Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
lias super diky tak ja by som za 10 dni mala mas 19,20€ aspon to budem vediet overit🙂))
Ahojte,
mne konci RD 15.9.2010, bola som sa prihlasit v soc. poistovni na DPVN, pani mi to vyratala z max. vym. zakladu na 17,20 / v auguste/ no mne to vyslo 17,29-tak sa chcem opytat ci mam zaplatit radsej 17,30 aby som sa potom nenatahovala o nejake centy...a tiez mi pani v poistovni povedala,ze to treba zaplatit za augustu do 8. septembra- je mozne to zaplatit uz teraz, alebo az v septembri?
Tiez sa chcem opytat, ako je to s tym odhlasenim-odlhasit sa mam ku dnu skoncenia PP? No kedze 15.9. je statny sviatok, tak neviem ci sa odhlasit skor, alebo radsej neskor? a dalej-najprv sa mam ist odhlasit do soc. poistovne a potom na UPSVaR prihlasit o zaradenie do evidencie? A este jedna otazka- v pobocke soc. poistovne,kde budem vyplnovat tlacivo ziadosti o naroku na podporu, potrebujem okrem potvrdeni od zamestnavatela o skonceni PP a potvrdeni z UPSVaRu o zaradeni do evidencie aj doklad o zaplateni DPVN, napr. vypis z uctu z ktoreho som to platila? alebo aky doklad potrebujem prilozit,aby to mali zdokladovane,ze to DPVN som si platila? DAKUJEM
@annette68
o DPvN ti dajú potvrdenie v SP.
aj ked je sviatok, môžeš aj napr. týžden predtým dať odhlášku s týmto dátumom, tam problém nie je.
výška poisteného sa zaokrúhluje na desaťcenty nadol, tj. ak to vyjde ozaj 17,29eur, tak stačí 17,20eur, ale napr. 8.9. môžeš zájsť na SP, či tam máš nejaký nedoplatok. Alebo ak zaplatíš o tých 10centov viac, budeš mať istotu.
@wighy - na soc. poisťovni sa dá keď sa prihlasujem na DPVN, ihneď podať i odhláška ?
Gapa, dakujem, poslala som tam prevedom radsej 17,30, istota je gulomet. Dufam,ze nie je problem,ze som to zaplatila uz v auguste.
A ako je to s tym terminom odhlasenia, viem ze si to urcujem sama, kedy sa odhlasim, no pre ziskanie podpory nie je dolezite,aby som si to platila do dna ukoncenia PP,alebo radsej este nejaky den aj po skonceni PP? Nechcem urobit ziadnu administrativnu chybu a par dni hore dole mi za to nestoja....
@henulienka073 ja som si hned aj odhlasku podala 🙂
baby ja mam tera zjenu specialnu otazku, kamoske som tera zhovorila ze co si vybavujem ,jej maly tiez ide od septembra do skolky aj ked 3 roky bude mat az v decembri takze tiez bude davat vypoved v praci uz v septembri ale moja otazka je ona pracovala a aj dotera zje zamrstnana v madarsku v Nokii, je mozne aby si ona vybavila tuto vysoku podporu keby si zaplatila tuto DPVN aleby tym ze je zamestnana v madarsku sa jej to netyka????z coho jej bude vyratana podpora tuto na Slovensku?????
@henulienka073 ....áno...dá sa dať aj prihláška a aj odhláška...
Ahojte baby ,dufam ze mi pomozete, prave mi zo socialnej poistovne prislo oznamenie, ta baba co tam v pondelok bola to fakt posunula a dnes uz to mam doma je tam identifikacne cislo a ze od 23.8 som pod tym cislom povinna uhradza platby, jedno co ma zarazilo nei je tam datum odhlasky tka terza neviem ci je to ok a na seku ma len ceruzkou vyplnenú sumu ze 17,20 € tak teraz neviem ci to mam hned uhradit alebo radsej v pondelok nabehnut osobne a zaplatit to tam a tym padom by so mhned mala v ruke ze to mam uhradene, ked to zaplatim cez ibanking tak by mi oni poslali nieco este ze som to uhradila alebo ako????
