Ako získať max. materskú?
chcela by som veľmi pekne poprosiť, ak by mi vedel niekto poradiť, ako získam maximálnu materskú, som zamestnaná od 1,februára 2018, zistila som, že som tehotná, cca 7 týždeň, takže podmienku poistenia 270 dní splním, ale ako si materskú zvýšiť, kedže zarábam min. mzdu? Dakujem
@evittam čiste teoreticky je možné to čo píše @nikka455 ,
1x nárok na MD z nového trvajúceho poistenia, a dni ukončeného poistenia ( PP sa pripočítajú )
1x nárok z OL z ukončeného poistenia ..
ako poviem pravdu stretla som sa s týmto len pri rodičovskej dovolenke, kedy sa nejako takto podobne vyrátala MD z oboch poistení .. ale pri pracovnom pomere som sa nestretla. I pre mňa je to novinka, lebo ak je tam súbeh poistení , a OL pri prvom PP nezanikne dalším PP .. kedže tam časť bola v súbehu.
ako sa da max materska ziskat teda? nechce sa mi vsetko citat
ved prave. zalezi od pripadu.ja som nezamestnana., po podpore. takze by som potrebovala sa zamestnat na 270 dni? s max vz? 🙈
@evittam takže ak budem mať jeden TPP a dohodu napríklad na ktorú sa zamestnam od decembra a len si doratam na tu najvyššiu išlo by to tak? Z dvoch??? samozrejme 90 dní
@a môže byť jedna TPP a druhá dohoda?
@miskacabalova v oboch 270. Alebo jedno ukoncit a v druhom na 90dni s max.vz
@miskacabalova ale tu povodnu bude treba zrusit
@majusqa77 ďakujem
Dobry deň, ahojte. Momentalne som na RD, dcera ma 15m a som znovu tehotná. Da sa v tomto pripade nieco robit (nastupit do prace a ist na PN napr.) alebo budem uz stale dostavat az do ukoncenia druhej RD iba rodicak?
@evittam ano trvaju mi 2 TpP. Ja som tam mala rozne cachre... Dlhy Tpp som prerusila aby sa mi materska pocitala aj z druheho TPp. Potom som na ten povodny Tpp nastupila po MD znovu na novu zmluvu a po par dnoch som isla z neho na RD. Druhy Tpp mi trva počas celej MD aj RD neprerusene

@nikka455 Nejdem sa hadat. Viac nam, dúfam, ozrejmi @zalka, nakoľko moje vedomosti ohľadne uvedeného su take ako som už napísala. Sama som moc zvedava.
Kolko mas MD?