Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@zalka vieš, ja som vlani robila na dohodu popri rodičovskom, ale od januára som zrušila zmluvu, ale nadalej som robila, nechcela som prísť o lepšiu podporu kvôli cca 130 eurám mesačne, čiže sa mi peniaze "nakopili", šéf mi ich potrebuje vyplatiť do konca roka, ale nie naraz. ....čiže chcem dohodu ale len po ten strop 149 na seba a niečo chcem cez dcéru. Ale stále to bude len cca za pol roka, dokelu, jedine, že by dcéra "zarobila" viac a odvádzala z toho riadne odvody 😖
ahojte dievcata,viete mi poradit,ako zamestnana som nastupila na matersku,potom rodicovsku dovolenku
syn bude mat 26.11.- 3 roky,z prace som sa dozvedela, ze mam este narok na 30,5 dna dovolenky,mam ju celu vycerpat a potom dat vypoved/nemam pre maleho skolku/
vznikne mi narok na podporu?a necele tri mesiace robim na dohodu cca 80 euro mesacne,ak by mi vznikol narok na podporu,ta terajsia dohoda ovplyvnuje vysku podpory v nezamestnanosti?dakujem za vsetky rady 🙂
Baby mam otazocku. Teraz 23.10 konci RD, v praci dostanem vypoved a mam dovolenku jasne tu mi snaaad preplatia. Potom sa mam ist hlasit a co k tomu potrebujem? a kam sa treba ist hlasit okrem uradu prace? ked sa nahlasim 24.10 kedy dostanem prvu podporu dakujem za pomoc lebo z tychto uradov som na nervy uz teraz 😖
@zalka ahoj mozem sa opytat? teraz 23.10 konci RD, v praci dostanem vypoved a mam dovolenku jasne tu mi snaaad preplatia. Potom sa mam ist hlasit a co k tomu potrebujem? a kam sa treba ist hlasit okrem uradu prace? moj plat v cistom bol okolo 650 eur, dovolenky mi zostalo cca 20 dni. zo zamestnavatelom by sa dalo dohodnut s cerpanim dovolenky ale neviem ako to bude s odstupnym. ak by mi nebolo vyplatene ale len preplatena dovolenka budem mat narok na max. podporu?
@kbeata áno dohoda ovplyvnuje podporu v nezamestnanosti ... a pekne Ti ju pokazí , a prečo by si ty mala dávať výpoved? Počkaj si až ti ju dá zamestnávateľ aby si mala nárok na odstupné, zatial čerpaj dovolenku ...
@lubuska22 čerpaj 24.10. dovolenku , a skonč 24.10. PP ... + preplatená dovolenka = max. podpora aj bez odstupného.
@kbeata no hej prilepšiť a pokazila si si priemer na podporu ... u teba je výhodné čerpať ozaj mesiac dovolenku a skončiť PP s odstupným ... aby ti to trošku navýšilo to pokazené tou dohodou ...
@lubuska22 a prečo by nemohol chodiť do škôlky ked budeš na UP, samozrejme môže ... no a pri práci na dohode počas evidencie na UP nesmieš zarobiť viac ako cca 144 eur v hrubom a odvody sa platia ako za zamestnanca prepočítaj si to tu http://www.brigada.sk/kalkulacka-pre-vypocet-ci...
Mohla by som poprosiť o radu?od roku 2002 som zamestnana, na konci jula 2005 som išla na prvu MD a zaroven na to na RD, v septembri 2006 som sa vratila na polovičny PP do svojho zamestnania (zaroven som dostavala aj rod. prispevok),v aprili 2008 som išla na druhu MD (prispevok mi bol vyplacaný z VZ z toho polovičneho úväzku) a nasledne na to som išla na RD do 3 rokov, od 3 rokov syna som na predlženej RD platenej (koli zdrav. stavu) stale som v pracovnom pomere. RD mi končí k 31.12.2013. budem mať narok na podporu? a v akej vyške, mam ešte aj dovolenku, aku davku cca budem dostavať, resp. ako sa dostať k tej najvyššej?
dakujem za každu radu
@zalka dakujem si zlata takze to este raz zhrniem maly ma 23.10.2013 uz 3 rociky to je streda, stvrtok si zoberiem dovolenku a dam vypoved a v piatok pojdem na urad prace s papierom sa nahlasit a na zdravotku.
a je rozdiel ked mi vyplatia aj odstupne ako ked dostanem len preplatenu dovolenku?
Kocky,vcera mi volali od zamestnavatela,ze musim pisomne poslat ozamenie o ukonceni RD a nastup do zamestnania...posielala ste to niektora,ako ste to sformulovali?
@zalka ahoj uz som pisala,teraz 26.10 mala bude mať 3 roky,28 mám nastúpiť a buď dostanem výpoveď alebo pracu😉,co asi skôr nie,keďže šéfka povedala,ze ma bude kontaktovať,keby niečo...
Tento týždeň si to ideme upresniť co ďalej aj co s dovolenkou.
Čítam stale nové príspevky a písala si tu nejakej kocke,ze ak by bola výpoveď dohodou mala by byť bez výpoveď.lehoty,ak chcem mať narok na podporu???pochopila som to?
Videla som tabuľku s dostupným,co si dávala link,do tých ospravedlnujem.rokov sa ráta aj MD ci len skutocne roky?
Ďakujem veľmi pekne.🙂
@zaketa do odpracovaných rokov sa počíta všetko .. od nástupu do zamestnania do skončenia PP ... neskúma sa či človek pracoval, bol na PN alebo bol na MD alebo RD ... ráta sa všetko ...
A poznáme skončenie pracovného pomeru dohodou ... tj. dohodnú sa obe strany na dni kedy skončí PP , a podpíšu si to ..
skončenie PP výpoveďou s výpovednou lehotou ... tj. zamestnávateľ sa rozhodne s tebou vyraziť dvere, tak ti doručí výpoved, a plynie výpovedná lehota... a po jej skončení Ti skončí PP ... ty s tým súhlasiť nemusíš ... aj tak skončí ..
Na max. podporu je ideálne skončenie PP dohodou, po 1-2 dni čerpania dovolenky a preplateniu zvyšnej dovolenky.

@zalka dakujem, no super, čiže pri nej je možné, aby neplatila odvody. A ako je to pri mne? ja som teraz na podpore (vdaka tebe vysokej 😉) a môžem zarobiť maximálne tuším 145 až 149 eur, niekde mám presne tú sumu napísanú, pani na úrade práce mi to napísala, koľko môžem max zarobiť, aby som neprišla o podporu.,..ja už platím z tej sumy riadne odvody pri práci na dohodu?