Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
@zuzanalaura2015 Ano.
@zalka dobry den, chcem poprosit este raz o radu.rozhodnutie o podpore mi este zatial neprislo...ale chcem sa opytat na nieco ine.na UPSVAR som podala ziadost o ukoncenie RD K 1.5. s tym ze manzel nastupuje na MD 2.5. takto to tam mali zdovodnene, dokonca pani na informaciach mi potvrdila ze mam napisat 1.5 ze tento den sa mi este bude ratat k RD. lenze rozhodnutie prislo ze RD sa odnima od 1.5, popravde nejak som tomu ani nevenovala pozornost, az kym mi 16.6 na ucet prisli len pridavky bez RD. ked som sa pytala na UPSVAR preco mi neposlali RD, pani to zdovodnila ze je to moja chyba, kedze som napisala datum k 1.5. viete mi prosim Vas poradit, ci konaju spravne?? chcem podat aj staznost, aj ked lehota na odvolanie je 15 dni, ale predsa....tych 15 dni by som nestihla, kedze peniaze posielaju mesiac pozadu.dakujem pekne za radu
Damy, vidím, že ste take zlaté a pomáhate tu všetkym. Môžem aj ja poprosiť rady?
Mam 2 deti. Starší syn nar. 2013 ZTP bola som s nim na predĺženom rodičovskom do doby keď sa mi narodila dcéra 2018 a plynule som prešla na materskú a teraz RP. Som stále v pracovnom pomere bez čerpania dovolenky.
A teraz otázka. Manzelovi konci zmluva k 31.3 a od 1.4. je v plane že nastúpi s mladšou dcérou na MD. Ja tým pádom by som sa mala vrátiť do prace, ale rada by som pracovný pomer ukončila dohodou ak bude zamestnávateľ súhlasiť. Mam nárok na odstupné aj preplatenie dovolenky? A ako môžem ovplyvniť výšku davok v nezamestnanosti? Ako sa najlepšie dohodnúť, čo spravit?
Ďakujem veľmi pekne.
@gapa @zalka
Ahojte,môžem Vás poprosiť o radu,či mám nárok na podporu? Všimla som si vo viacerých témach,že tomuto rozumiete a ste šikulky 🙂
Začnem takto:Mala som pracovný pomer-dohodu od 16.7.2015- do 29.9.2018. Počas tejto doby som bola aj na MD aj na RD,ale počas toho som ešte robila od14.10.2016- do 22.10.2016(9dní).Potom som sa zamestnala od 3.3.2017- do 6.11.2017 . Následne som dobrala RD ku tomu ukončiacemu dňu z prvého prac.pomeru-dohody 29.9.2018 . Dieťa išlo do školky,ja som sa zamestnala na dobu určitú od16.10.2019- do 15.04.2019. Počas tejto doby sa mi podarilo znova otehotnieť a dostať sa na rizikové tehotenstvo. Koncom marca som sa dostala na PN-rizikové(spomínané) a zostala som na ňom až do termínu nástupu na materskú. Materskú som mala do 28.4. a teraz poberám RD(už nezamestnaná-od15.4.2019). Teraz by chcel ísť manžel na materskú. Chcem sa prosím Vás spýtať poradíte mi s týmto šialenstvom poradila?
Prosím Vás o radu, 25.6. mi bude končiť rodičovský, som stále zamestnaná a od 2014 som na MD s dvoma deťmi. Ak sa dohodnem s vedúcou, že nastúpim na jeden deň-pocas neho budem čerpať dovolenku a dám výpoveď o ktorej bude vedieť, budem mať nárok na vyššiu podporu v nezamestnanosti? Resp akym spôsobom získať vyššiu podporu? Dakujem

Baby už prišla niekomu podpora.