icon

Ako získať materskú kartu pre prídavky z Rakúska?

tinky2552
25. sep 2025

Ahojte,
Priateľ pracuje v Rakúsku,má aj e-card takže mu plynie aj poistenie a môže tým pádom poberať dávky na našu dcéru (termín mám začiatkom októbra). Poznámka: trvalý pobyt má na Slovensku rovnako ako ja. Účtovnička nám vysvetlila všetko od A-Z a že Rakúske úrady si dávaju ozaj záležať na tom aby mali doložené všetky dané vyšetrenia, ktoré požadujú a spomenula aj mutter kind passe resp nejaký ,,zápisnik" kde je ,,predpísane" vyšetrenie a lekár len doplní výsledky. U nás sa niečo také zohnať nedá pokiaľ viem preto by ma zaujímalo až máte skúsenosť, ako sa dá k tomu dostať? Ďakujem za prípadne rady 😊

tundra
25. sep 2025

@tinky2552 ja som predlozil manzelkinu kopiu tehotenskej knizky,bez problemov to akceptovali.Je to uz velmi davno,ale mozno ti to pomôze...

anonym_e14cdc
25. sep 2025

@tinky2552 to je tehotenská knižka. Takže tu si už určite dostala.

tinky2552
autor
25. sep 2025
@tundra

@tinky2552 ja som predlozil manzelkinu kopiu tehotenskej knizky,bez problemov to akceptovali.Je to uz velmi davno,ale mozno ti to pomôze...

@tundra ďakujem 😊

kiki68
25. sep 2025

Matersku knizku potrebujes, tu zo sk. Potom dolozit vysetrenia dietata ( v porodnici), potom po mesiaci, potom je tam v 3-5 mes a potom 7-9 mes, 1,5 roka ocne vysetrenie, plus vseobecny musi v 7-9 mes pozriet ORL veci. Tzv HNO Untersuchung. Vsade musis mat stempel a datum lekara, plus podpis. V tehu 5 vysetreni a Test na cukrovku. Alebo mas urcite vsetko v materskej knizke

kiki68
25. sep 2025
@tundra

@tundra tie vysetrenia su cca rovnake ako na sk. Kazdy mesiac u gyn kontrola. To mame na SK tiez

tinky2552
autor
25. sep 2025

Ďakujem pekne za odpovede 😊 za to sa pýtam lebo priateľ sa orientuje viac v tom ako to funguje v Rakúsku než u nás a vravel že normálne v Ševte mám pohladať tu ,,knižku" 😃 a už mi blikali kontrolky že to asi nie, i keď čakám prvé bejby ale nezdalo sa mi že by u nás existovalo niečo ako záznamnik vyšetrení pre babatko. Jeho účtovnička nám poslala formuláre ktoré nám lekári vyplnia, ako aj vy píšete že treba 5 návštev každá v nejakom danom týždni, či mesiaci

tinky2552
autor
25. sep 2025

Ešte mi napadlo sa opýtať, či mali lekári problém s tým keď ste od nich chceli pečiatku a podpis na tento účel? Viem že je to individuálne ale zaujíma ma to

guiseppinka
25. sep 2025

V ktorej casti at pracuje priatel? Mutter kind pass na svk nekupis nikde😅 vidno, ze je to chlap😅

kiki68
25. sep 2025
@tinky2552

Ešte mi napadlo sa opýtať, či mali lekári problém s tým keď ste od nich chceli pečiatku a podpis na tento účel? Viem že je to individuálne ale zaujíma ma to

@tinky2552 preco by mali mat? Je to bezna vec Podla mna. Potrebuje to kopec ludi. Matersku knizku potvrdzuje lekar. Horsie to bude s detskym lekarom. Lebo Mukipass pokracuje dalej do 5 rokov dietata. Nikde sa neodovzdava ako na SK.

kiki68
25. sep 2025
@guiseppinka

V ktorej casti at pracuje priatel? Mutter kind pass na svk nekupis nikde😅 vidno, ze je to chlap😅

@guiseppinka tak muz take nikdy nevidel. Moj tiez netusil co to je