Ako využívate celý rodičovský príspevok?
Myslím tak že všetko je poplatené plienky, mlieko mastičky aj domácnosť aj potraviny, miniete len niečo málo pre dieťa napr, herničky ..čo potom s tými peniazmi robíte ? Šetrite alebo míňate ?
Daaaamn, to koľko je rodičak na slovensku, ze po poplateni účtov este zvýši na šetrenie aj zábavu... tuším sa sťahujem naspäť 🤣
Ja celý rodičak miniem keďže sa podieľam na domácnosti aj počas rodicovskej. Autorka má asi chlapa čo všetko ostatné zaplatí a ona platí z toho len jej sukromne veci, prípadne nejaké drobnosti pre deti. Veľa je aj takých rodín.
Daaaamn, to koľko je rodičak na slovensku, ze po poplateni účtov este zvýši na šetrenie aj zábavu... tuším sa sťahujem naspäť 🤣
@haley7897 žeby boli v domácnosti dvaja dospelí?
Veľa som odložila, ale aj sme chodili na rôzne akcie, a tie som platila z rodičaku, keď sme šli len ja a dieťa - lanovka, nejaký zábavný park, strava v reštaurácii,…
@anonym_autor ako to myslíš ze cely rodičak pre seba? A čo účty, jedlo, ostatné veci? To mate zadarmo?
My sme toto nikdy neriešili.. ja väčšinu výplaty posielam mužovi, keďže platí väčšinu veci, od účtov po potraviny, ja platím škôlku a nechám si niečo na dáke drobnosti, keď si chcem niečo objednať..ak by som náhodou potrebovala a nemala už toľko, muž mi hneď pošle. 🤷♀️ Ale o "drahších" položkách nad cca 50€ aj tak sa rozhodneme spolu či kúpiť či nie
@anonym_autor rodičovský bol náhrada za môj príjem v práci. Takže som prispievala do domácnosti tak isto, ako manžel.
Zaplatím všetky potreby pre malú plienky, drogériu, oblečenie, stravu, plyn, elektriku, telefón, potraviny a ešte si minimálne 300€ preposielam od manžela na nákup potravín alebo nečakané výdavky. Takže môj účet ide úplne do nuly každý mesiac.
Zaplatím všetky potreby pre malú plienky, drogériu, oblečenie, stravu, plyn, elektriku, telefón, potraviny a ešte si minimálne 300€ preposielam od manžela na nákup potravín alebo nečakané výdavky. Takže môj účet ide úplne do nuly každý mesiac.
@anonym_cf771b to vsetko platis z rodicaku? A co plati tvoj muz?
@anonym_autor to naozaj taka otázka?
@anonym_autor Mali sme s manželom spoločný účet, ku ktorému sme teda mali obaja prístup a kartu a platilo sa, čo bolo treba a aj výlety, atd. Čo sa neminulo, zostalo na účte.
(A to bol vtedy rodičovský príspevok cca 200 €.)
Normalne sme mali 1 ucet,a chodil tam rodicak a obe vyplaty,od januara chodia uz len 2 vyplaty.Mame obaja karty z neho.Cakam na 10teho,aby vsetko odislo z neho a zo zbytkom spolu hospodarime a aj odlozime.
@anonym_autor *nečítala som žiadne komentáre*
Ja to dávam na jasle. Som slobodná matka a na jasle to skoro úplne celé padne aj keď moje dieťa chodí do mestských jasiel, žiadne súkromné, na take by mi to nestačilo, potom mám ešte plat a výživné takže nejako nakoniec vyjdeme.
Z rodičaku som platila všetko pre syna , čo zostalo som odložila
a minula ked bol vačši ( kružky , výlety )
@anonym_cf771b to vsetko platis z rodicaku? A co plati tvoj muz?
@anonym_6cbc30 @anonym_6cbc30 áno,doteraz z materskej a teraz druhý mesiac z rodičáku. On platí hypotéku, benzín/naftu ja si väčšinou platím sama, ale občas tankuje aj mne, servis oboch aút , poistky životné, na autá, dom, šetrenie, nedoplatky, dovolenky, reštaurácie, občas nákup domov, svoj telefón, telku , internet, …
My sme vždy mali spoločné peniaze. Nikdy som nerozlišovala co sú aké a čie peniaze.
@anonym_6cbc30 @anonym_6cbc30 áno,doteraz z materskej a teraz druhý mesiac z rodičáku. On platí hypotéku, benzín/naftu ja si väčšinou platím sama, ale občas tankuje aj mne, servis oboch aút , poistky životné, na autá, dom, šetrenie, nedoplatky, dovolenky, reštaurácie, občas nákup domov, svoj telefón, telku , internet, …
@anonym_cf771b a ešte šetrí keďže ja neviem 🙂 preto platím čo najviac aby som nemala veľa na zbytočnosti 🙂
máte môj obdiv .. ja by som to nedávala tvoje moje asi naše, asi detom ..
máme 1 učet a z toho ide komplet všetko ... každému a na všetko .... neriešim / me
@anonym_autor ty si troll. Nekompetentná osoba.

@anonym_autor benzin, oblecenie, najom...?