icon

Ako ste spokojné s rodičovským príspevkom 194,7 eur?

nkaps
16. mar 2012

Som matka dvoch detí, syn má 25 mes. a dcérka 3 mes., je veľmi smutné, že už v takomto čase musím rozmýšľať nad prácou a čo s deťmi keby som do nej nastúpila. Je mi to veľmi ľúto že mám zveriť moje deti cudzej osobe, keďže starý rodičia musia chodiť do práce a keby ich nebolo, neviem ako by sme vyžili....
Viem, že to nie je dobré vzhľadom na ich vek opustiť ich a ísť do práce (pre ich psychomotorický vývin a duševný vývoj vo vzťahu matka dieťa) a to len kvôli tomu, že si štát v ktorom žijeme, neváži prácu mamičiek, ktoré sú na materskej dovolenke a pritom to ani z ďaleka nevyzerá ako dovolenka...

Samé dobre viete, čo za jeden deň a to každý deň musíme podstúpiť, ako nás to psychycky aj fyzicky vyčerpáva a nikto si to neváži a to všetko

-prať, vyvešať, zvešať, poskladať a odložiť (detské veci, svoje veci, MM veci, postelné, uteráky atď.)
-variť, nachystať, nakŕmiť, odprať
-umýť riad, taniere, hrnce
-žehliť, poskladať, odložiť
-vysávať, poprípade dlážku umyť
-upratať hračky, veci dať na miesto, po MM upratať
-kupelku udržiať v čistote bez baktrérií, čistiť, dezinfikovať, záchod takisto
-prach utierať
-tepovať koberec či gauč od moču, stolice, grcky....

neposlednom rade venoť sa deťom:

-hrať sa s nimi, rozvýjať ich myslenie, motoriku, blázniť sa s nimi, objímať ich
-prichystať jesť, piť, mliečko, čajíky, kojiť,
-prebaľovať, učiť na nočník, upratovať po nich moč, či stolicu
-učiť ich jesť
-mať trpezlivosť, keď kričia, plačú, dožadujú sa pozornosti, sú zlostné, vyhovieť im, zakazovať im, rozhodovať sa správne,
-musíme byť k dispozícii 24 h. denne, kojiť v noci a cez deň zvládať všetky úkony, keď sú choré vyžadujú ešte viac pozornosti...., keď im rastú zúbky plačú a plačú...
-atď.

toto všetko robíme s úplnou samozrejmosťou a za zlomok priemerného platu....

Preto sa pýtam:

JE TO FÉR?

N I E J E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nkaps
autor
16. mar 2012

@petkave asi som mala 😀

mataharyy
16. mar 2012

@viera27 životní zkušenosti...? Jináč fakt nevím 😅

mery.maja
16. mar 2012

Necitala som celu diskusiu ale moja odpoved je ze spokojna niesom a to ti povie asi kazda,ale co spravime 😒 ale ist niekam a protestovat alebo co ja viem co....nato nemam cas a to prave preto vsetko,co si vymenovala hned na zaciatku v tvojej otazke 🙄

zabka8423
16. mar 2012

@nkaps hm, tak potom som pesimista aj ja? 😀 😀 naozaj vtipne. Keby som bola pesimista, tak robim presne to, co ty. ze sa stazujem a frflem a akoze bojujem o vyssie davky. 🙂 kazda sikovna mamina, ktora nie je spokojna so stavom vlastnych financii si uz davno nasla alebo hlada moznosti a riesi si to sama k svojej spokojnosti. na ot nepotrebuje (prepac za vyraz) stado nespokojnych zenskych. dnes je svet taky, ze kazdy kope sam za seba a stara sa sam o seba tak, aby bol spokojny s vlastnou rodinou. tvrde, ale je to tak. preco minat energiu nejakou peticiou alebo protestom, ked sama spravim ovela viac pre deti, seba a svoju rodinu. takto by som len stracala cas a v konecnom dosledku by to bolo kontraproduktivne.

emogeon
16. mar 2012

@nkaps ano robime.. napisala si to pekne...ale za toto ti nemoze stat platit iba prispievat soc. davkou...ako bolo spomenute v niekt. krajinach o takom snivaju... manzela nemas?

