Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
Ahoj Zalka. Dnes mi prišlo rozhodnutie, ktoré mi vyčarilo úsmev od ucha k uchu, krásne dakujem, nech sa ti všetko dobré vráti a v novom roku ti prajem len to naj!!!
@zalka dobrý deń,možem sa prosim opytať? som zamestnana od juna 2011 na dobu neurčitu,v r.2013 som šla na matersku,teraz mam rodičovsku,dcerka bude mať v septembri tri ročky. potrebujem dať vypoved,a neviem ako na to,a na čo všetko mam narok... možem dať ja vypoved?budem mať narok aj tak na podporu v nezamestnanosti? mam narok aj na odstupne? kolko dopredu musim dať vypoved?niekde som čitala,že by som mala aspon jeden den odrobiť,je to pravda? a ako sa mi bude ratať podpora? predtym som zarabala cca do 400 e. dovolenku už asi nemam,ked som nastupovala na matersku,tak mi ju vyplatili,a ešte informacia-pred nastupm na matersku som bola dlhodobo pn, z dovodu rizikoveho tehotenstva,čiže naposledy som pracovala v januari 2013. Ja viem.vela otazok,ak by ste mi vedeli poradiť..... Ďakujem velmi pekne 🙂
@zalka ahoj......idem si tiez pre radu.....od 10/08 som zamestnana na dobu neurcitu........5/10 som otehotnela,bolo to rizikove tehotenstvo..........12/10 som nastupila na matersku,ale nemala som vybranu ani preplatenu dovolenku........v 5/12 som opet otehotnela maly je narodeny 2/13.....pol roka som dostavala matersku,potom rp........tehotenstva boli retazove.....teraz vo februari mi konci rodicak, ale do prace sa vratit nechcem,ani nemozem. ......Chcela som sa ta spytat,ako by sa dalo vybavit co najvyssiu podporu...... A ako dat v praci vypoved...... A este co stou dovolenkou......mzdovej chcem volat tento mesiac,ale este predtym som sa chcela poradit.......dakujem velmi pekne vopred za odpoved.L
@lily39 ak dáš výpoved ty tak nárok na odstupné nemáš,
PP môže skončiť výpovedou .. výpovednú lehotu máš 2 mesiace .. tj. ak podáš zamestnávateľovi výpoved teraz v januári výpovedná lehota začne plynúť od 1.2. a PP skončí 31.3. príklad ..
alebo PP môže skončiť dohodou .. tj. dohodneš sa zo zamestnávateľom na dni kedy skončí PP .. toto je výhodné, ak si počas RD nerobila .. čerpať den dva dovolenky, zvyšok preplatiť a bude vyššia podpora v nezamestnanosti alebo maximálna ...
za MD patrí dovolenka, a ja neviem čo ti vyplatili a čo nie to si musíš zistiť sama .
@simirek70 máš nárok na dovolenku za dni na MD ti patrí dovolenka lebo MD sa berie ako výkonk práce ...
@simirek70 skonč PP dohodou ... vzor http://www.tlaciva-online.sk/tlacivo-vzor/ziado... , tak aby si čerpala den dva dovolenky a zvyšnú dovolenku si mala preplatenú .. a ak si nerobila počas RD tak budeš mať max. podporu
@zalka tak predsa sa ešte niečo opytam 🙂 lebo na našu učtaren mi už nefunguje čislo.... ohladom tej dovolenky na MD. v januari 2013 som bola len par dni v praci-3-4? potom som skončila v nemocnici na rizikovom a na pn som bola až do nastupu na MD, vtedy mi par dni dovolenky vyplatili-to bolo ešte asi nevyčerpana dovolenka z r.2012...až potom som šla na MD,aj tak by mi tam vznikol nejaky narok na dovolenku?počas trvania MD? dakujem,to už bude všetko ohladom mojich otazok ...dufam.. 🙂
@zalka tak sa skusim opytať inač-vznikne narok na dovolenku počas MD aj vtedy ak žena v danom roku nepracovala?čiže pred nastupom na MD v danom roku bola dlhodobo PN a realne je v tom roku odpracovanych len asi 3 dni? je nejaka podmienka,aby bola priznana dovolenka počas trvania MD?- napriklad-žena musi mať v tom danom roku odpracovanych 30 dni- to len ako priklad... alebo je to jedno? proste-každa žena,ktora je na materskej(nie rodičovskej) ma narok na dovolenku. dufam,že teraz sa pytam jasnejšie,a dakujem
Zalka! Môžem sa také opýtať,že ja som mala dobu určitú čo sa skončila v júni,ale od februára som bola vypísaná,lebo som otehotnila. Od mája mam Md,teraz to skončila. Keby som otehotnila počas Rd dostala ny som Materskú alebo už nie? Lebo som počula,že les pred Materskou nemam dopracovane dni tak äen Rodicovske dostanem. Ďakujem .. 😊
Prepac...*lebo som počula,že keď pred materskou nemal odpracovane dni tak by som dostala len rodicovske. Ďakujem
Dobre... Ďakujem veľmi pekne... 😊
Nie.. Len som chcela vedieť. Lebo som tak počula. Tak by trebalo predtým pracovať. A ešte by som opytala,že určitá doba co som mala uu skončila?
Lebo ešte nijaké papiere som nedostlala
Dobre. Veľmi pekne ďakujem za odpovede

@myzma nemáš v posledných 3 rokoch 730 dn í poistenia .. čo je podmienkou pre podporu v nezamestnanosti ..
keby si mala PP kt. by ti teraz končil tak nárok máš.
Ty si ale už 5 rokov bez zamestnávateľa ... takže nárok nemáš ...