Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@zalka prosim ta a ajo to je s preplatenim dovolenky...oni mi ju preplatia tym sa mi zvysi aj cena hrubej mzdy? Sko by sa mi to nsjkepsie oplatilo, nastupit do prace a potom podat vypoved alebo nenastupit vobec...priority mi vobec nefovoluju nastupit naspat do prace..zle nevuem ako to urobit tsk aby som nebola nejako skodna..dskunem krasne
@pamag1805 funguje to takto ..
príklad :
si vezmi máš 12 dní dovolenky, za 1 den dostaneš 10 eur ..
1) čerpeš 1 den dovolenky a skončí ti PP , zvyšok ti preplatia ... čiže 1x10+11x10 = 120 eur tolko výjde výplata za 1 deň , na max. podporu potrebuješ cca 60 eur výplatu za 1 den v hrubom ... takto podmienku splníš a podpora bude max.
2) čerpeš 3 dni dovolenku a zvyšok preplatia ... čiže 3x10+9x10=´120 eur ale za tri dni , čiže výplata za 1 den je 40 eur .. a to je menej ako potrebuješ na max. podporu .. čiže dostaneš podporu nižšiu
ak ti zamestnávateľ preplatí dovolenku a ty neodpracuješ ten 1 den tak žiadne odvody do SP sa neplatia, a ked sa nič neplatí tak to nijako neovplyvní výšku podpory ...a podporu vyrátajú ako 50% z hrubej mzdy pred nástupom na MD
ale ak sa odpracuje 1 den , tak sa z toho platia odvody a potom z toho sa aj vypočíta výška podpory v nezamestnanosti ...
A neviete ako je to ak som po materskej, ale matetsku som poberala v rakusku a tetaz som sa vratila. Mysslite, ze mam narok na nieco?
Ahojte. Potrebovala by som poradiť...
23.12.2016 mi končí rodičovský príspevok a chcela by som poberať podporu. Kedy by bolo najlepšie v mojom prípade ukončiť pracovný pomer u zamestnávateľa a kedy mám vyčerpať ten jeden deň dovolenky. Aby som teda dosiahla najvyššiu podporu. Ďakujem Vám.🙂
@schneeeflocke
Prečítajte si históriu, píše sa o tom stále dookola.
Dobry den,chcem vas poprosit o radu.od 1.1.2011 som zamestnana na tpp na dobu neurcitu.od 15.12.2013 som bola na MD,nasledne RD.teraz od 28.12.2016 som znova na MD.manzel by chcel vyuzit moznost cerpat MD od maja 2017. Ja nemozem nastupit spat do prace.co musim urobit aby som dosiahla max podporu v nezamestnanosti,akou formou ukoncit prac.pomer?? Je moznost docerpania mojej MD po vyuziti podpory a vycerpania MD manzelom?? Dakujem velmi pekne za odpoved
Ahojte ked som pracovala rok potom som nastupila na MD nasledne rodicovsky.zanestnana som na neurcito.v oktobry mi konci rodicovska
Skonci mi prac. Pomer budem mat narok na podboru?
@zalka Ahoj Zalka, poprosila by som ta o radu.
PP 2009-2011
poptom md. rd, up Max. podpora ( Vdaka tebe) od 25.7.2014 - 25.1.2015, pocas toho praca na dohodu 3 mesiace.
PP od 29.1.2015 - trva,
nemocenská od 15.2.2015
md od 19.3.2015
rd od 1.11.2015 trva do 20.4.2018.
Po rd asi vypoved. Mala by som narok na max. podporu za podmienok 1 den dov. + odstupne? Ovvplivnila by to praca na dohodu popri rd za minim. plat-opatrovanie mamky cez mu ?
Dakujem ti za pomoc.
pocas evidencie som mala len dohodu u ineho zamestnavatela, po up som sa zamestnala a to aj trvá, ale teraz dohoda pocas rd to neovplyvni, to sa bojim.

@mizu89 predlžený RP .. 203e