monika15
16. mar 2012

@nkaps
jaaaj ta na take komenty si tu musis zvyknut :( zial tu su tabory a bud suhlasis alebo deb... komenty budu :(((

podla mna tych 194 eur je nic nula !!!!!! sice ja nie som doma ale sledujem to..... je to smutne proste :(
ze matka s dietatom ma doma zivorit.......
ale zial je to vsade tak. tu je materska len rok a potom si doma zadarmo takze to si nemoze kazdy dovolit :(((((

takze drzim palce a hlupe komenty necitaj 🙂 ignoruj 🙂)

slnieckko
16. mar 2012

snazila som sa citat vsetky prispevky ale je ich obrovske kvantum takze to vzdavam 😖 prispejem svojou troskou... prispevok je nizky, ale co ma najviac nenormalne stve ze tento stat vobec nerozlisuje pri ziadnych socialnych davkach ochotu cloveka sa zamestnat, jeho pracovnu historiu, ci je to len prizivnik ktory si zalozi karieru na xy pridavkoch alebo clovek ktory ma odpracovane desiatky rokov a kvoli zdravotnemu stavu ci "krize" prisiel o zamestnanie 😠 preco matky na materskej ktore sme boli pred tehu zamestnane, prispievali sme svojou troskou do statneho rozpoctu, nepoberali sme od statu ziadne ine prispevky mame dostat tolko co zeny ktore v zivote nic nerobili len cucali zo statnej kasy ako klieste? nejde mi o romov ci bielych, ide z principu o prizivnikov aj ked je ich vacsina tmavsia. ved tu nieje ziadna motivacia viest tych ludi k tomu aby sa zamestnali ked dostanu tolko co pracujuci 😖 ☹ cely system prerozdelovania davok je zly, nezamestnanost obrovska, v hladovych dolinach az kriticka. vsetci o tom vedia a kompetentni si to prehadzuju z vlady do vlady ☹ a tu sa stale podporuju ti ktori ktori na vsetko seru... ako uz niekto pisal ked postavia byvanie na cierno a obec to zbura, musi im nahradit byvanie. my sa s muzom musime zadlzit na 30 rokov a modlit sa aby ani jeden z nas neochorel 😒 co z toho ze pracujem od maturity a niekto iny NIKDY nepracoval a aj tak dostaneme rovnake davky? ze ja musim dietatu kupit pomocky ci zaplatit obed a oni dostanu od statu gratis a este dostanu prispevok za to ze dieta vobec chodi do skoly!!! a matky a otcovia ktori sa snazia, chcu mat rodinu a zabezpecit ju pocitaju kazdy cent ako zobraci pokial muz nema vychytene zamestnanie. viem ze stat nemoze rodicom preplacat celu starostlivost o dieta a ani to neocakavam, ale je smutne ze rodic na materskej kedy by si mal uzivat dieta a venovat sa mu za tie 1-2 ci 3 roky osiveje od starosti z coho to dieta uzivit 😖 ja som si ista ze ludia to budu tolerovat, mozno rok, mozno tri... ale casom tu nastanu take vzbury ze budeme oci otvarat 😠

bubelko
16. mar 2012

@nkaps no s tym svajciarskom si to dobre rozmysli. neviem, cim je tvoj muz, ale ak nema poriadne vzdelanie, tak ako robotnik (myslim hociake remeslo) ta tu neuzivi. a ty s dvoma detmi robotu najdes velmi tazko - jedine, zeby si bola zdravotnicky personal. to ta vezmu. ale aj tak z jedneho platu budete na tom rovnako ako na svk. plus rataj s tym, ze skolka ti neumozni automaticky nastup do prace, pretoze obedy v skolke nie su, deti su tam len dopoludnia. to iste skola. je aj po poludni, ale obed nie je. ak je, tak stoji ca.10chf na den - rataj kolko je to na mesiac. rataj pekne najom okolo 2000chf za 3izbovy byt (do mensieho vam nedaju povolenie, kedze ste 4), 600chf zdravotka, 1500chf strava (ak budete setrit). tak si vypocitaj, kolko musi tvoj muz zarobit v cistom, aby sa to oplatilo. jasle na cely den su okolo 100chf/den - ak nema firma svoje (co vacsinou nema). vtedy je to len okolo 60 (ak ste socialny pripad). takze ak si myslis, ze tu je to med lizat, tak si na omyle. a za vsetko platis - za kazdu prehliadku u dr - ci pre dospeleho, ci pre deti. a to mas zdravotne poistenie. a len tak pre orientaciu - navsteva lekara s dietatom - klasicka kontrola, kde ti v podstate nic neda je okolo 100chf. to mas len tak pre orientaciu. a na dedine to nie je o moc vyhodnejsie. ano, mas mozno lacnejsie najomne, ale vyssie dane, vacsie cestovne a potraviny v obchode stoja rovnako vela ako v meste😉

