Ako je to s poberaním podpory po skončení rodičovskej?
V novinách som sa dozvedela o tejto možnosti - mohli by aspon takto pomoct mamičkám ktoré si hladajú prácu alebo nemožu si žiadnu nájst koli detom 😉
mne trva stale PP a preto by som bola vdacna za radu, aky mam volit postup, najprv sa pripoistit, potom to nasledne zrusit , to zrusenie ma byt ku dnu vypovedi v praci, ci nemusi? a ked dam vypoved v praci, mozem este do toho marca ked mi konci RD poberat RP a az po skonceni sa prihlasit na UP? da sa to aj tak? ci musim hned po skonceni PP ist druhym dnom na UP? a je pravda ze to musi byt do konca toho roka lebo od januara to uz neplati?pomoooc ☹ dakujem vsetkym co poradia
@sympa1 ja som nepovedala, že toto od januára neplatí, ale, že sa chystajú zmeny a prichádza novela, pokiaľ viem, ešte nie je schválená, no možno už aj hej. treba čítať a sledovať a študovať a nielen chaoticky z posledného príspevku usúdiť, čo môžeš a čo nie. Ty sa musíš rozhodnúť, či chceš byť na podpore alebo na RD. Možno ani nemusíš odísť z práce, v tom prípade, by som sa touto diskusiou ani nezaoberala. 😨
@sympa1 od januára je pripravená novela, o tom, že už nebude stačiť zaplatiť si len pár dní DPvN, ale minim. 31 dní, takisto, ale možno až v ďalšej sa hovorilo o tom, že v prípade, že po MD a RD, ženu prepustia, bude mať nárok na podporu z VZ, ktorý mala pred nástupom na MD, čo je oproti tomuto podstatný rozdiel. Ale či to tak bude a kedy..., na druhej strane sa spoliehať, čo sa udeje od januára, a že prejde toto... 😉
tak som tu zase, dnes mi volal šéf, prehodnotili moju výpoveď, áno mám nárok na výpovednú a na odstupné 😵 , čo je super. Akurát si to mám odpracovať 😲 . Ono je to pre mňa v pohode, len mi chcú robiť naschvál, keďže v KE nie je ani kancel, kde by som sedela a ja som mu vravela, že to všetko chcem vybaviť v decembri, lebo sa mi od 1.1. rysuje práca. Samozrejme, výpovedná končí 1.2. 😝 Tak teraz sa bojím, že v rámci snahy o dohodu..teda aby ma dotlačili k tomu, že sa vzdám výpovednej mi ponúknu dochádzať do najbližšej kancelárie, tá je v Moldave. ale ja ešte kojím, napíše mi niekto koľko km max. môžem dochádzať ak som slobodná matka a kojím? Aspoň jedno viem že je v zákone napísané, len neviem ktoré. Si pripadám ako špekulant, len tak nechcem od malého dochádzať na 12 hodín denne, stačilo by mi tých 9, čo je pracovná doba 😉
Ahojte, tak som sa konečne dovolala do sociálnej pois. A výsledok - vraj to pozerali a rozhodli sa, že mi dajú podporu za september aj napriek tomu, že mi bol vyplatený rodičovský. To je sila, že si robia čo chcú. Dúfam, že na to nejako nedoplatím.
rozala - mas stastie, uzivaj si to 🙂 😀
@rozala111
to tam teda máte expertky!!! Hrozné!
Ja som tiež raz dostala viac, ako som mala nárok a som radšej vracala. Aj ked by bol pre nich problém, ak to niekto nechce vrátiť.
a v akých dnoch presne a z akého VZ si si platila dpvn? A čo ti napísali v rozhodnutí? Asi by som si od nich vypýtala ich mailovú adresu a asi to riešila aspon mailom, ked už nie cez doporučenú poštu.
Predstavte si, že takéto ženy vám rátajú aj dochodok, to je niečo hrozné!!!!!
tak vela trpezlivosti ti prajem. Mám už s nimi skúsenosti, ale tie tvoje sú tiež taký extra prípad.
