icon

Ako získať max. materskú?

deydy
11. aug 2018

chcela by som veľmi pekne poprosiť, ak by mi vedel niekto poradiť, ako získam maximálnu materskú, som zamestnaná od 1,februára 2018, zistila som, že som tehotná, cca 7 týždeň, takže podmienku poistenia 270 dní splním, ale ako si materskú zvýšiť, kedže zarábam min. mzdu? Dakujem

evittam
4. nov 2018

@nikka455 Nejdem sa hadat. Viac nam, dúfam, ozrejmi @zalka, nakoľko moje vedomosti ohľadne uvedeného su take ako som už napísala. Sama som moc zvedava.
Kolko mas MD?

nikka455
Autor odpoveď zmazal
evittam
4. nov 2018

@nikka455 Netuším kde je "zadrhel". Podľa zákona a tak ako ho poznam plati co som uz napisala.

nikka455
Autor odpoveď zmazal
evittam
4. nov 2018

@nikka455 Pokial by to bola dohoda a ta by skončila tak ano. Ale nie ak to boli dva TPP. A spocitavaju sa len dni ale nie VZ. Nechaj to uz tak. Možno nam to vysvetli kočka, ktorú spominam.

nikka455
4. nov 2018

@evittam ochranna lehota ti nic nehovori?

zalka
4. nov 2018

@evittam čiste teoreticky je možné to čo píše @nikka455 ,
1x nárok na MD z nového trvajúceho poistenia, a dni ukončeného poistenia ( PP sa pripočítajú )
1x nárok z OL z ukončeného poistenia ..

ako poviem pravdu stretla som sa s týmto len pri rodičovskej dovolenke, kedy sa nejako takto podobne vyrátala MD z oboch poistení .. ale pri pracovnom pomere som sa nestretla. I pre mňa je to novinka, lebo ak je tam súbeh poistení , a OL pri prvom PP nezanikne dalším PP .. kedže tam časť bola v súbehu.

evittam
Autor odpoveď zmazal
evittam
4. nov 2018

@zalka Aha,vdaka. Tak toto tiež počujem prvykrat....Dobre vediet.

nikka455
4. nov 2018

@evittam tak snad ti to je uz jasnejsie. Ako vidis nikto nemoze vediet vsetko a niekedy nie je naskodu vypocut si aj iny nazor, zvlast ak je to realna skusenost. Pekny vecer

evittam
4. nov 2018

@nikka455 Je rozdiel iný názor a konečne riadne vysvetlené ako je to mozne. A áno nikto nevie všetko. Pekny vecer.

dadka_bb
4. nov 2018

ako sa da max materska ziskat teda? nechce sa mi vsetko citat

nikka455
4. nov 2018

@evittam neviem co bolo na tom nepochopitelne. Pisala som to iste co napisala @zalka

evittam
4. nov 2018

@dadka_bb Záleží pripad od pripadu. Nam sa zase nechce dookola opakovat.😙 Btw.tak,ze budes mat max.VZ.

dadka_bb
4. nov 2018

ved prave. zalezi od pripadu.ja som nezamestnana., po podpore. takze by som potrebovala sa zamestnat na 270 dni? s max vz? 🙈

evittam
4. nov 2018

@dadka_bb Si tehotna? Ano, potrebuješ najskor splniť hlavnú podmienku naroku na MD t.j.270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom.

miskacabalova
4. nov 2018

@evittam takže ak budem mať jeden TPP a dohodu napríklad na ktorú sa zamestnam od decembra a len si doratam na tu najvyššiu išlo by to tak? Z dvoch??? samozrejme 90 dní

miskacabalova
4. nov 2018

@a môže byť jedna TPP a druhá dohoda?

majusqa77
4. nov 2018

@miskacabalova v oboch 270. Alebo jedno ukoncit a v druhom na 90dni s max.vz

evittam
5. nov 2018

@majusqa77 Ako si mozes prečítať vyssie tak to ide aj inak ...😉

majusqa77
5. nov 2018

@evittam kukam, citam, cosi mi tam nepasuje, neviem 🙂

evittam
5. nov 2018

@majusqa77 Ani mne to nepasovalo ale ako pise @zalka tak som to síce pochopila ale stale to nejako nepasuje ale asi funguje ako sme sa dozvedeli.....

miskacabalova
10. nov 2018

@luliu
@evittam
Baby ja som úplne zabudla že mám ešte aj dohodu, ktorú mám od roku 2016 ale iba na smiešnu sumu....čiže teraz mám TPP plus tá dohoda a ak si dám teraz tú tretiu dohodu na 90 dní, s ktorou vlastne iba doratam na tu najvyššiu matersku môžem ziadat materskú z dohody a TPP?

majusqa77
10. nov 2018

@miskacabalova ale tu povodnu bude treba zrusit

miskacabalova
10. nov 2018

@majusqa77 ďakujem

janzi
12. nov 2018

Dobry deň, ahojte. Momentalne som na RD, dcera ma 15m a som znovu tehotná. Da sa v tomto pripade nieco robit (nastupit do prace a ist na PN napr.) alebo budem uz stale dostavat az do ukoncenia druhej RD iba rodicak?

evittam
12. nov 2018

@janzi Tvoj PP trva?

janzi
12. nov 2018

@evittam ano trvaju mi 2 TpP. Ja som tam mala rozne cachre... Dlhy Tpp som prerusila aby sa mi materska pocitala aj z druheho TPp. Potom som na ten povodny Tpp nastupila po MD znovu na novu zmluvu a po par dnoch som isla z neho na RD. Druhy Tpp mi trva počas celej MD aj RD neprerusene

evittam
12. nov 2018

@janzi Tak máš nárok na MD

janzi
12. nov 2018

@evittam super, ďakujem. A prosím z čoho sa mi bude počítať? Zo sumy ktorá je uvedena na zmluve?