bubelko
16. mar 2012

a k teme - materska je presne 14 tyzdnov, potom alebo pracovat alebo nechat sa zivit muzom - ak to zvladne 😉

nkaps
autor
16. mar 2012

prajem všetkým spokojným mamičkám nech sa im darí naďalej, tým ktoré sa nemajú dobre, aby sa im prilepšilo... a tie ktoré chcú bojovať za to čo im právom patrí bez ohľadu na vek, farbu pleti, či počtu rokov zamestnaní budem rada ked sa mi ozvete cez poštu.... môžte sa ďalej baviť na môj účet ak vám to robí dobre, však lahké je sa vysmievať chudobnému, ked máte plné bruchá....

O F F

zabka8423
16. mar 2012

@nkaps poradim ti jedno. vypni MK, vyhod si z hlavy peticie a boje s veternymi mlynmi, otvor si profesiu, karieru, praca.sme, ostatne inzertne portaly. pozri si rpacu aj v inych lokalitach, ked ti ide o prispevok na byvanie, daju ti ho aj ked sa stahujes za pracou a najdi si miesto, kde vam bude vyhovovat byvanie aj praca, kde nebudu predrazene jasle - lebo v BA su za 500 a vyssie, ale v mensich okresnych mestach zozenies za 300 mesacne na cely den, zarobis 500, tvoj drahy zarobi tiez 500, ked z toho doplatite za jasle, zaplatite si najom, este vam kopec penazi zostane na normalny zivot. prve dieta pomaly moze ist do skolky, v mensich mestach beru aj skor. co stale riesis? nerozumiem.

zabka8423
16. mar 2012

@nkaps kto sa vysmieva chudobnemu? co ty vies ako su tu ostane mamicky na tom? tvoj prispevok je dost od veci, asi si poriadnu chudobu nezazila. ja som to strucne opisala hore, zazila som mat dve deti, nepracujuceho neschopneho chlapa, velke zdra. problemy po porode, novorodenca a 42 eur na mesiac!!!!!!!!!!!!!!! prisla som o strechu nad hlavou kvoli debilovi a napriek tomu som sa dokazala postavit na nohy, aby moje deti nemali prazdne brucha a aby mohli zit normalne. nie som bohata, nezijem nadstandardne, ale odlepila som svoju ctenu rit, zmobilizovala vsetky svoje sily a dokazala si zarobit na seba a na deti.
Neurazaj tu mamicky, lebo nevies, kto si cim v zivote presiel. To, ze si nasrana, ze tebe nieco nevyslo, ze si fruustrovana z tvojej situacie si vybijaj hladanim riesenia a nie kravinami.
hawk 😉 😝

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
rikarika
16. mar 2012

@nkaps aj ja sa pripájam k mamickam, ktoré tvrdia, že sučasný rodičovský príspevok je postacujuci a som rada, že vobec nejaký je a to dokonca 3 roky!!! Sú ovela vyspelejsie krajiny, kde možu matky o takom niečom iba snívať!

mataharyy
16. mar 2012

@nkaps Myslím že to lze, zvláště po tom co jsi teď napsala, uzavřít tím že jsi chudák co si myslí, že je jediný na světě který má problém... Je to ubohé a spoléháš na to že najdeš více lidí kteří budou prskat... A co pak ty a taková skupina bude dělat? Budete se plácat po ramenou a utvrzovat se v tom že jste na tom špatně a je to vina všech okolo, protože oni se mají lépe...
Víš kulové o životě lidí tady a nejsi schopna akceptovat jiný názor než je ten tvůj, to tvé slepé přesvědčení že ty jsi na tom nejhůř na světě... Ne nejsi na tom nejhůř, jsou lidi co opravdu nemají pomalu ani na chleba a mají děti nemocné, nebo jsou sami nemocný a i když by rádi, tak to nemohou změnit... Tvůj pohled je ubohý a dost smutný a je to úkaz toho co by lidé neměli dělat, užírání ve smutku nikdy nikomu nepomohlo, aby se měl lépe...
Tak přestaň fňukat, jsi máma dvou dětí které tě potřebují a potřebují jíst a žít! A místo toho raději začni dělat něco užitečného a spisování petic a demonstrace si nech jako vedlejší zpestření života! Mě nikdy nikdo nic zadarmo nedal, otáčíme se jen aby jsme nějak žili, tak si tady nech ty nářky, osočování a štiplavé poznámky a začni pracovat na tom, aby se vaše situace zlepšila, když to nejde jednou cestou, půjde to jinou... Chce to jen snahu, dřinu a CHTÍT...

