Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
Takže by mi mal zamestnávateľ vyplatiť aj tých 20 dní za druhú materskú,chápem to dobre? A ešte aj 9 dní za prvú?
Tak super ďakujem ti veľmi pekne,aj keď veľmi pochybujem, že mi môj zamestnávateľ preplatí všetkú túto dovolenku,vyhovorí sa, že účtovníčka povedala 9 dní a hotovo. Ale tak pokúsim sa mu to nejako objasniť. Veľmi si mi pomohla ešte raz veľké ďakujem zalka.
Dievčatá neviete mi poradiť ako je to s podporou ak by som mala po materskej vypočítanú podporu v max výške a čerpám ju 1-2 mesiace potom sa napr. na mesiac zamestnám a po mesiaci by som požiadala o dobratie podpory (do tých 6 mesiacov) bude sami podpora prepočítavať na novo aj z tej novej mzdy? V tom zamestnaní by bola nízka mzda takže neviem či sa mi oplatí ísť pracovať.
@martuska75 nie bude podpora nadalej vyplácaná už vo vypočítanej výške .. kludne sa môžeš zamestnať.
@zalka ďakujem. Aj ja som niečo také zaregistrovala, len som si nebola istá. Ešte raz vďaka za info.
@martuska75 rado sa stalo
@zalka dobry vecer, mozte mi poradit, kedze teraz mam maximalnu podporu 4 mesiace /vdaka VAM 🙂 / a napriklad by som sa zamestnala od februara a moj PP by trval rok. O tie 2 zvysne mesiace maximal. podpory pridem, alebo ich aj ja mozem dobrat, ked znova budem nezamestnana po roku??? Dakujem
@zalka Ahoj ,chcela by som sa ti veľmi pekne poďakovať za neoceniteľné rady ktoré mi veľmi pomohli ,všetko som urobila ako si mi poradila a vyšla mi max.podpora ... 🙂
je úžasné ako super dokážeš poradiť a že si nájdeš čas na toľké otázky ,ani neviem ako sa ti poďakovať .prajem ti všetko dobré 🙂 🙂 🙂 🙂
@zalka ahoj, prepáč, že ťa zase otravujem :P
ale potrebujem poradiť, pýtala som sa zamestnávateľa na tú moju dovolenku - mám nárok na 11,5 dňa. Ale nechce mi to preplatiť, len si to musím vyčerpať 😒
či 8.4. mi končí rodičovská, a potom vyčerpám dovolenku - takže tu maximálnu podporu tým pádom zrejme nedostanem...
@u2jana no dostala by si keby ti dali odstupné , ináč nie ... ale ak vymýšla , tak začni čerpať dovolenku 9.4. ( podpíš v ten den dohodu o skončení PP pripadajúcu na posledný deň dovolenky ) a od 10.4. chod na PN a ostaň na PN do konca pracovného pomeru. Potom kedže už budeš mať podpísaný termín skončenia PP ti bude musieť preplatiť zostávajúcu dovolenku a PN je vylučiteľná doba takže bude takto nárok na max. podporu.
Ked si nevieš ináč poradiť tak nech zamestnávateľ ešte zaplatí 10 dní tvoju PN ked vymýšla no nie? :D ale pozor podpíš skončenie PP skôr ako začneš PN lebo potom ti to môže predlžiť tak aby si po skončení PN musela vyčerpať tú dovolenku.
@zalka
vďaka za radu, ale neviem, či sa mi to podarí. (fakt neviem, prečo mi tých 10dni nemôže preplatiť)
s tou PN mám trochu obavy, neviem, či mi ju doktorka dá - a ak áno, či mi potom zamestnávateľ nepošle kontrolu :/
nevieš, kolľko budem mať podporu, ak mi nevýjde maximálna podpora? pred deťmi som celkom dobre zarábala a robila som 6 rokov - či to na to nemá žiaden vplyv?
Prosím o info, od 1.2.2011 mám trvalý pracovný pomer, pred tým som pracovala na dobu určitú od 1.2.2010 do 31.1.2011, a ešte predtým sam pracovala na dohodu a bola nezamestnaná, dňom 27.7.2011 som nastúpila na MD približne do marca 2012, teraz som na Rodičovskom príspevku. Dňa 15.8.2014 bude mať malý 3 roky, no uvažujem, že zo zamestnania odídem a chcela by som ísť na úrad práce. V roku 2011 my bola vybraná celá dovolenka okrem jedného dňa čo som si mala požiadať o vyplatenie ale som tak nespravila. Chcem požiadať o skončenie prac. pomeru a získať čo najvyššiu podporu ak mám vôbec na ňu nárok, ako to bude najlepšie mám si tam aj ja ako tu píšete nechať peplatiť jeden deň dovolenky a ešte by som chcela vedieť či mám za rok 2012 nárok na dovolenku. Veľmi pekne ďakujem za odpovede.
@zalkamôžem poprosiť o info, od 1.2.2011 mám trvalý pracovný pomer, pred tým som pracovala na dobu určitú od 1.2.2010 do 31.1.2011, a ešte predtým sam pracovala na dohodu a bola nezamestnaná, dňom 27.7.2011 som nastúpila na MD približne do marca 2012, teraz som na Rodičovskom príspevku. Dňa 15.8.2014 bude mať malý 3 roky, no uvažujem, že zo zamestnania odídem a chcela by som ísť na úrad práce. V roku 2011 my bola vybraná celá dovolenka okrem jedného dňa čo som si mala požiadať o vyplatenie ale som tak nespravila. Chcem požiadať o skončenie prac. pomeru a získať čo najvyššiu podporu ak mám vôbec na ňu nárok, ako to bude najlepšie mám si tam aj ja ako tu píšete nechať peplatiť jeden deň dovolenky a ešte by som chcela vedieť či mám za rok 2012 nárok na dovolenku. Veľmi pekne ďakujem za odpoved.

Tak som to poratala a je to 89+6 (pracovne dni+6sviatkov pripadajucich na pracovny den)