Ako si zvýšiť materskú v r. 2020?
Ahojte, viem, že je tu veľa príspevkov na túto tému ale chcem sa spýtať na môj prípad niekoho adekvátneho čo sa v tom pohybuje. Mám 3ročnú dcérku, ktorá od septembra nastupuje do škôlky a ja do práce na prac. zmluvu. Materskú som mala pri dcérke minimálnu, keďže do začiatku 9teho mesiaca tehotenstva som pracovala na dohodu. Teraz mi začína 8mi týždeň tehotenstva a v nadchádzajúcom zamestnaní som sa ešte o tom nezmenila, nakoľko je ešte veľmi skoro. V tej práci budem mať minimálnu mzdu a potrebovala by som poradiť ako získať po pôrode čo najvyššiu materskú. Ďakujem veľmi pekne za odpovede
@lula313 Ja som vecná, stručná a pisem odborne k veci. Moj styl komunikácie je normálny. K comu je v tomto byt mila?! Kde som "nemila"? Akoze som nemila ak niekomu napíšem nech aj číta co radime?! Ja dufam ze komunikujem s dospelymi osobami. Aj keď na MK niekedy pochybujem v záplave "kakame, cikame, papáme, kojkame,.."
@oli18 Ahojte.Potrebovala bz som poradit ohladom materskej. Som zamestnana od 4.3 2019 yamestnanie stale bezi.Chcem sa zamestnat na 3 mesiace 90dni u ineho yamestanvatela s maximalnou mzdou na max.matersku.. musim to stihnut v tomto roku cize oktober,niovember,december? ked planujem nastupit na matersku az 2020 ? alebo to moze byt tych 90 dni uz aj v roku 2020? Dakujem za radu
@evittam
@lula313 mozem poprosit o radu .Ahojte.Potrebovala bz som poradit ohladom materskej. Som zamestnana od 4.3 2019 yamestnanie stale bezi.Chcem sa zamestnat na 3 mesiace 90dni u ineho yamestanvatela s maximalnou mzdou na max.matersku.. musim to stihnut v tomto roku cize oktober,niovember,december? ked planujem nastupit na matersku az 2020 ? alebo to moze byt tych 90 dni uz aj v roku 2020? Dakujem za radu
Ahojte dievcata.
Som zamestnana s platom 1200e brutto mesacne a chcela by som sa opytat,akym sposobom mozem dosiahnut maximalnu matersku?
ako dlho pred porodom musim mat zvysenu mzdu na tych cca 2000e aby mi to vyslo?
Dakujem
@mysuliatko7
Zabudnite na to, ak nemeníte zamestnávateľa.

@ivuka veď píše, že najlepšie keď pôjdete na dohodu u iného zamestnávateľa a že kedykolvek môžete na tu dohodu nastupit(aj teraz od oktobra), len nech to nie je tesne pred nástupom na MD, lebo presne, môžu poslať kontrolu zamestnávateľovi a ako sa vraví, na každého sa niečo najde.. oni idu presne po dohodaroch, čo akože pracujú hodinu denne, len aby im nabiehalo NP..