icon

Ako si zvýšiť materskú v r. 2020?

ivuka
21. aug 2019

Ahojte, viem, že je tu veľa príspevkov na túto tému ale chcem sa spýtať na môj prípad niekoho adekvátneho čo sa v tom pohybuje. Mám 3ročnú dcérku, ktorá od septembra nastupuje do škôlky a ja do práce na prac. zmluvu. Materskú som mala pri dcérke minimálnu, keďže do začiatku 9teho mesiaca tehotenstva som pracovala na dohodu. Teraz mi začína 8mi týždeň tehotenstva a v nadchádzajúcom zamestnaní som sa ešte o tom nezmenila, nakoľko je ešte veľmi skoro. V tej práci budem mať minimálnu mzdu a potrebovala by som poradiť ako získať po pôrode čo najvyššiu materskú. Ďakujem veľmi pekne za odpovede

Strana
z2
lula313
22. aug 2019

@ivuka veď píše, že najlepšie keď pôjdete na dohodu u iného zamestnávateľa a že kedykolvek môžete na tu dohodu nastupit(aj teraz od oktobra), len nech to nie je tesne pred nástupom na MD, lebo presne, môžu poslať kontrolu zamestnávateľovi a ako sa vraví, na každého sa niečo najde.. oni idu presne po dohodaroch, čo akože pracujú hodinu denne, len aby im nabiehalo NP..

ivuka
autor
22. aug 2019

@ivuka a keď budem pracovať aj len na dohodu tak zamestnávateľ bude povinný odvádzať do nemocenského a potom by som mala splniť min. 270 nemocenského poistenia

evittam
22. aug 2019

@ivuka Fakt začni čítať co piseme. Lebo sa pytas dookola na to iste! Dohoda na PRAVIDELNÝ príjem.

lula313
22. aug 2019

@evittam ako ja som sa aj cudovala, čo si stále napaprcena na autorky takýchto otázok, ale v poslednej dobe sa prestávam cudovat😂😂😂

evittam
22. aug 2019

@lula313 Ja vôbec nie som na nikoho "napaparcena". Co to je?

lula313
22. aug 2019

@evittam no ten štýl komunikacie.. lebo však vieš byt aj mila a niekedy aj nie😀

evittam
22. aug 2019

@lula313 Ja som vecná, stručná a pisem odborne k veci. Moj styl komunikácie je normálny. K comu je v tomto byt mila?! Kde som "nemila"? Akoze som nemila ak niekomu napíšem nech aj číta co radime?! Ja dufam ze komunikujem s dospelymi osobami. Aj keď na MK niekedy pochybujem v záplave "kakame, cikame, papáme, kojkame,.."

ivuka
autor
23. aug 2019

@evittam ďakujem veľmi pekne za trpezlivosť. Radšej sa spýtam viac krát aby som potom vedela na úrade väčšinou nie ochotným paniam vysvetliť čo a ako a aby to bolo všetko ok. Ďakujem

sanys
27. aug 2019

@oli18 Ahojte.Potrebovala bz som poradit ohladom materskej. Som zamestnana od 4.3 2019 yamestnanie stale bezi.Chcem sa zamestnat na 3 mesiace 90dni u ineho yamestanvatela s maximalnou mzdou na max.matersku.. musim to stihnut v tomto roku cize oktober,niovember,december? ked planujem nastupit na matersku az 2020 ? alebo to moze byt tych 90 dni uz aj v roku 2020? Dakujem za radu

sanys
27. aug 2019

@evittam
@lula313 mozem poprosit o radu .Ahojte.Potrebovala bz som poradit ohladom materskej. Som zamestnana od 4.3 2019 yamestnanie stale bezi.Chcem sa zamestnat na 3 mesiace 90dni u ineho yamestanvatela s maximalnou mzdou na max.matersku.. musim to stihnut v tomto roku cize oktober,niovember,december? ked planujem nastupit na matersku az 2020 ? alebo to moze byt tych 90 dni uz aj v roku 2020? Dakujem za radu

nerix
7. nov 2019

@sanys
Tiez mame ten isty problem a radi by sme vedeli odpoved. Za odpoved dakujem.

mysuliatko7
22. máj 2020

Ahojte dievcata.
Som zamestnana s platom 1200e brutto mesacne a chcela by som sa opytat,akym sposobom mozem dosiahnut maximalnu matersku?
ako dlho pred porodom musim mat zvysenu mzdu na tych cca 2000e aby mi to vyslo?
Dakujem

draik
22. máj 2020

@mysuliatko7
Zabudnite na to, ak nemeníte zamestnávateľa.

Strana
z2