icon

Ako využívate celý rodičovský príspevok?

23. apr 2026

Myslím tak že všetko je poplatené plienky, mlieko mastičky aj domácnosť aj potraviny, miniete len niečo málo pre dieťa napr, herničky ..čo potom s tými peniazmi robíte ? Šetrite alebo míňate ?

anonym_19ecab
23. apr 2026

@anonym_autor benzin, oblecenie, najom...?

haley7897
23. apr 2026

Daaaamn, to koľko je rodičak na slovensku, ze po poplateni účtov este zvýši na šetrenie aj zábavu... tuším sa sťahujem naspäť 🤣

mullerova46
23. apr 2026

fúha u nás nestačí ani na stravu 😂

anonym_41e21c
23. apr 2026

Ja celý rodičak miniem keďže sa podieľam na domácnosti aj počas rodicovskej. Autorka má asi chlapa čo všetko ostatné zaplatí a ona platí z toho len jej sukromne veci, prípadne nejaké drobnosti pre deti. Veľa je aj takých rodín.

13uzivatelka11
23. apr 2026
@haley7897

Daaaamn, to koľko je rodičak na slovensku, ze po poplateni účtov este zvýši na šetrenie aj zábavu... tuším sa sťahujem naspäť 🤣

@haley7897 žeby boli v domácnosti dvaja dospelí?

a0
23. apr 2026

Veľa som odložila, ale aj sme chodili na rôzne akcie, a tie som platila z rodičaku, keď sme šli len ja a dieťa - lanovka, nejaký zábavný park, strava v reštaurácii,…

anonym_e80186
23. apr 2026

@anonym_autor ako to myslíš ze cely rodičak pre seba? A čo účty, jedlo, ostatné veci? To mate zadarmo?

13uzivatelka11
23. apr 2026

My sme toto nikdy neriešili.. ja väčšinu výplaty posielam mužovi, keďže platí väčšinu veci, od účtov po potraviny, ja platím škôlku a nechám si niečo na dáke drobnosti, keď si chcem niečo objednať..ak by som náhodou potrebovala a nemala už toľko, muž mi hneď pošle. 🤷‍♀️ Ale o "drahších" položkách nad cca 50€ aj tak sa rozhodneme spolu či kúpiť či nie

kavasmliekom
23. apr 2026

@anonym_autor rodičovský bol náhrada za môj príjem v práci. Takže som prispievala do domácnosti tak isto, ako manžel.

anonym_cf771b
23. apr 2026

Zaplatím všetky potreby pre malú plienky, drogériu, oblečenie, stravu, plyn, elektriku, telefón, potraviny a ešte si minimálne 300€ preposielam od manžela na nákup potravín alebo nečakané výdavky. Takže môj účet ide úplne do nuly každý mesiac.

anonym_6cbc30
23. apr 2026
@anonym_cf771b

Zaplatím všetky potreby pre malú plienky, drogériu, oblečenie, stravu, plyn, elektriku, telefón, potraviny a ešte si minimálne 300€ preposielam od manžela na nákup potravín alebo nečakané výdavky. Takže môj účet ide úplne do nuly každý mesiac.

@anonym_cf771b to vsetko platis z rodicaku? A co plati tvoj muz?

anonym_7978eb
23. apr 2026

@anonym_autor to naozaj taka otázka?

anonym_4dc020
23. apr 2026

@anonym_autor Mali sme s manželom spoločný účet, ku ktorému sme teda mali obaja prístup a kartu a platilo sa, čo bolo treba a aj výlety, atd. Čo sa neminulo, zostalo na účte.
(A to bol vtedy rodičovský príspevok cca 200 €.)

anonym_087b60
23. apr 2026

Normalne sme mali 1 ucet,a chodil tam rodicak a obe vyplaty,od januara chodia uz len 2 vyplaty.Mame obaja karty z neho.Cakam na 10teho,aby vsetko odislo z neho a zo zbytkom spolu hospodarime a aj odlozime.

anonym_fcf81f
23. apr 2026

@anonym_autor *nečítala som žiadne komentáre*
Ja to dávam na jasle. Som slobodná matka a na jasle to skoro úplne celé padne aj keď moje dieťa chodí do mestských jasiel, žiadne súkromné, na take by mi to nestačilo, potom mám ešte plat a výživné takže nejako nakoniec vyjdeme.

anonym_670f04
23. apr 2026

Z rodičaku som platila všetko pre syna , čo zostalo som odložila
a minula ked bol vačši ( kružky , výlety )

sandasan
Autor odpoveď zmazal
anonym_cf771b
23. apr 2026
@anonym_6cbc30

@anonym_cf771b to vsetko platis z rodicaku? A co plati tvoj muz?

