Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@zalka Ospravedlnujem sa, ze este otravujem. Ale chcem sa opytat, kedy sa vychadza zo mzdy pred nastupom na MD a kedy zo mzdy po skonceni RD? Ide mi o to, ze keby u kamosky nastala situacia, ze jej preplatia iba tie 4 hodky dovolenky, tak sa jej bude ratat z toho? Nebude potom poskodena oproti tomu, akoby nemala ziadnu mzdu po skonceni RD? Moze sa teda "vzdat" toho pol dna? Keby jej to malo komplikovat vysku podpory, tak aby jej brali poslednu mzdu pred nastupom na MD? /kedze mzdu mala slusnu/. Velmi pekne dakujem.
@zuzanasusu
1) podpora z platu pred MD .... PP skončí posledný den RD... dovolenka, odstupné je len preplatené ... nič nie je čerpané ...
2) podpora z platu po RD ... ak PP skončí den dva týžden mesiac po RD ... dovolenka, čerpaná, odpracované dni a preplatená dovolenka a odstupné ... ovplyvnia výšku podpory
Zalka, velmi pekne ta prosím ,ak môžeš, odpovedz mi na otázky, písala som pod menom DRAVAMA. Ďakujem ti krásne. 🙂
@zalka Ahoj, ospravedlňujem sa, už mám tie presné dátumy materských: 16. 2. 2009 - 30. 8. 2009 a 14. 8. 2011 - 7. 4. 2012. Teda vlastne od toho 16. 2. 2009 som z tohoto TPP na MD a RD až doteraz... Čosi som medzitým aj prerobila v inom zamestnaní ale tam mám ukončený PP. Ďakujem krásne za odpoveď, už mi to kutí, lebo 17. 9. končím RP (19. 9. má syn 3 roky). 😨
Čo by si mi poradila, dobrá duša 🙂 ?
@ginepra ak si pred MD v r. 2009 nemarodovala tak za rok 2009 si mala nárok na celú dovolenku ...
rok 2010 nebol nárok na dovolenku
rok 2011 si bola na RD 160 dní ( MD sa berie ako odpracovaná doba vid §109 ods.2 zákonníka práce ) na MD si bola viac ako 60 pracovných dní a sviatkov pripadajúcich na pracovné dni tj. vznikol nárok na celoročnú dovolenku podla § 101 , ktorá sa kráti o dni na RD podla § 109 odst.1 ... tj. dovolenka sa ti kráti o 3/12tiny ... vznikol nárok na 9/12tin dovolenky
rok 2012 platí to čo rok 2011 na RD si bola 191 dní tj. dovolenka sa kráti o 5/12tin ostáva 7/12tin dovolenky
rok 2013 nárok na dovolenku nie je
rok 2014 nárok na dovolenku nie je
Suma sumárum ... 9/12 + 7/12 = 16/12tin dovolenky pri 20 dnovej ročnej dovolenke je to 26,66 dňa, ktorá ti vznikla počas MD.
@zalka si veľmi zlatá, že mi venuješ nezištne svoj čas, skutočne veľmi pekne ĎAKUJEM 🙂 ešte predsa poprosím, či by si mi vedela k tomu napísať viac konkrétnejšie, kedy a koľko mám nechať preplatiť za ten 1 deň PP, obávam sa, aby som to vedela mzdárke správne napísať, keďže ona nie je zjavne v obraze... VĎAKA
Zalka moja, ja len to chcem vedieť či mi bude treba na UPSVR pri zaevidovaní prac.zmluvu alebo ukončenie,lebo ja zatial nič nemám.takže treba mi to od mojho zamestnavateľa pýtať či nie? lebo ak mi to treba tak v akej forme to má byť?
toľko len, mojko, prosím.
dobre Zalka 🙂 , dakujem ti za tvoju trpezlivosť, len som myslela či tá výpoved nezahrá proti mne, ak bude z iného dôvodu než dohodou apod. 😉
ĎAKUJEM VELMI PEKNE, ZALKA JE SUPER!!!!!!!!!!
aha, dáme na to pozor, vďaka, mojko zlaté. a ked už si on line, tak písala som na inú diskusiu ,ale skús, prosím
Bola som včera prepísať ten rodičak na manžela, ale my sme vlastne zmenili len čísla účtu, z môjho na mng. to tak stačí, nevieš? Či bolo treba riadne mňa ukončiť a mng nahlásiť ako nového poberateľa?? mám z toho nervy. že vraj to príde na jeho účet toho mes. ale čo ked tam ja figurujem??
no super, dakujem ti , krásne.
@zalka Chcela by som sa Ti velmi, veeelmi pekne podakovat za rady, mam maximalnu podporu konecne mi prislo rozhodnutie od 4.7 som na urade prace a povedali mi ze za jul podporu nedostanem nakolko som dostala rodicovsky ale na rozhodnuti zo SP mam napisane ze mam narok od 4.7 po dobu 6 meisacov,... Pride mi teda doplatok aj za jul alebo len august, dakujem

@ginepra bez presných dátumov začiatok koniec MD, ti nenapočítam koľko dní máš dovolenky ...