icon

Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?

sofik
4. dec 2009

V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉

manka
8. apr 2010

baby ktore ste si neplatili DPvN ale ste boli po RD zamestnane, co mate tam uvedene na vypl. paske? Odmenu alebo ako ste si to dali?

anka7
8. apr 2010

zobaka, keby mi dnes neprišlo to rozhodnutie tak by som tam zajtra určite zašla. inak čakala som, že mi príde ako doporučený list, ale prišiel normálne. od 3.2. to už ubehlo viac ako 60dní tak by sa už mali konečne vyjadriť, lehotu už prešvihli, ale hlavne, že eurá sú už u teba 🙂

anka7
8. apr 2010

manka, mne šéfka preplatila dovolenku 😎

jarka180
8. apr 2010

zobaka, my sme z Presova, registracia bola od 2.2....skoda len, ze som to vybavila niekomu inemu a ja zatial z toho mam len 🙂)))

wapman
8. apr 2010

Tak žienky za slušné peniažky sedíte na riťulkách 🙂 ani sa vám potom doroboty nebude chcieť za nejaké 4stovky. 🙂 Užívajte si ich a hlavne v zdravíčku.

zobaka
8. apr 2010

anka mozno sa ten list cestou zapotrošil, alebo neviem, furt nejaký zadrhel musim riesit 😝 ale tak hlavne nech peniaze posielaju 😀 ale tak istejsie by som sa citila, keby som to vyjadrenie mala v rukach, je sa o co opriet keby nieco

jarka - vazne? a ty to riesis nebudes?

wapman - no povedz, komu by sa chcelo ist v takom pripade robit za minimalnu mzdu nech zdvihne ruku, mne nie 😀

skorpionka34
8. apr 2010

Zobaka, snad uz posledna otazka 😉 Cize oni ti to vypocitali,ked si sa sla odhlasit?
Jarka, ja tiez patrim pod Presov, boli ochotne, ked si nieco nevedela...toho sa najviac obavam, lebo mam skusenost, ze moja znama si chcela platit dobrovolne nemocenske a boli straaasne ochotne 😖

zobaka
8. apr 2010

skorpionka - ano, ale pozor na det datum ked mas zaplatiti prve, aby si to do toho 8meho stihla a ak by si platila aj dalsi mesiac 2 x zaplatis

skorpionka34
8. apr 2010

No, ja to planujem takto: poistim sa od 16.5.-31.5. - toto zaplatim do toho 8.6.
a potom od 1.6-8.6. -toto zaplatim ,ked sa odhlasim? Ak som spravne pochopila, tak ano, ci?
Este nam Gapa neodpovedala, ze ci sa na DPvN prihlasit pred alebo po skonceni RD. Ale nejak logicky mi to vychadza, ze este pred skoncenim. Dufam, ze sa nemylim.

skorpionka34
8. apr 2010

8.6. mi konci RD.

manka
9. apr 2010

tie terminy zaujimaju aj mna... skorpionka a kedy sa chces hlasit na urad? a odhlasit z poistenia?

to poistenie sa plati spatne za predosli mesiac?

manka
9. apr 2010

baby este by som sa chcela spytat, co ste potrebovali pri tom ziadani o podporu, ake dokumenty.

a co musi dat zamestnavatel pri odchode?
dakujem

anka7
9. apr 2010

manka - zamestnávateľ ti musí dať výpoveď a zápočtový list a s tým sa pôjdeš zahlásiť na ÚP a tam ti vydajú rozhodnutie a s tým pojdeš na SP žiadať o podporu 😉

anib
9. apr 2010

ahojte, baby,ktore ste boli doteraz na rodic.dovolenke a boli ste popritom vedene ako zamestankyne,co ste urobili,aby ste mali taku peknu podporu,potrebujem zistit pre kamosku, ja som si dala dobrov.poistenie v nezamestnanosti,kedze mam pozast.zivnost,tak uvidime,co sa stane za 2 roky 😕

inulkapo
9. apr 2010

ahojte baby,moze my niekto povedat ci mam narok na podporu.Bola som zamestnana,pred materskou som bola na PN a pocas rodicovskeho mi dal zamestnavatel vypoved-zrusil obchod.Este budem rok na rodicovskom.Prosim dajte mi vediet.

susi157
9. apr 2010

ahoj gapa,tak dnes mi prislo rozhodnutie z inšpektoratu prace ze moje podanie odkladaju a odporucaju komunikaciu zo zamestnavatelom az vtedy sa mu budu venovat az ked zamestnavatel nebude plnit svoje povinnosti a bude podozrenie z porušenia pravnych predpisov.
a este mi odporucaju oznamit zam.pisomne datum nastupu do prace po skonceni RD co som aj spravila podla tvojej rady ale to mi tiez dnes prislo lebo si to neprevzal.

