Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
susi - ja som si platila aj do zdravotnej poitsovne, ale Teba sa to netýka, ja som musela, lebo ked mi skoncila rodicovska este nebol zakon v platnosti, tak som za ten cas bola samoplatca aj tam 🙂
aha.ale aj tak trochu podozrive ze sa registrujem na UP a chcem si platit DPVN.nikto nenamieta
Susi oni to maju v paži 😀
su to len pracovníci, ked to niekoho bude stvat bude to z vyssich kruhov 😅 🤐
ja som bola dokonca taka drza, ze som to tam povedala, lebo som rýchlo nieco v tlacive nevedela a baba mi povedala, ze ju to nezaujima 😅 stylom, ze dáááj pokoj a vyplnuj 🙄 😉 takze mozes byt kludna 😎 😎 😎
Tak teraz v tom mam trocha zmatok. To dobrovolne sa plati po skonceni RD alebo pred skoncenim? Mne konci RD 8.6., som stale zamestnana.
Ja som to pochopila tak, ze cca 2 tyzdne pred skoncenim RD sa pojdem prihlasit na dobrovolne poistenie, 9.6. sa odhlasim, zaregistrujem na UP. V tom pripade si nemusim platit aj do zdravotnej poistovne, ci?
Ja som bola na soc.poistovni,pytala som si tlacivo na dobrovolne poistenie v nezamestnanosti, pani jednym ockom na mna pozrela (tiez stylom, ze co otravujete) a dala mi toto tlacivo.
Je dobre? Ja neviem, ale nebyt tohoto fora, tak clovek je uply neznalec. keby aspon na uradoch fungovalo nieco ako poradenstvo 😖 alebo by stacilo, ze je z ich strany vacsia ochota.
Aha, uz vidim, takze do zdravotnej v mojom pripade nemam platit nic.
maruska, vierka - dakujem Vám za podporu 😉 🙂
skorpionka to je odhlaska so SP aby stat uz za teba neplatil ale zamestnavatel ja som to vypisovala lebo mi stale trva PP a momentalne som na PN.
ale tiez by ma zaujimalo ci si to DPVN môzem zaplatit este pocas PN lebo aj tak budem mat vystup.kedy to este neviem
susi - tak toto uz neviem, ja som platila aj v den ukoncenia pracovneho pomeru
ahoj gapa este nam poradis kedy si to zaplatit DPVN este pocas PP-v mojom pripade PN alebo po skonceni PP.
susi,
neviem, ako by brali čas poberania nemocenského. Je možné, že by povedali, že počas poberania nemocenského nemusíš platiť a sa ti neráta vymeriavací základ v tejto dobe. Oni to niededy včase poberania nem.dávok robia podla toho, ako im vyhovuje. Aj ked viem iba o prípade počas poberania materského. Určite by som aspon 1den bola aj bez PN, pre istotu.
Gapa, prosim ta a ako je to pocas trvania rodicovskej dovolenky? Mozem si to platit este pred skoncenim? A, prosim ta, mrkni sa na to tlacivo, co som sem dala, je spravne? Cim blizsie som k "terminu", tym v tom mam nejak vacsi chaos. Dakujem.
skorpionka - sice je tlacivo malinke, ale urcite bude ono, aspon podla tých posledných koloniek vidim, ze som mala take iste, ale sak na socialke ked povies, ze chces si platit DPVN tak len jedno ti na to mozu dat 😉 🙂
gapa a môzem to spravit tak ze si to zaplatim v den vystupu alebo par dni pred vystupom(asi budem PN) a povedzme tyzden po vystupe a odhlasim sa az ked sa zaregistrujem na UP cca 2tyzdne.bude to ok.
Dik, zobaka. A, prepacte, ze sa budem pytat ako totalny hotentot, ale ja som "zamestnanec" alebo "osoba, za kt. plati stat"?
skorpionka a co si? 😀 si este na rodicovskej? tak plati stat, ked nastupis do prace budes zamestnanec, myslim, ze tak by sa to malo chapat 🙂
Som "zamestnana" na rodicovskej dovolenke 😀 ...ja som vedela, ze to bude na smiech 😝 ,ja len,ze co mam zaskrtnut v tom tlacive 😒
skorpionka - ale nie, nie je to smiesne, fakt si v podstate medzi 🙂 ale na rodicovskej dovolenke sa stara o Teba iba stat 😎
Pozdravujem, aj my na vychode sme uz vyplatene.. Dokonca za dva mesiace, takze postarka si isla oci vyocit....
jarka - jéj gratulujem 🙂 🙂 🙂 a odkial si? si dostala 2000 eur naraz? 😎 😎 😎 parada, ja len tých 900 cakam na dalsiu 😵
jarka a kedy si si davala ziadost o podporu? ja trpnem aby tie peniaze boli pol roka este 😝 😀 🙂
Jezisi,dievcata, dufam, ze ostane aj pre nas 😝 ....super Jarka. Zobaka, este som sa chcela opytat, ako vlastne prebiehalo zaplatenie poistenia,lebo viem, ze ine odvody,poistenia sa platia do 8. nasledujuci mesiac.
Platila si to jednorazovo, hned ti to vypocitali alebo...?
skorpionka - hned nie, isla som do toho 8meho a az vtedy mi napisali perom na papierik vyratane a s tým som isla do pokladne
to vypocitali za predchadzajuci mesiac, potom este zvysne za dalsi nejake 2 eura som bola dlzna, tie systemy su tak nastavene, ze naraz nepocitaju nic 😝 iba za dany mesiac, ale oni ta uz odkazu neboj sa 😉 🙂
skorpionka - ked ma stat na nehorzane platy poslancov a luxusne auta za nic a jedna sa o tisice eur, tak bude mat aj na toto pre nas 😎 😎 😎
ahojte, tak ja som dnes konečne dostala očakávané rozhodnutie 🙂 , od 20.2. - do dnes je dosť dlhá doba, ale konečne sa vyjadrili a podľa trojstranového pokecu mi vraj vyšla max. výška denného vymeriavaceho základu čo je 50% z 71,3126 eur - čiže 35,656 eur na deň. Takže sa teším a dúfam, že všetky dostanete takéto potešujúce rozhodnutie. Len mi zabudli napísať kedy je výplatný termín, tak dúfam, že to bude čoskoro. Držím všetkým palce 🙂 🙂 🙂
anka - gratulujem 🙂 ja rozhodnutie stale nemam, tak neviem ci si mam po nho ist? co myslite? alebo kaslat na to, ked mi uz prve peniaze prisli? 😝
si vezmite, ze ja cakam na papier od 3.2. asi tam skocim, podla mna mi ho zabudli poslat

luc - aj pre Teba plati postup ako pre susi ist na UP aj na socialku tam si platit DPVN ak chces poberat vyssi prispevok