Budem mať nárok na materskú?
dobrý den,som na rodicaku a pôrod mam o 5 mesiacov nestíham retazovy a tak isto nestíham 270 dni nemocensky poistená co je podmienka k získaniu materského ...
ako je to v prípade keď zamestnam na 2 dohody a jeden normálny pracovný pomer cize som súčastne v 3 zamestnaniach kde sa my platia odvody ... tie 2 dohody ukončím po 90 dňoch a ten hlavný pracovný pomer budem mat dovtedy kým my doktor nedá ze môžem ísť 6-8 týždňov pred pôrodom na matersku ( cize splnených ďalších min 90 dni ..beru sa dni do nemocenského ako z 3 samostatných zamestnani cize my stačí byť minimálne 90 dni u všetkých 3 och kde nasledne tie 2 dohody ukončím po 90 dňoch a v tom trvalom pokračujem az dovtedy kedy my vznikne nárok na materské? odvody sa odvádzajú aj z tých prac na dohodu...
cize malo by to byt 90+90 a ten hlavný pomer podľa toho kedy to presne bude ale určite viac ako 90 dni
mam nárok na materské?
@zalka čiže akýkoľvek súčet zamestnaní kde súčet nemocenskych dni musí byť min 270 dni s tym ze treba splniť tu podmienku ze cca najmenej 1-2 dni pred materskou musi byť aktuálny uz len jeden pracovny pomer a to ten z ktorého potom budeme žiadať o materské ( v príklade kde sú 2 zamestnania na dohodu a 1 klasický prac. pomer ostáva minimálne 2 dni pred materským uz len 1 aktívne zamestnanie ( v tomto prípade klasický pracovný pomer )
ďakujem veľmi pekne
Ahojte prosím vie mi niekto poradiť ohľadom materskej?od začiatku tehotenstva som na rizikovom a od 1.júna mám nastúpiť na materskú,chcela by som vedieť či mi tá PN bude nejako zasahovať do výpočtu materského .dakujem
@zalka to vazne takto funguje? ze sa pocet dni scita aj ked ide o ten isty den (dátum)? Podla Mihala sa sice scitavaju, ale pokial ide o subeh datumov, ten den sa zapocita len raz. To by si potom, pritiahnuté za vlasy, hocikto mohol uzavriet den dva pred nastupom na matersku 270 prac.pomerov, 269 ukoncit a ponechat len jeden a z toho cerpat matersku, a splnil by 270 dni poistenia.

@puky007 budú ti brať 270 dní poistenia ... tj. 3x90 dní ... môžeš to tak urobiť ako si napísala