alice107
16. mar 2012

@nkaps precitala som si tvoj uvodny prispevok .ty sa vlastne stazujes na to ,ze sa musis strat o rodinu.tu rodinu,co si dobrovolne s manzelom zalozila.uvazujes ty realne?ty si nemala ani ponatia,ze ked budes mat po sebe tak male deti, budes unavena z nich starostlivosti?ze vytvorit si rodinu znamena starat sa aj o servis domacnosti?
stat nema suplovat rodicov pri plneni ich vyzivovacej povinnosti k detom.kolko deti si si zaobstarala o tolko sa musis postarat.stat ak na to ma,moze rodiny podporovat..ver mi,ze sk nema ani tu soc.politiku,ktoru teraz praktikuje.tym,ze dava na soc.davky;ZADLZUJE dalsie generacie.aj tvoje deti.to,co teraz zeny dostavaju ako rod.prispevok je ozaj viac,ako si stat moze dovolit.
ak chces mat vyssiu ziv.uroven,nic ine tebe ani tvojmu manzelovi nezostava .len pracovat a postarat sa o vasu rodinu.stat ti uz prispel .
vo svajciarsku nad ktorym uvazujes nepoznaju institut materskej davky.ani rodicovskej.zdravotne poistenie sa plati fixnou ciastkou.pre vsetkych rovnakou.ci si v domacnosti,alebo pracujes.a ci si majetna,ci nie.starostlivost je definovana ako zakladny balik pomoci.ten dostane kazdy v ramci toho poistenia.vsetko ostatne nad ramec si musi kazdy priplacat.alebo sa komercne pripoistit.
svajciari i nedavno odmietli v referende aj viac platenej dovolenky.vedia preco.
nepocula som ani jednu svajciarku povedat,ze ich ma zivit stat,ked maju deti.
platy su tam samozrejme na inej urovni ako na sk.ale aj naklady na zivot.palati,ze cim kvalifikovanejsia a ziadanejsia praca na trhu,tym lepsie platena.tak ako vsade na svete.
je na kazdej zene,aky model rodiny ma.ci pojde do prace ,ci zostane doma.ale vsade na svete plati,ze vsetko zavisi od podmienok v akych sa zena a rodina nachadza.
prepac mi,ale bolo miesne citat ,ako si menovala tie povinnsti v domacnosti,varenie upratovanie ,zehlenie..co vsetko musis robit.no,ak toto zena nechce absolvovat,naco si zaklada rodinu?a uprimne.uz nie je stredovek.existuju pracky,umyvacky riadu,mangle,roboticke vysavace a vytierace podlah.a sluzby.a vsetko dostupne pre rodiny.prave plat z z prace ti umozni,aby si sa odbremenila od domacich prac a mohla sa aj napriek tomu,ze pojdes do prace/su aj delene miesta a skratene uväzky/venovat detom naplno.nie je stredovek ani v tom,ze ak manzel nema moznost zarobit taku sumu ako ty,moze zostat na md a ty mozes ist do prace.
nemozes ocakavat od statu,ze bude suplovat tvoju alebo manzelovu mzdu.ked ty si sa rozhodla mat deti a nevytvorila si si preto materialne a ine podmienky
ty si v prvom rade zodpovedna za to,aku zivotnu uroven mas.stat ti moze v tom lepsom pripade len trosku prispiet,ci ta motivovat.ak samozrejme na to ma.ale urimne,sk nema ani na to,co teraz dava.

