Zobaka tak Ti GRATULUJEM..aj trochu zavidim 🙂
susi je to na zaciatku stranky, ked dostanes vypoved, pojdes na UP a povies, ze chcem si platit DPVN z maxima, vyplnis tlacivo a prihlasis sa, potom sa odhlasis, neviem kolko je minimum dní co si musis platit aby si dostala maximalnu davku, ja som si platila 2 týždne a potom som sa odhlasila
susi - teda nie na UP, ale na socialny urad, na UP sa len zaregistrujes 🙂
tak to si platila za dva tyzdne a kolko to vyslo za tie dva tyzdne.
susi neviem uz presne ale cisto DPVN cca 27 eur
susi oni Ti to presne vypocitaju ked tam pojdes, prihlasis sa bude Ti to plynut daju Ti datum dokedy to musis vyplatit za dany mesiac a medzitým, alebo potom sa odhlasis, dostanes šek s presnou sumou
wapman - dakujem 🙂 ver tomu, ze mi to pomohlo v mojej momentalnej situacii
a este nieco si platila a môzem si to platit este pred vystupom. idem si to precitat

Ahojte. Prepáčte , že otravujem , ale vedel by mi niekto povedať či to čo som napísala bude fungovať ? Ďakujem ak sa niektorá na domnou zlutujete a odpoviete.