icon

Ako využívate celý rodičovský príspevok?

Dnes o 17:46

Myslím tak že všetko je poplatené plienky, mlieko mastičky aj domácnosť aj potraviny, miniete len niečo málo pre dieťa napr, herničky ..čo potom s tými peniazmi robíte ? Šetrite alebo míňate ?

anonym_19ecab
Dnes o 17:54

@anonym_autor benzin, oblecenie, najom...?

haley7897
Dnes o 17:56

Daaaamn, to koľko je rodičak na slovensku, ze po poplateni účtov este zvýši na šetrenie aj zábavu... tuším sa sťahujem naspäť 🤣

mullerova46
Dnes o 17:58

fúha u nás nestačí ani na stravu 😂

anonym_41e21c
Dnes o 18:00

Ja celý rodičak miniem keďže sa podieľam na domácnosti aj počas rodicovskej. Autorka má asi chlapa čo všetko ostatné zaplatí a ona platí z toho len jej sukromne veci, prípadne nejaké drobnosti pre deti. Veľa je aj takých rodín.

13uzivatelka11
Dnes o 18:04
@haley7897

Daaaamn, to koľko je rodičak na slovensku, ze po poplateni účtov este zvýši na šetrenie aj zábavu... tuším sa sťahujem naspäť 🤣

@haley7897 žeby boli v domácnosti dvaja dospelí?

a0
Dnes o 18:05

Veľa som odložila, ale aj sme chodili na rôzne akcie, a tie som platila z rodičaku, keď sme šli len ja a dieťa - lanovka, nejaký zábavný park, strava v reštaurácii,…

anonym_e80186
Dnes o 18:08

@anonym_autor ako to myslíš ze cely rodičak pre seba? A čo účty, jedlo, ostatné veci? To mate zadarmo?

13uzivatelka11
Dnes o 18:09

My sme toto nikdy neriešili.. ja väčšinu výplaty posielam mužovi, keďže platí väčšinu veci, od účtov po potraviny, ja platím škôlku a nechám si niečo na dáke drobnosti, keď si chcem niečo objednať..ak by som náhodou potrebovala a nemala už toľko, muž mi hneď pošle. 🤷‍♀️ Ale o "drahších" položkách nad cca 50€ aj tak sa rozhodneme spolu či kúpiť či nie

kavasmliekom
Dnes o 18:09

@anonym_autor rodičovský bol náhrada za môj príjem v práci. Takže som prispievala do domácnosti tak isto, ako manžel.

anonym_cf771b
Dnes o 18:12

Zaplatím všetky potreby pre malú plienky, drogériu, oblečenie, stravu, plyn, elektriku, telefón, potraviny a ešte si minimálne 300€ preposielam od manžela na nákup potravín alebo nečakané výdavky. Takže môj účet ide úplne do nuly každý mesiac.

anonym_6cbc30
Dnes o 18:15
@anonym_cf771b

Zaplatím všetky potreby pre malú plienky, drogériu, oblečenie, stravu, plyn, elektriku, telefón, potraviny a ešte si minimálne 300€ preposielam od manžela na nákup potravín alebo nečakané výdavky. Takže môj účet ide úplne do nuly každý mesiac.

@anonym_cf771b to vsetko platis z rodicaku? A co plati tvoj muz?

anonym_7978eb
Dnes o 18:16

@anonym_autor to naozaj taka otázka?

anonym_4dc020
Dnes o 18:21

@anonym_autor Mali sme s manželom spoločný účet, ku ktorému sme teda mali obaja prístup a kartu a platilo sa, čo bolo treba a aj výlety, atd. Čo sa neminulo, zostalo na účte.
(A to bol vtedy rodičovský príspevok cca 200 €.)

anonym_087b60
Dnes o 18:24

Normalne sme mali 1 ucet,a chodil tam rodicak a obe vyplaty,od januara chodia uz len 2 vyplaty.Mame obaja karty z neho.Cakam na 10teho,aby vsetko odislo z neho a zo zbytkom spolu hospodarime a aj odlozime.

anonym_fcf81f
Dnes o 18:38

@anonym_autor *nečítala som žiadne komentáre*
Ja to dávam na jasle. Som slobodná matka a na jasle to skoro úplne celé padne aj keď moje dieťa chodí do mestských jasiel, žiadne súkromné, na take by mi to nestačilo, potom mám ešte plat a výživné takže nejako nakoniec vyjdeme.

anonym_670f04
Dnes o 18:43

Z rodičaku som platila všetko pre syna , čo zostalo som odložila
a minula ked bol vačši ( kružky , výlety )

sandasan
Autor odpoveď zmazal
anonym_cf771b
Dnes o 18:49
@anonym_6cbc30

@anonym_cf771b to vsetko platis z rodicaku? A co plati tvoj muz?

@anonym_6cbc30 @anonym_6cbc30 áno,doteraz z materskej a teraz druhý mesiac z rodičáku. On platí hypotéku, benzín/naftu ja si väčšinou platím sama, ale občas tankuje aj mne, servis oboch aút , poistky životné, na autá, dom, šetrenie, nedoplatky, dovolenky, reštaurácie, občas nákup domov, svoj telefón, telku , internet, …

abbey1
Dnes o 18:49

My sme vždy mali spoločné peniaze. Nikdy som nerozlišovala co sú aké a čie peniaze.

anonym_cf771b
Dnes o 18:53
@anonym_cf771b

@anonym_6cbc30 @anonym_6cbc30 áno,doteraz z materskej a teraz druhý mesiac z rodičáku. On platí hypotéku, benzín/naftu ja si väčšinou platím sama, ale občas tankuje aj mne, servis oboch aút , poistky životné, na autá, dom, šetrenie, nedoplatky, dovolenky, reštaurácie, občas nákup domov, svoj telefón, telku , internet, …

@anonym_cf771b a ešte šetrí keďže ja neviem 🙂 preto platím čo najviac aby som nemala veľa na zbytočnosti 🙂

sara07
Dnes o 20:20

máte môj obdiv .. ja by som to nedávala tvoje moje asi naše, asi detom ..
máme 1 učet a z toho ide komplet všetko ... každému a na všetko .... neriešim / me

anonym_5f5d0d
Dnes o 21:06

@anonym_autor ty si troll. Nekompetentná osoba.