veve39
16. mar 2012

v porovnani so zamestnanim kde sa skutocne maka a nevegeti je rodicovska dovolenka prijemnou dovolenkou...a ja som proti, aby sa dovolenkujucim mamickam pridavalo zo spolocnej kasy - cize sa opat niekde uberie...a potom bude napr. aj moje dieta cakat 3 mesiace na potrebne vysetrenie, ktore sukromny sektor nevie zastresit a statna nemocnica ma preplnene cakacie zoznamy a nedostatok penazi od poistovne....

za nespravodlivy povazujem tiez strop pri vyratavani materskej -asi ten, kto zarabal viac aj v praci travil viac casu a musel plnit viac uloh (napr. ja bezne 10hod. v praci, nejeden vikend), preto by sa malo materske vyratat ako percento zo mzdy bez ohraniceni

ak rodina nema na to dostatok financii, aby bola mama 3r.na RD, vzdy sa da nejako vyriesit privyrobenie si pocas MD, alebo sa skor vratit do prace
teraz neriesim rodiny s chorym rodicom, jednym rodicom, alebo s chorym dietatom - tam by mal stat pomoct tolko, aby bol mozny dostojny zivot
ale nie plosne zvysovanie tym, ktori maju zdrave ruky a moznost zlepsit financnu situaciu - a ta sa aj za cenu istych obeti da takmer vzdy

zabka8423
16. mar 2012

@alice107
@mataharyy
perfektne ste to napisali, kocky. poznam x pripadov, kedy sa zenam nechcelo pracovat, radsej sa stazovali, potom sli do IRL, spravili si deti, ved IRL sa postara. mne to pride strasne ubohe. toto uz povazujem take, ze ... ehm, robim si deti, aby ma zivili. a svajciarsko? to je len pre tych, ktori su ochotni robit a nespoliehat sa. iste, krasne tam clovek zarobi, ale zabudaju na to, ake naklady na byvanie su tam. velmi velke. vlastne v kazdej rozvinutej krajine clovek musi makat, aby zil v pohode. neviem, preco si vsetci ymslia, ze utekom niekam sa im situacia zlepsi. ano, zlepsi, ak nebudu ocakavat pomoc zvonka, ale ak budu makat.

zabka8423
16. mar 2012

@veve39 jeden cas som bola sama s dvomi detmi, sla som na urad. ako rychlo som prisla, rychlo som odisla a tak som si povedala, ze ked nepomoze stat, musim sama. tak som sa na urady z vysoka vys..ala a zivo si riesim sama 🙂

alenka600
16. mar 2012

@nkaps Prepac. Ak si sa potrebovala postazovat, je to v poriadku, aj na to forum je. Chapem, ze sa Ti asi stalo nieco neprijemne. Taky je ale zivot.
Ale nie je mi jasne, co sledujes Tvojimi utocnymi reakciami. Neviem ktore mamicky s plnymi bruchami sa Ti vysmievaju. Skor Ty pises, ze tie co odisli do zahranicia, nevedeli sa uplatnit na SR. No prepac to si ako k tomu dosla?
Nebudem do detailov pisat co tu uz bolo povedane - mozes byt stastna ako blcha, ze mozes byt s dietatom tri roky a este i za to aj zaplatia. Ano, ja zijem v zahranici, nemam narok na ziaden priplatok, nic, nula bodov. Vedela som to a napriek tomu som sa rozhodla, ze chcem mat dieta. A o tom to je - slobodna volba. Kto deti mat nechce, nech nema. komu nevonaju domace prace a prace okolo deti, nech sa zariadi inac, nech sa paci.
Mam dieta a vedome som sa rozhodla nenastupit po 3 m e s i a c o c h MD do prace, chcem s nim ostat doma. Ano, zaplatim za to danou, ze stratim pracu a ked budem rok doma a budem mat aj druhe dieta potom( co by som rada) tak uz budem dlho mimo pracovneho trhu a zamestnavatelia sa na mna vyprdnu. Ale je to moje rozhodnutie - hadzem za hlavu VS studium a 7 rokov vynikajucej praxe, mozno budem musiet robit predavacku, ale je to pre mna praca ako kazda ina. Nesmrdi mi ziadna praca, hlasila som sa aj ako zahradnicka do botanickej zahrady. Neplacem, nestazujem sa, sama som sa rozhodla. Viem, ze mi nikto nic neda, nedostala som ani jedine euro ani pred, ani po porode. No a? Tak robim co sa da. Nevyplakavam, ale prvu malu brigadu som zobrala 8 d n i po porode! A ver tomu, ze sa mi nema kto postarat o dieta, obraciam sa ako vrtula - sme tu sami, nemame tu ani rodinu, ani au pairku, ale aj napriek tomu sa da, ak clovek chce.
Drzim Ti palce, aby Ta to nakoplo k niecomu, lebo je pravda - pomoz si sam, aj pan Boh Ti pomoze.

