Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@zalka Jedno velke DAKUJEM prosim si adresu 😀 a este mam jeden dotaz ako vlastne chodi podpora 17.6ukoncenie Pp 18.6.evidenciq na UPSVAR a 17.7.VYBQVOVANIE PODPORY takze kedy mi pride posledna v januari za december tych 17 dni?alebo uz v decembri?rata sa to od kedy som nezamestnana abo od kedy som vybqvovqla podporu?dakujem
@zalka Zdravím, môžem tiež poprosiť o radu? Počíta sa do výpočtu výšky podpory aj príjem od zamestnávateľa počas materskej (bonusy) v roku 2011? Odvedené z nich bolo zdravotné poistenie a daň. Tiež som sa chcela spýtať či mám nárok ešte na nejakú dovolenku za obdobie materskej ak som si ku dňu nástupu na materskú vyčerpala všetku dovolenku, na ktorú som mala dovtedy nárok. Termíny: 25.11.2010 som nastúpila na materskú, od 21.07.2011 som na rodičovskej do 21.12.2013, malá sa narodila 21.12.2010. ďakujem veľmi pekne
@matkaasebko no podpora sa u mamičiek berie od kedy nepatrí RD, čiže ak ti skončil PP 17.6. tak prvá podpora bude rátaná od 1.8. a od toho dna tých 6 mesiacov ...
@martuska75 no kopa otázok, ak bolo z príjmu platené len odvody do ZP a dan, tak to nemá vplyv na výšku podpory nakoľko nešli odvody do SP, a čo sa týka dovolenky áno vznikol ti nárok na dovolenku za rok 2011 krátená bude o dni na RD .. takže si porátaj pracovné dni a sviatky pripadajúce na pracovné dni od 21.7.11 do 31.12.11, za prvých 100 dní (pracovných a sviatkov pripadajúcich na pracovné dni ) RD sa kráti dovolenka o 1/12tinu a za každých dalších 21 dní o dalších 1/12tin ...
@zalka díky moc, idem to mrknúť.
@zalka ahoj zalka uz som písala aj ste mi poradili,len potrebujem zasa času pomoc.
26.10 mi konci RD,poslala som žiadosť do práce,šéfka povedala,že pravdepodobne nebudem mať kam nastúpiť,aké ešte sa môže všeličo di 26 stat(sme veľká firma a najvyšší šéf je v Taliansku)
Povedala,že 28.10 v pondelok mám nastúpiť a uvidí sa,ale skôr dostanem výpoveď z nadbytočnosti..
Moja otázka co potom z dovolenkou,kedy čerpať,aby mi vyšla podpora co najvyššia
Ďakujem veľmi pekne.
@zalka Som to opočítala 😉 a vyšlo mi 117 dní. Takže 25 dní dovolenky mínus 2/12 (4,17 dňa). To by som mala mať ešte furt 20 dní dovolenky 😝. Toľko som ani nedúfala. Veľká vďaka za info.
@martuska75 šikovná ... 🙂 rado sa stalo
ahoj Zalka, zopar prispevkov som si precitala a len by som si chcela potvrdit ci som to spravne pochopila. RD mi konci dnom kedy sa narodila dcera tj. 28.10.2013. Takze ak chcem max. podporu mala by som ukoncit PP 29.10. Je to tak ok? a staci v ten den cerpat dovolenku? Dik
@zalka ahoj, tak som konecne doma a pisem ti udaje co treba.
takze PN som mala od 23.1.2008, od 22.8.2008 MD, ak spravne ratam tak od 3/2009 RD, 15.8.2010 MD, maly ma 3 roky 4.10.2013.
vypoved dostavam z organizacnych, dovolenku preplatia + vypovedna + odstupne.
pisala si ze je dobre si 1-2 dni nechat preplatit, aby bola vyssia podpora. 4.10. kedy ma maly 3 roky, teda by mi v ten den konci RD, bude piatok, takze dovolenku si mam zobrat na pondelok a utorok a k utorku rozviazanie PP?
