Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@zalka a nemozu mi zobrat odstupne?lebo to nemam este na papieri. Pisomne som poslala ziadost o zaradenie do prac. Procesu a len sme s a telefonicky zatial dohodli,ze mi d aju odstupne a preplatia dovolenku lebo zrusili moju poziciu.
Alebo ked by mi ju nechceli dat, zeby som skusila poslat doporuceny list zo ziadostou o cerpanie dovolenky?
No skusim,dufam ze si neurobim sama sebe zle. Skoda, ze som tuto diskusiu nepozrela skor,ale dakujem za radu a nastartovanie,hi hi. To je vyzva do boja!
Prosim nehnevaj sa.mne to uz nemysli, preco sa tomu vyhybaju, ved oni len zaplatia odvody za ten 1 den, ci? alebo v pripade cerpania dna dovolenky aj z odstupneho? Ci v com je hacik?
Prave preto nechapem preco teda s tym robia drahoty,hi
Babenky, prosim Vas, podarilo sa Vam ziskat maximalnu vysky podpory v nezamestnanosti,tak ako radi zalka? Mne totiz zamestnavatel zrusil prac. poziciu a tak mi chce vyplatit odstupne,preplatit nevycerpanu dovolenku, ale ked som poziadala(zatial len telefonicky) o cerpanie.jedneho dna dovolenky po ukonceni RD, tak odmieta, vraj ako to zdovodni kontrole, ze som nastupila, ked medzicasom zrusil prac. poziciu. Da sa niecim argumentovat, ze mam na to narok.je to niekde podchytene? Bojim sa spekulovat, aby mi neznizil odstupne. Dakujem za rychle odpovede, mam na to uz len tyzden.
@zalka ahoj.dnes som si bola v praci pre vypoved tak ako si mi poradila. Dali mi odstupne aj dovolenku preplatili ale mam tam exekucie takze mi skoro vsetko zoberu. Z 2500 mi poslu len 500.mozu mi zobrat tolko na exekuciu? Ak vies poprosim ta o radu.aj nejaky papier som uz podpisovala ktomu.
Maminky,v v marci mi konci Rd,zrusili mi miesto,tak mi vyplatia odstupne 3000 a dovolenku asi 46 Dni(musim zistit ci nie viac), mam narok na maximalnu podporu?
@alexandra0313 len ak si nepracovala počas RD, a ak den dva budeš čerpať dovolenku ... ináč nie
@zalka nepracovala,a preco cerpat dovolenku?
@alexandra0313 aby bola mzda, ak je mzda, sú odvody do SP, ak sú odvody do SP tak sa s toho ráta podpora.
Ak neni mzda, nesú odvody do SP, neni z čoho rátať podporu a podopra bude 50% z príjmu hrubého pred MD.
Prepacte ja som z toho uplny debil 😉 ja som sa nikdy tym nezaoberala, myslela som ze ked mi vyplatia odstupne a dovolenku. Bude to ako prijem na vyplatnej paske a urobia sa z toho odvody
@alexandra0313 no tak už vieš , že ak chceš max. tak musíš čerpať den dva dovolenky ...
Aj ked mi do ukoncenia RD chyba rok a uz tak nepracujem?
@zalka ak Pp pomer ukoncim dohodou k urcitemu dnu dostanem podporu alebo to musi byt len z nadbytocnosti? PRIPADNE V KTORYCH TYPOCH UKONCENIA JE NAROK NA PODPORU,DAKUJEM
@alexandra0313 nárok na podporu je pri skončení PP ak je odpracovaných 730 dní za posledné tri roky. Dôvody skončenia sa neskúmajú a nemajú súvis s nárokom na podporu.
@zalka a odstupne a preplatena dovolenka sa neberu ako mzda, ved to bude na vyplatnej paske a z toho sa tiez rataju odvody,ci nie. Neurobi to automaticky ten DVZ 56,4165 eur pre maximalnu vysku podpory?
@alexandra0313 nie neberie sa to ako mzda, ak je dovolenka len preplatená a spolu s nou zaplatené odstupné, tak z toho sa odvody do SP neplatia, a ked sa neplatia odvody do SP, tak nemá čo ovplyvniť výšku podpory a tá bude rátaná z platu pred MD ...
pozri si na tránke soc. poisťovne .. v sekcii poistenie v nezamestnanosti ... poradňu a tam sa to dočítaš ..
@simirek70 nemá to žiaden vplyv na podporu, ani na nič ... neboj sa .. a UP ti podporu nedáva, podporu ti vyrátava SP, a dáva ti ju SP na základe potvrdenia z UP že si nezamestnaná....

@zalka to naozaj 500 eur mesacne je rozdiel? V praci mi povedali, ze medzicasom sa mi miesto zrusilo,tak ma nemaju ako zaradit do pracovneho procesu, lebo som pisala ziadost a preto ani nemozem cerpat dovolenku ale mi ju preplatia,dakujem