icon

Celé tehotenstvo budem na maródke. Dostanem materskú?

cvikla12
13. feb 2017

Ahojte kočky dnes som bola u gynekologičky a som v 6tt. som PN pol roka a aj celé tehu budem PN lebo mam rizikové tehu. Neviete mi poradiť ako to bude či dostanem toho prvého pol roka materskú alebo len ten materský príspevok? Budem vďačná za každý názor.

Strana
z3
zalka
16. feb 2017

@nivea777 hm.. nahlásiť na dôchodkové sa môžeš až ked sa ti narodí dieťa, od dátumu narodenia dieťaťa budeš môcť byť dôchodkovo poistená, skôr nie ...

majusqa77
16. feb 2017

@nivea777 na dochodkove sa bude treba prihlasit do 45dni od narodenia dietata. stat za teba bude platit az ako za osobu starajucu sa o dieta do 6 rokov...

nivea777
16. feb 2017

@majusqa77
@zalka dakujem vam.. a nevadi teda ze nejake cca 2 mesiace od toho 7.2 do porodu nebudem mat nic?? TP mam na prvy april ale kedy sa narodi to netusim

majusqa77
16. feb 2017

@nivea777 nevadi ako nevadi. ten cas sa ti nerata do dochodku

nivea777
16. feb 2017

@majusqa77
@zalka prislo mi nejake predvolanie z SP,ze im mam zavolat ohladom vyplacania nemocenskej davky..neviete co to moze byt?? Som na PN od 22.9 a az teraz chcu nieco riesit ohladom toho?

nivea777
16. feb 2017

volala som,na papieriku je ze robia 8-14 ale na internete maju uradne hodiny dnes len do 12

uzanka16
16. feb 2017

Tak ak si bola zamestnana predtym minim.270 dni matersky prispevok na 8 mesiacov dostanes potom pojdes na rodicovsky ako kazda.aj ja som bola prve tehu od zaciatku na PN a matersky som dostala.

zalka
16. feb 2017

@nivea777 nesi PN a nenašli ťa doma? ináč si papierik neviem vysvetliť

nivea777
16. feb 2017

@zalka teraz mi to postarka podala do ruky,dokonca je to z inej pobocky.. patrim pod Nitru a je tam pisana Trnava,cize iny okres a aj kraj

majusqa77
16. feb 2017

@nivea777 ono sa to eviduje podla zamestnavatela. nemala si v TT kraji firmu?

majusqa77
16. feb 2017

@zalka mi tak napadlo - nemoze to byt oznamenie o odstupeni spisu na inu pobocku? ked skoncil pracovny pomer?

nivea777
16. feb 2017

@majusqa77 no to moze byt lebo som robila v Mochovciach a maju v TT pobocku,to mi ani nenapadlo..Nemoze to byt nahodou problem ze som mala svadbu pocas PN?? ja som sa pytala aj dr ci s tym nebude problem a on mi povedal ze nie.. vychadzky mam 14-16:00 a svadba bola 15:00 cize cez vychadzky,ziadna kontrola ani nic mi neprisla.. svadba bola pre mesiacom

nivea777
16. feb 2017

@majusqa77 ak mi nevyplatia januar kvoli tej svadbe,tak co narobim,moja chyba ale rada by som vedela co cakat/resp. ci tie peniaze uz necakat vobec...zistovala som si o tom este pred svadbou a viacere hovorili,ze mali svadbu pocas PN a problem nebol..

majusqa77
16. feb 2017

@nivea777 to si myslim, ze nie.. ..a ved nenabehla ti uz pn-ka?

nivea777
16. feb 2017

@majusqa77 nenabehla...prechodku som zaniesla 30.1.. Kontrola ziadna nebola a hento mi dala postarka do ruky dnes..odfotim ako to vyzera? v decembri mi nabehla 16. tak som to neriesila,myslela som ze aj tento mesiac nabehne tak

nivea777
17. feb 2017

@majusqa77
@zalka baby dakujem za vcerajsie odpovede..dnes som sa tam dovolala a bolo to pozastavenie PN kvoli svadbe,ze treba mat od Dr papier ze mi svadbu dovolil.Tak som im odoslala aj ten papier aj sobasny list,ako chceli a povedala mi,ze mi to vyplatia v druhej vlne.. neviem kedy sice je ale buduci tyzden dufam uz pridu peniaze

cvikla12
autor
21. feb 2017

@zalka
@majusqa77 ahojte dievčatá mali ste pravdu to ze dlhodobo marodim na materskú nemá žiaden vplyv. Som spokojná a aj manžel. Ďakujem vám za všetko

mon8060
2. mar 2017

Ahojte baby.. Viete mi poradiť prosím? Som viac ako 10 rokov zamestnaná u toho istého zamestnávateľa. Od januára 2017 som na PN z dôvodu rizikového tehotenstva. Na materskú by som mala ísť začiatkom augusta 2017. Ovplyvní moja dlhodobá PN nárok pripadne výšku materskej? Z akého obdobia sa mi bude počítať materská keď som 9 mesiacov predtým PN?... Vopred veľmi ďakujem za rady a názory.

brita111
2. mar 2017

@mon8060 nie,nema to vplyv

mon8060
2. mar 2017

@brita111.. Dakujem za rýchlu odpoveď.. Už dlhšie sa nad tým trápim. Mam v zamestnaní strašne veľa stresov a už som aj zvažovala ze ísť do práce aby som potom nezostala bez peňazí takže sa tým nemusím zaťažovať u užívať si tehotenstvo

havana_frost
2. mar 2017

@mon8060 Keďže si stále u toho istého zamestnávateľa, materské sa ti bude rátať z celého roka 2016.

miska1970
3. júl 2020

Ahojte. Chcela by som sa opýtať. Od roku 2017 som zamestnaná na TPP od 10 marca 2020 som na PN počas PN som otehotnela bola som na pn do konca mája potom som išla do prace na par dni a zas som PN a budem až do nástupu na MD môžem sa opýtať vide mi MD a z ktorých mesiacov sa to bude počítať.

Strana
z3