Ale hlavne že sme zdraví 😉 toto je riešitelné
babulky, bola som sa zaevidovat na urad prace, tam mi pani povedala ze s rozhodnutim o prijati do evidencie uchadzacov z UP mam ist na SP, to je jasne, ale to rozhodnutie z UP dostanem az pri najblizsej navsteve UP t.j. o 3 tyzdne, takze rozhodnute o vyske podpory mi pride az o 60 dni / max.cakacia doba zo SP + dalsie 3 tyzdne/ Viem, ze podporu vyplacaju aj spatne k dnu zaevidovania sa na UP, no toto su skoro 3 mesiace a dovtedy co ☹ Citala som tu ze standartne sa rozhodnutie z UP posiela do 7 dni...ako to teda je? 😨
Ahojte, len mi tak napadlo, ak po ukončení PP dostanem 4-mesačné odstupné a ihneď sa prihlásim na ÚP do evidencie, kedy mi bude /ak všetko dobre dopadne/ prvýkrát vyplatená podpora? Až po štyroch mesiacoch, lebo vlastne odstupné je forma náhrady mzdy, alebo sa mýlim? príklad: od decembra do marca mám odstupné a podpora mi prináleží až od mája do októbra, alebo je to inak? Ďakujem.
cartridge, odstupne nijako neovplyvnuje podporu, podporu dostanes hned ako ti prinalezi,cize ked sa zaevidujes v decembri tak v januari ak sa vsetko stiha dostanes ua december
vie mi niekto poradiť? K 1.12. mi končí RD a okamžite mám aj výpoveď a to dohodou s 3 mesačným odstupným. Kde všade to musím nahlásiť a ak malý nie je v škôlke a ostávam na RD, mám nárok na podporu? Alebo na RD? Čo všetko musím vybaviť, poradte, prosíííím, mám na to pár dní a netuším, čo všetko mi treba riešiť 😖
@martinka17 ak ostavas na RD na podporu nemas narok, na podporu mas narok iba ak sa zaevidujes na UP, rodocovsky prispevok ti prinalezi do 3 rokov zovota dietata ak nenastupi skor do statneho zariadenia,
Nerozumiem preco mas vypoved ked si este na RD?
Dobrý večer, ako je to, prosím, ak sa mi teda podarí získať tú rozprávkovú podporu na 6 mesiacov, aké povinnosti pre mňa vyplývajú:
1. čo počas tejto doby 6 mesiacov platí za mňa štát a čo ja? /SP, ZP/
2. čo po uplynutí 6-tich mesiacov, naďalej zostávam v evidencii uchádzačov?, čo si platím ja, čo za mňa platí štát?
3. čo všetko musím urobiť, keď mi skončí rodičovská dovolenka v súvislosti so SPa ZP?
Ďakujem, v tomto mám chaos.
@wighy to s výpoveďou je komplikované, ale tak sme sa dohodli a toto už som hodila za hlavu. -len teraz neviem, či sa mi oplatí ísť na UP alebo ostať na RD...nechcem prešpekulovať, skrátka asi ten RD nie? lebo ja som si nič neplatila 😉
Chcela by som sa veľmi pekne poďakovať všetkým, ktoré v tejto téme radíte 🙂 Vďaka Vám mi dnes na účet prišla prvá podpora v zaujímavej sume /maximálnej možnej/ . Ešte raz ďakujem 😉
Ahojte mamicky, uspesnym blahozelam a poprosim o radu. Preplatena dovolenka - preplatena za mesiac december 2010 v januari 2011? Ako mi ta ovplyvni podporu- teda ako bude v. RD a PP konci v den, ked drobec bude mat 3 roky. Platim z maxima v decembri...teda napr pred ukoncenim RD . do 19.12.2010. Dakujem za odpovede.
dakujem yanielka, tak som si to vysvetlila aj ja
Ahojte, je tu ešte niekto? Potrebujem súúrne poradiť, aj keď sa možno opýtam blbosť, ale zmiatla ma mzdárka, ktorá mi tvrdila, že PP mi končí ku 1.12.2010.
Dieťa dosiahlo 3 roky dnes: 30.11.2010
Koniec RD: 30.11.2010 /alebo 1.12.2010???/
Ukončenie PP: 30.11.2010 /alebo 1.12.2010???/
Dátum zániku Podp. v Nezam.: 30.11.2010 /zaplatila som si pár dní, aby som získala max.podporu/
Je to takto dobre? Alebo je ukončenie PP k 1.12.2010? Lebo mzdárka mi tvrdí, že vlastne toho 30.11.2010 ešte trvá rodič. dovolenka, tak už fakt neviem ...

nieje tu nikto komu konci RD buducim rokom ako mne v marci? ako to budete riesit s tou podporou?treba zrusit RD teraz a zaplatit si z max.VZ este pred koncom roka a potom aj zrusit k poslednemu? ci ako to je? hlavu mam prevratenu, chcem si pomoct v tazkej situacii, poradte 😅