alebo len 1 den kedze tam je vikend?
a poprosim ta o tie dni dovolenky co mam narok.
ked som nastupila na PN na poslednej vyplatnej som mala zostatkovu dovolenku 29,5 dna, potom mi prisla vyplatna paska uz pocas 2. MD, neviem preco a tam mam zostatkovu dovolenku 54,5. takze ktora je vlastne pravdiva, vies mi poradit?
dakujem velmi pekne
tak od 23.1.2008 som bola PN, od 22.8.2008 bola MD a ak spravne ratam od 3/2009 RD, potom prechod z RD na MD a to od 15.8.2010 a potom RD.
RD mi teraz konci k 3. narodkam maleho, cize 4.10.2013 bude mat 3. roky.
tych 54,5 mi prislo na vyplatnej po prechode z prvej RD na 2. MD.
takze pocas tej PNky 8 mesacnej a prvej MD a RD sa mi nazbieralo 25 dni dovolenky? dovolenka sa zaratava aj za cas na PNke?
lebo to mi pride ze mi pripisali cely rok dovolenky.
som z toho blb.
no ale sak to je jedno, orientacne viem kolko mi zostalo aj ked sa mi to nezda velmi
a pocas druhej MD a RD mi vznikol kolko dnovy narok na dovolenku?
ok takze 2 dni dovolenky a v druhy den dovolenky skoncit PP.
dakujem si neuveritelne rychla, sikovna a zlata
@nanaj no taká šikovná nie som aby som rozlúštila toto čo píšeš .... 3.1.2008 som bola PN, od 22.8.2008 bola MD a ak spravne ratam od 3/2009 RD, potom prechod z RD na MD a to od 15.8.2010 a potom RD. .....
za rok 2008 sa ti dovolenka kráti o 2/12tiny ...
no a dáka dovolenka vznikla za rok 2010 za dni na fMD ( absolútne nechápem čo tam robí číslo 3/2009) tá sa kráti o 3/12tiny
a tiež za rok 2011 za dni na MD .... nepíšeš koniec MD .. takže od konca MD do 31.12.11 si porátaj pracovné dni a sviatky pripadajúce na pracovné dni ... a za 100 dní na RD sa kráti dovolenka o 1/12tin u a za každých dalších 21 dní sa kráti o dalšie 1/12tiny ... tak si to porátaj ...
@nanaj ojha taká som domotaná z toho čo si popísala, že až ...
tak rok 2008 sa kráti o 3/12tiny dovolenka ...
rok 2009 nepíšeš presný dátum takže netuším kedy ti skončila MD takže ani neviem vypočítať dovolenku ..
za rok 2010 sa kráti o 3/12tiny dovolenka
a rok 2011 tiež neni presný dátum takže neviem vypočítať nárok na dovolenku za tento rok ...
@zalka prepac este sa spytam, ak by mali problem s tym ze si chcem vycerpat tie 2 dni dovolenky po vikende, je mozne RD ukoncit skor?
mala by mi koncit toho 4.10. a dali by sme k 3.10. a toho 4.10. by som si vycerpala dovolenku a dali by sme k tomuto datumu aj
rozviazanie PP.
dakujem

@zalka ako mi maju v praci dat vypoved alebo dohodu, kedze ma budu prepustat po RD aby som mala max. podporu. Dcera mala 14.9. 3 roky. Ja som im napisala ako si mi radila, ze 16. a 17. cerpat dovolenku a ostatne dni mi maju preplatit a PP skoncit 17.9. Mam 26.5 dna dovolenky a v piatok mi volali ze mam si prist v pondelok ze si mam vybrat ale spominali dvoj alebo trojmesacnu vypovednu dobu. Ak si dam vypovednu dobu tak nebudem mat max. podporu vsak? Nejde to bez tej vypovednej doby ukoncit pracovny pomer? vdaka za vase rady 🙂