Čerpanie dovolenky po rodičovskej dovolenke
Ahojte 🙂 Prosím poraďte mi, či si môžem hneď po nástupe do práce (v ktorej pracujem už niekoľko rokov) po skončení materskej a rodičáku (3 roky) čerpať dovolenku a či mám na nejakú vlastne nárok. Ide o to, že dieťa dovŕši v lete 3 roky a ja môžem nastúpiť až v septembri, keďže vtedy začne škôlka. Keď nenastúpim, tak pravdepodobne doatanem výpoveď? Ďakujem za Vaše odpovede 🙂
Dovcu určite máš lebo nabiehala určite by som zavolala na personálne oznámila ze sa ti blíži koniec rodicaku a ze koľko máš nárok na dovcu a od kedy by si chcela nastúpiť do roboty
Kedy bude mať dieťa 3 možno ti to akurát vyde
Mesiac pred koncom RD si povinná zamestnávateľovi oznámiť návrat prípadne čerpanie dovolenky a následný návrat. Dovolenka ti nabehla za obdobie MD (za obdobie RD nie), zavolaj alebo napíš do firmy, nech vieš, aký máš zostatok dovolenky. Ak jej nebudeš mať dostatok, môžeš požiadať o neplatené voľno, s čím ale zamestnávateľ nie je povinný súhlasiť. Ak nebude súhlasiť, buď nastúpiš do práce alebo ty dáš výpoveď.
treba obnoviť nemocenské poistenie (prísť na 1 deň do práce alebo čerpať dovolenku) a z toho sa ti bude počítať OČR
Ja som nastupovala na konci novembra do prace po troch rokoch a normalne som mesiac alebo dva pred koncom oznamila zamestnavatelovi ze sa vraciam spat do prace a že žiadam o cerpanie dovolenky. Napisala som aj presne kolko.
ty ale momentálne nárok na OČR nemáš pretože máš prerušené nemocenské poistenie z dôvodu RD, čiže preto musíš min. 1 deň čerpať dovolenku alebo ísť do práce, aby sa ti obnovilo
ak si počas RD nikde nepracovala (ani na dohodu) tak 1-2 dni vyčerpať a zvyšok preplatiť
ale aj keď sa dohodnete na čerpaní dovolenky a ukončení PP, môžeš ísť na pandemickú OČR v ochrannej lehote a až potom poberať podporu
Prosím poraďte…obnoví sa NP aj keď po skončení RD pôjdem k doktorovi a dám si paragraf? Pretože dovolenku mi všetku vyplatili po skončení MD. Nemám ani jeden den
@zuzanockamt áno mám papier zo škôlky. No keďže sa o tom diskutuje tak som sa rozhodla ze ju nebudem riešiť.
Ale ďakujem

ved kontaktuj zamestnavatela mesiac pred umoncenim RD mu mas poslat oznamenie
dovolenka nabieha aj za obdobie na MD a kolko mas dovolenky zavisi od toho ci si pred odchodom vycerapla celu atd