@anonym_6cbc30 @anonym_6cbc30 áno,doteraz z materskej a teraz druhý mesiac z rodičáku. On platí hypotéku, benzín/naftu ja si väčšinou platím sama, ale občas tankuje aj mne, servis oboch aút , poistky životné, na autá, dom, šetrenie, nedoplatky, dovolenky, reštaurácie, občas nákup domov, svoj telefón, telku , internet, …

abbey1
23. apr 2026

My sme vždy mali spoločné peniaze. Nikdy som nerozlišovala co sú aké a čie peniaze.

anonym_cf771b
23. apr 2026
@anonym_cf771b

@anonym_6cbc30 @anonym_6cbc30 áno,doteraz z materskej a teraz druhý mesiac z rodičáku. On platí hypotéku, benzín/naftu ja si väčšinou platím sama, ale občas tankuje aj mne, servis oboch aút , poistky životné, na autá, dom, šetrenie, nedoplatky, dovolenky, reštaurácie, občas nákup domov, svoj telefón, telku , internet, …

@anonym_cf771b a ešte šetrí keďže ja neviem 🙂 preto platím čo najviac aby som nemala veľa na zbytočnosti 🙂

sara07
23. apr 2026

máte môj obdiv .. ja by som to nedávala tvoje moje asi naše, asi detom ..
máme 1 učet a z toho ide komplet všetko ... každému a na všetko .... neriešim / me

anonym_5f5d0d
23. apr 2026

@anonym_autor ty si troll. Nekompetentná osoba.

autor
24. apr 2026
@anonym_e80186

@anonym_autor ako to myslíš ze cely rodičak pre seba? A čo účty, jedlo, ostatné veci? To mate zadarmo?

@anonym_e80186 nie to platí manžel a mne rodičak mám pre seba ale ho aj miniem celý keďže nesedime doma ale chodíme do herní na obed sem tam a pre seba mínam oblečenie kozmetika a chodím aj s kamoškou si sadnúť

autor
24. apr 2026
@anonym_5f5d0d

@anonym_autor ty si troll. Nekompetentná osoba.

@anonym_5f5d0d prečo ? Normálne som sa spýtala otázku ?

autor
24. apr 2026
@sara07

máte môj obdiv .. ja by som to nedávala tvoje moje asi naše, asi detom ..
máme 1 učet a z toho ide komplet všetko ... každému a na všetko .... neriešim / me

@sara07 tak ja chcem aby to tak bolo lebo ja chodím častejšie vonku keďže manžel pracuje

anonym_5f5d0d
24. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_5f5d0d prečo ? Normálne som sa spýtala otázku ?

@anonym_autor lebo ja nechapem, na co. Aky mas problem. Nechapem? Ty si nesvojpravna? Ak ti ostanu peniaze, CO S NIMI ROBIS TY????????????????????????????

autor
24. apr 2026
@anonym_5f5d0d

@anonym_autor lebo ja nechapem, na co. Aky mas problem. Nechapem? Ty si nesvojpravna? Ak ti ostanu peniaze, CO S NIMI ROBIS TY????????????????????????????

@anonym_5f5d0d veď kluuuud nemusíš sa hneď rozčulovať, míňam ich na svoje potreby s malou beháme kade tade a pre mňa oblečko a kozmetika v lete,jar, výlety

sara07
24. apr 2026
@anonym_autor

@sara07 tak ja chcem aby to tak bolo lebo ja chodím častejšie vonku keďže manžel pracuje

@anonym_autor tak asi pracuje nie ?
však keby si ty pracovala tak by bol on doma ..
a keby sa vám on starala babka napr, tak by si rodičovsky ako brala ?
tak asi chodíš častejšie vonku s malou ked si na rodičovskej ..