@wighy ....ty nemusíš zaplatiť 8.10....ty to môžeš zaplatiť aj skôr...ak to zaplatíš skôr a u nich v systéme sa obiavý platba , potom nič nestojí v ceste aby ti vydali rozhodnutie, .....ale ak budeš čakať do toho 8.10, nazaplatíš skôr ....a budeš tam mať žiadosť, oni sú asi povinný čakať do dátumu splatnosti či sa tam platby neobjaví...a až potom ak sa neobjaví tak ti napíšu rozhodnutie .....podľa mňa si to vyplať skôr, nečakaj na splatnosť...lebo si vlastne sama sebe zdržuješ vystavenie rozhodnutia...oni majú na to 30 a v niektorých oprávnených prípadoch aj 60 dní....vlastne oni nič neporušia......
takže zaplať to skôr....
super diky baby ,ja sne ja to idem este dnes zaplatit aj sa da cele ak nie tak len augustovu cast a buduci tyzden hned zaplatim septembrovu cast🙂 nech to tam sup sup maju co najskor 😀 😀 😀 😀
tak som spat zo soc. postovne, mam zaplatenu prvu davku DPVN ten jeden den 1. 9. mam ist zaplatit buduci pondelok, ale dobre ze som isla osobne to zaplatit lebo som ani neboal v systeme v pokladni ma kocka musela nahadzovat 😒 takze v piatok idem na UP sa zaevidovat a v pondelok zase do soc. poistovne vyplatit ten jeden den
ja som sa tiež už zahlásila na DPvN od 27.8.2010 a rovno mi pani na priehradke napísala sumu za august, že 9,60E, v práci mi zatiaľ dajú vedieť, keby ukončia so mnou pracovný pomer až 3.9.2010. Myslíte, že si môžem ukončiť to DPvN k 31.8.2010 alebo radšej až ku dňu ukončenia PP? Je v tom rozdiel? a neviem, či niektoré sledujete aj tú poradňu v HNonline, ja som tam občas kukla a dnes mi od rána hlási, že server nenalezen. Tak neviem, či nám neradili to čo nemali.
Baby, viete mi ešte zhrnúť, čo si mám zobrať v piatok na UP? ja som na úradoch úplne nemožná. Mám za sebou 5 rokov výšky, ale toto mi robí velikánsky problém, všetky obehovačky, čo kde mám poslať a ako čo vypisať a čo nezabudnúť.
A ešte - ako to chodí na UP? koľkox sa chodí do mesiaca a koľko x sa predkladá pečiatka? Díky
@rozala111 ...ja by som si na tvojom mieste išla zobrať tú žiadosť skôr a vypísala ju doma....ona má totiž 2xA4 rozmer a píše sa do nej aj absolvované školy a pod....základná roky....a veľmi veľa údajov......tak tam stráviš dosť času vypisovaním a keď to nevieš , alebo nemáš pri sebe tak je to dosť ťažké.....mne bolo treba ešte pracovnú zmluvu , ukončenie pracovnej zmluvy, zápočtový list, doklad o najvyššom ukončenom vzdelaní...čiže diplom....všetko si prefoť a zober aj originály na porovnanie....
@zuzulask Ahoj, ty si už taká zbehlá 😉 , neviem si poradiť s vyplnením tlačiva do SP - potvrdenie žiadateľa na účely nároku na dávku v nezamestnanosti (ružové tlačivo). Na prvej strane je kolónka Priebeh dôb poistení a v tabuľke je "Názov zamestnávateľa, štát Dobrovoľné poistenie v nezamestnanosti" a vyplniť od-do.
Mám si dať zamestnávateľa dokedy som tam robila a do ďalšieho riadku dať extra to dobrovoľné poistenie alebo ako? Prikladám aj foto tej tabuľky .
no paaani ja tieto papierovacky nezansam, nikdy neviem co vyplnit,uz terza vidm ako bude v piatok chaosit 😝 😝 😝

@lias za 5 dni to urcite tych 30,70 eur nebude....tetusky v tom maju asi hokej 🙂 Bude to tolko kolko som ti pisala do IP...to zaokruhlovanie by malo sediet tiez a neboj do 8.9. to urcite stihnes