skorpionka34
10. apr 2010

Manka, ak sa mozem prihlasit na DPvN este pocas RD, tak odhlasim sa 9.6. (8.6. mi konci RD)
Bola by som rada, keby nam tu Gapa este poradila, teda ci sa na to pistenie mozem prihlasit este pocas RD alebo az potom (toto mi este nie je celkom jasne).
Anka, a ako dlho trva,kym mi Up vyda rozhodnutie? 30 dni?

susi157
10. apr 2010

zobaka ty sa obavas ze dostanes len raz to maximum kedze si si zaplatila len tie 2tyzdne DPVN.

zobaka
10. apr 2010

susi - hej, ale vraj to tak nie je vid. vyssie aj baby tak mali a vyslo cca 35 eur na den a na cely polrok...uz nedockavo cakam na dalsi vyplatny termin 😀 😀 😀

gapa
10. apr 2010

susi,
založ si to neprevzaté. Podla Zákonníka práce sa to považuje za prevzaté dnom vrátenia.

A pýtala si sa ich, čo máš spraviť, ked neprevezme zásielku a nedá ti vedieť, kam sa máš dostaviť alebo ti neumožní pracovať. Napr. že si máš zaobstarať dvoch nezávistlých svedkov na to, že si bola v práci. Akolko tam máš ostať (celý den? hodinu, ak ti neumožní nastúpiť do práce. To sú také podstatné veci, ak by si to mala neskôr dokazovať, či máš absenciu alebo bola prekážka na strane zamestnávatela.

susi157
10. apr 2010

no vsak mi nedal ani pracu ani vypoved a ja som sla na PN a to som asi spravila chybu mala som ist na druhy den ked mi neposkytol pracu na IP ze porusil predpis.vtedy by to mozno skôr riesili a takto nic.este cakam ze ci mi zaplati PN.

susi157
10. apr 2010

zobaka prv vyberies podporu ako ti poslu rozhodnutie 😉
tak drzim palce az ti to vyplatia celych 6 mesiacov

gapa
10. apr 2010

susi,
aha, som zabudla.

skorpionka34
11. apr 2010

Gapa, prosim ta tak ako je to s tym platenim poistenia pred alebo po skonceni RD?

jarka180
11. apr 2010

zobaka, moj maly ma 3 roky az v decembri, tak to urcite pomenie a navyse som cerpala dovolenku v roku 2008, lebo sa mi to zdalo fajn....a tak som si vlastne "pokazila" vymeriavaci zaklad.....PREDVOLBNE ZAMERNE CHYBICKY 🙂))) nestihnem vyuzit... 😢

jarka180
11. apr 2010

gapa a ostatne znale zienky...Este mi napadlo, co keby som na RD poslala manzela- podnikatela a ja vyuzila , co sa da? ??? Mne konci RD v decembri.
VZ, kt. som cerpanim dovolenky v roku 2008 pokazila, trochu prikaslim DPvn (doplatim z MaxVZ napr. za 2 mesiace)...a nasledne sa stanem nezamestnanou..hmm?

sveti
12. apr 2010

Jarka, mna zajima tiez to iste, RD mi konci 20.5. a v praci so mnou nepocitaju....na MD a RD som od roku 9/2005 mala som dve po sebe ...tiez by ma zaujimalo co spravit, peniazky by sme potrebovali...

gapa
12. apr 2010

skrpionka,
môžeš aj počas čerpania RD.

gapa
12. apr 2010

jarka,
pri zaevidvoaní na UP najskôr 1.9.2010 sa berie VZ v období dvoch rokov dozadu, t.j. dovolenka čerpaná v r 2008 je nepodstatná, ak bola čerpaná do 8/2008, resp. pri zaevidovaní napr. v 12/2010 do 11/2008.
Ale či ostane táto diera v zákone ? 🙂

manka
12. apr 2010

gapa

a co je od 1.9. zase iny zakon?
,
No ja som dnes bola v robote, ze co teda so mnou po RD. Ako mi uz naznacovali dopredu, ziadne miesto nemaju. Nechaju ma akurat do konca tyzdna este robit. Ale odstupne mi inak ako odstupne nechcu vyplatit. Takze to mi na vysku davok moc nepomoze. Pomohlo by mi keby som aj po odpracovani si este urcity cas platila DPvN 2 tyzdne? Som rozmyslala, ci to nemoze skor nejak uskodit. Tam neni ziadna doba dana, pocas ktorej musi to poistenie trvat, aby sa z neho davky pocitali?