suem
16. mar 2012

@kralicica
@nkaps Budicek! Uz sa zobudte, zabudnite na peticie, strajky a podobne dristy. Nikto sa o vas nepostara, starat sa musite same resp. aj vasi muzi. Alebo sa snad povazujete za clenky mensiny, co stale len otrcaju ruku? Spriadanim takychto nerealnych planov sa len oberate o energiu 😖

anjelicek26
16. mar 2012

@nkaps - bojovat za to, co im patri. Im nic nepatri. Taketo narokujem si boh vie co mi tak ide proti srsti, ze az. Co je toto za zmyslanie? Si doma dobrovolne, deti mas dobrovolne a budes plakat, ze ti daju LEN tolko penazi. Bud rada, ze mas aspon nieco, uz x-krat tu bolo napisane, ze je to LUXUS - aj v pripade penazi aj v pripade casu na celom svete uz hadam unikatny! A nie je to len 194€ prispevok, vies kolko za teba a tvoje deti mesacne odvadza stat na poisteniach???? A to cele roky!

V zahranici ide vek prvorodiciek drasticky hore a preco asi? Lebo cakaju, kym budu mat byvanie, kym bude manzel v praci uz na pozicii, aby zenu uzivil na materskej doma. Lebo dobre vedia, ze im nikto nepomoze, ze to musia zvladnut sami, je to NORMALNE. Ono mat v 18-25 rokoch dietatko, byt s nim doma a mat byt/dom, auto, dost penazi je proste uplne idealizovanie reality. Lenze ja mam pocit, ze to tu kazdy ocakava, preco my nemame a ostatny maju? Aj nam stat daj, ruku natrcim!

jankavl
16. mar 2012

necitala som prispevky, je ich prilis vela. som spokojna s vyskou rodicovskeho PRISPEVKU, teda s tym, akou sumou a aku dobu stat prispieva financne na moje dieta, ktore som sa rozhodla dobrovolne mat. ina vec je situacia so skolkami, ze niektore deti sa aj stvorrocne nedostanu do skolok a ine ano, to nie je spravodlive...

a este, svoju rodicovsku milujem a oproti praci ktoru som mala ju povazujem za dovolenku. v lete s nohami v pieskovisku slnit sa a klabosit s kamoskami, v priebehu dna si doma pospat, minimalny stres, ziadny nervozny sef, ziadne nestihacky terminov, resp. ak su, tak proste nevadiiii, atd...

nela82
16. mar 2012

@nkaps necitala som predchadzajuce prispevky...no napisem,ako to vidim ja 😉
Pri mojom prvom synovi som ani nemala narok na matersku-porodila som ako 21 rocna a tym,ze som pred porodom nikde nepracovala,kedze som sa hned po skole vydavala a dva mesiace po svadbe aj otehotnela 😅 aom prvy pol rok dostavala okolo 1000 SK 😅 😝 Manzel pracoval-a vyzili sme 😉 A kde som sa mala stazovat?Ze som si chcela hned zalozit rodinu?To bolo nase rozhodnutie a nemyslela som na to,ze kolko mi stat da.Chceli sme dieta-mali sme 😉
No z jeho zdravotnych dovodov som bola na predlzenej materskej az 6 rokov 😕 No medzi tym som aj pracovala-cize som poberala rodicovsky+mala som este vyplatu 🙂
Po siedmych rokoch som otehotnela s druhym-vela ludi hovorilo,ze do tej krizy chceme dieta 🙄
Keby sme stale pozerali len a len na peniaze-tak nikdy nebudeme mat deti....nikdy.Teraz mi ma klesnut rodicovsky na 194-no co uz...Akosi to neriesim-chceli sme deti-tak ich mame 😉

nela82
16. mar 2012

@nkaps vies,ja nechcem aby mi niekto platil za to,ze ja sa so svojim dietatom hram,ucim ho jest.......Ved to ani nemozme cakat,ze za taketo sluzby nam stat ma platit...trocha som pohorsena z toho ako pises v prvom prispevku 😨 To ci sa venujes svojim detom-je len a len tvoja starost-a povinnost...oni sa na svet nepytali 😉

gemini2
16. mar 2012

@nela82 pekne si to napisala....ale zas na druhej strane- nejaky prijem mat musime...

