Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
Berie sa MD do vymeriavacích základov ako príjem pri výpočte dávky v nezamestnanosti ? dakujem pekne.
A ako je to s PN? je to moj príjem?dakujem pekne.
ahojte,trosku mimo temy. mam novy nick (stary susi 157)ale dufam ze ma spoznate.
vcera so mala sud zo zamestnancom ktory mi dal vypoved zo zavazneho porusenia pracovnej discipliny.(ze so neprisla do prace a nicim som sa neospravedlnila ciže absencia)inspektorat prace zistil ze som v praci bola a ze som nemala kde pracovat lebo prevadzku prenajal cize prekazka vznikla na strane zamestnavatela.takže sud okamzitu vypoved urcil za neplatnu.zamestnavatel sa nedostavil na sud ani nepritomnost nicim neospravedlnil.takze takyto charakter.
@kaktusik007 dakujem krasne ,ze si mi napisala 🙂
dnes sa mi stala čudná vec.....prišla mi SMS o tom že mi prišli na účet prídavky na deti...ale nezamestnanecká nikde....doteraz mi to všetko chodilo naraz, teda v dvoch dávkach ale naraz v ten istý čas......stalo sa vám to už ?????
@mskorova dakujem krásne za odpoved, na RD som od 16,12,2008, predtým na MD 6 mesiacov, ale do zamestnania nenastúpim tak chcem dat výpoved, a prihlásit sa na úp. Kedže sa prihlásim od 3,12,2010, tak mi budú brat 2 roky moj príjem, tak preto som sa starala kedže mi zapadá do obdobia aj moja MD. Takže potom je to ok, kedže to bude VZ 0.
zienky dakujem vam za rady ,aj mne to vyslo cakala som sice dva mesiace ,ale dnes mi prisla podpora na ucet za dva mesiace a som velmi rada,za 7 dni v DPvN mam krasnu podporu ,este raz vam dakujem ,nebyt vas tak mam len minimum a teraz skoro 2000eur ,cize 1000 na mesiac....vdaka
janka super🙂 ja sa uz neviem dockat rozhodnutia,kolko ste nan cakali??papiere som odovzdala 21.9. dnes mi nabehol posledny rodicovsky prispevok
@wighy ahoj ja som vsetky papiere odovzdala 18.8.a cakala som skoro dva mesiace rozhodnutie mi prislo 7.10.,uz som bola z toho nervozna ,ale dockala som sa ,sice v septembri som bola bez podpory ale vcera prisla za dva mesiace august a september,ale niektore maminy dostali rozhodnutia aj skor,drzim palce aby ti to tiez vyslo 🙂 🙂 🙂
Chcem sa aj ja poradit...ak budete niekto vediet.
ja som pracovala pred nastupom na MD. avsak, ako som nastupila najprv na rizikove kvoli dvojickam skor ,zaroven vtedy mi skoncilo aj zamestanie,tj moje pracovne miesto,Takze som bola nezamestnana.......teraz by som mala mat narok na nejake predlzenie RD ale stalo sa to, ze manzel odo mna odisiel,poberam len matersku. 164€..a nedavno mi priznali vyzivne na deticky. kolko musi byt minimum pre 3 clennu rodinku ked ja nerobim? ako postupovat?
da sa nieco vybavit od socialky alebo UPsvar-u ako osamelemu rodicovi s dvomi detmi??
nie sme este rozvedeni, ale som sama.nebyvame v spolocnej domacnosti...
☹ a neviem kedy sa zamestnam . chlapci maju 2 a pol roka a neviem ci mi ich vezmu do skolky lebo pravdepodobne splnaju diagnozu...hyperaktivita apod. proste neviem ci mi ich este do kolektivu zaradia. viem je to komplikovana otazka, ak budete niekto vediek k niecomu z toho poradit, budem vam vdacna.
diky. 😕
Ahojte, kedze sa od 1.1.2011 chystaju zmeny v soc.poisteni potrebovala by som radu.
3.1.2011 mi skonci RD a zamestnavatej k tomu dnu ukonci so mnou aj prac.pomer. Ako to bude s vymeriavacim zakladom pre podporu v nezamestnanosti ? Bude v tom nejaka zmena? Uvazujem ze si budem platit aj DpVN z maxima - aku dlhu dobu si ho mam platit ? 31 dní ? dakujem za rady
ahojte, nejak som sa v tejto debate stratila, už neviem o čo ide, ale ma zaujalo že si niečo zaplatím a budem mať velkú podporu, ako to je? mám ešte rok čas, teda malý bude mať teraz 2 roky, ale predsa dobre vedieť. Vysvetlí mi to niekto?
Bola som pred MD SZČO ak to pomôže.

@lias ...gratulujem