Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
Inak som Mata, kamoska pisala za mna a na dnes mi pozicala svoj NB, ja vela na net nechodim.
Praca ma bavila, len po prestahovani to mam busmi cez cele mesto a skolka sa zhana tazko.
Aj ja by som sa chcela poradit. 18.11 syn dovrsi tri roky, cize tymto dnom mi konci rodicovsky prispevok. Doma som uz sest rokov. Na prvu matersku som odchadzala v roku 2007 v auguste. Ked mi skoncila materska a presla som na rodicovsky prispevok, vyplatili mi z prace peniazky za nevycerpanu dovolenku. Pocas trojrocnej materskej som druhy krat otehotnela. Do prace som mala nastupit par dni skor ako som mala dalsi oficialny nastup na matersku. S lekarom aj zamestnavatelom som sa vsak dohodla, ze ma vypise na tych par dni na predcasnu matersku zo zdravotnych dovodov. Teraz by som sa mala vratit spat do prace, ale nevyzera to ruzovo. MOmentalne nemaju pre mna volne pracovne miesto. Su vsak ochotni rozviazat so mnou pracovny pomer dohodou a dostanem odstupne. Ku akemu dnu mam mat rozviazany pracovny pomer aby som to mala spravne pokryte co sa tyka uradu prace?????? Budem mat narok na nejaku podporu?????????? Kedy sa musim hlasit na urade prace ked 18.11 je sobota?????? Ma vyznam aby som so zamestnavatelom rozviazala pracovny pomer skor ako mi konci rodicovsky prispevok??? Mam si dat na nieco pozor? Dakujem, ze kazdu radu.
@cistko tak ja neviem aký mám kalendára ale 18.11. je pondelok , takže 19.11. čerpaj 1 den dovolenky , a 19.11. skonč PP ... a 20.11. v stredu chod na UP .. ak to takto urobíš a zamestnávateľ ti preplatí dovolenku zvyšnú, a odstupné dostaneš potom max. podporu cca 800 e mesačne.
Ak to tak neurobíš tak podporu dostaneš z toho platu čo si zarábala pred MD pred 6 rokmi .. mimochodom podpora je 50% z hrubej mzdy.
ahoj,chcela by som radu,9.12.13 - pondelok mi konci rd,(do prace nemôzem nastupit, lebo mi neyhovuje prac. cas.) zostalo mi 41 dni nevyčerpanej dovolenky, 4 dni by som si vycerpala u zamestnavatela, potom k 13.12.13 by som ukončila prac. pomer dohou, potom sa zaevidovala na urade prace. Vysla by mi maximalna podpora, ak by som cerpala az 4 dni dovolenky a ostatnu by mi preplatili?velmi pekne dakujem za odpoved ☹
@zalka chcela by som ta poprosit, ci by si mi vedela poradit. RD mi nadalej trva(mam predlzenu platenu do 5-tich rokov dietata), vypoved v praci som dostala k 31.7.2013, cize pocas trvania RD- pracovny pomer bol na dobu urcitu. Ja by som vsak chcela RD prepisat na pol roka na manzela(SZCO), a ja by som v tom case chcela vyuzit moznost poberat podporu v nezamestnanosti-vraj je moznost cerpat ju iba rok po skonceni pp, je to mozne takto urobit? dakujem.. 🙂
@matkamirko áno je to tak možné urobiť ... do 1 roka sa môžeš zaevidovať na UP po skončení PP ...
@zalka prepac, nerozumiem tomu, jeden den mi pravdepodobne neumozni cerpat, tak by som sa pokusila, aby mi umoznil bud 4 dni, alebo 13 - teda do konca decembra. Pri obidvoch pripadoch by bola podpora taka ista??Ja viem, ze nejvyhodnejsie by bolo ten jeden den, ale neviem ako by som ho k tomu presvedcila, ked robi okolo toho take drahoty..tak neviem, co sa mi vobec podari vybavit.. ☹ , dakujem ti za cas a trpezlivost, moc sa neviem na stranke orientovat...prepac
prijem bol maly, okolo 550 v hrubom..., ak by som nevybavila tie 4 dni, tak mam brat aj tu variantu, ze do konca decembra t.j. 13 dni a zvysok preplatit, alebo je to uz jedno a nemusim cerpat nic a mam si dat preplatit celych 41..dakujem
@zalka prepac som sa pomylila 😅 😅 😅 16/11 ma syn tri roky a to je sobota preto som sa pytala na to ku akemu terminu mam rozviazat pracovny pomer a k akemu sa ist hlasit na urad prace, a ako je to s dovoelnkou? zatial som sa ich nepytala ale mam narok na nejaku, ze spominas preplatenie a cerpanie?
@zalka prišla som si pre radu ak smiem, lebo som už dosť zúfalá. stala sa mi nepríjemná vec... mala som k 1.11.2013 nastúpiť predčasne z RD do práce, lebo kolegyňa kt. pracovala na mojom mieste otehotnela avšak zavolali mi z personálneho, že na moje miesto nastupuje niekto iný a mám si dočerpať RD (do 25.5.2014) ale potom ma aj tak nevezmú späť.... ostala mi stará dovolenka 5dní - to som si teraz zisťovala... chcem sa spýtať, že ako postupovať v tomto prípade - čo mi musia zaplatiť a ako a kedy sa evidovať na upsvar? vopred dakujem pekne (vo firme som pracovala od r. 2009)
@delilah1 hm... no nárok na odstupné budeš mať pozri si tabulku tu http://www.kros.sk/tmp/asset_cache/link/0000069... a čerpaj 1-2 dni dovolenky zvyšok si nechaj preplatiť spolu s odstupným .

dakujem@zalka
uz len blba materialna otazka nevies ci velmi klesne vyska podpory ak tam nebude to odchodne?