nela82
16. mar 2012

@gemini2 Myslíš,nás mamičky?Vies,tiez to nemam "na ruzach ustlate..."no podla mna je to slusna kopka penazi 😉 Tiez nemam manzela,ktory kto vie kolko zaraba-no ked sa chce-tak sa da 😉

katren
16. mar 2012

@nkaps ako moja zlata, ked sa ti nepaci to, ze ti za "nic" davaju 194€ + si ZABUDLA 22€ na kazde dieta pridavky, mas hned okolo 230€, teda ako to dobre pocitam......kludne sa zbal a odid, kde ti bude lepsie /a potom daj vediet, pridem tam aj ja/ .....ako ked si zalozila diskusiu, musis ratat so vsetkymi odpovedami, nie len s tym, ze ti budu vsetci pritakat..... 🙄

kedze si mala okolo 1000€ prijem, tak matersku si mala v celku dobru si myslim, oproti tym, co dostali len minimum....skus trosku setrit ako to robia ostatne a bude to vychadzat aj tebe...
ja som mala tiez matersku maximalnu, tj. 680€, z toho sme platili 420€ lizing a ostatne sme mali na zivobytie.....teraz mam necelych 235€ a mm sa snazi pracovat ako vie, aby sme mohli splacat lizing a aspon nejako vyzit....mame nastastie super svokrovcov, co nam pomahaju ako sa da, no aj tym sa snazime vsetko vratit, kedze dochodci toho ovela viac nedostanu...

dai
16. mar 2012

@nkaps wau, tak tomu hovorim tema a prispevok 🙂
ako , naco sa zena stazujes? nato ze si matka? - lebo to co si vymenovala budes robit aj ked sa zamestnas - teda hadam sa raz zamestnas... budes to robit popri praci! a budes to musiet stihat - popisujes to akoby to bola nenormalna zataz byt matkou - ale pytam sa ta - kto zato moze ze si si zobrala za muza chlapa po ktorom musis upratovat? ktory ti s nicim nepomoze?
to ti fakt tak zatazko a ako obrovska praca pride hrat sa a rozvijat svoje vlastne deti - ach, nerozumiem ako jedna matka moze rozmyslat tak ako ty 😖

a to uz nehovorim o tom ako neznasam toto zobranie od statu ktory aj tak uz nic nema! co si si myslela ked si tie deti rodila? ze ti stat da miliony??? ked nemas peniaze tak sa zamestnaj, nebudes prva ani posledna - stat nie je zodpovedny zato ze ty si chcela deti a kaslala si nato ze nie si nato vobec pripravena 😔

ano , ten prispevok je strasne nizky - pre mna to nie je ani 10% mojho platu - ale ak mam chlapa ktory na mna nezarobi tak sa predsa nerozhodnem pre dalsie dieta - ved si vedela kolko dieta stoji a nikto ta nenutil mat dalsie dieta - si dospela osoba a pre mna dospelost charakterizuje aj vlastnost ktora sa nazyva zodpovednost - tato tebe ale viditelne chyba - zodpovednost voci tvojim detom a detto voci statu ( detom, pretoze chces aby stat platil viac aj ked nato nema - znamena to ze chces zadlzovat svoje deti..., voci statu lebo sa stavias do pozicie socialneho pripadu a napriek tomu si priviedla dalsie dieta na svet )

prepac ze som taka tvrda ale to co ty pises neznasam - vyplakavanie a otrcanie ruk - ak nemas tak vstan a makaj! a neobhajuj sa detmi!

gemini2 - to je somarina, ak ty nepatris medzi strednu vrstvu neznamena ze neexistuje - my bohaty nie sme a aj tak si dovolime ist na dovolenku... kupit si co chceme nie, ale myslim ze to ani nie je zmysel zivota - teda aspon mojho nie...