Čo musím urobiť po rodičovskej?
Ahojte chcela by som sa spytat zachvilu mi bude koncit Rodicovsky prispevok (dcerkabude mat 3roky)co treba kde nahlasit a odhlasit? Dostala som teraz aj vypoved pocas RD koli ruseniu firmy, treba ist nieco do Zdravot.poistovne nahlasit ci na urad prace?Kto teraz plati za mna zdravotne?dakujem za rady
@sisinka29 AK sa zostáva na neplatenej rodičovskej, bez zaevidovania na upsvare, tak s rozhodnutím o ukončení poberania RP na zdravotku.. ak sa zaevidujete na úrade práce, tak s tým rozhodnutím na zdravotku..
na sociálnu len vtedy, ak vznikne povinné dôchodkové poistenie /zamestnanie, povinné odvody pri podnikaní atď/
@kaktusik007 no aleproblem je ze datum vypovede mam ku dnu 31.12.
@siimmii a to si nevies zariaddit, aby to bolo inak???
a zariadit odmeny??? resp. normalny vymeriavaci zaklad????
tu sa bavime o par dnoch.... vypoved k 30.12 a do 8 dni sa stihnut co najasrko zaevidovat, zaeviduju ta od 31.12 a tym padom sa na teba vztahuje zakon ucinny do tohto datumu...
a ak to nechces takto na tesno, tak vypoved k 27 dvanast a mas fuuuru casu....
dakujem za informacie ,cize urad prace a potom na zdravotnu poistovnu a tam sa popytat 🙂 a daval sa niekto tak ze dostal pocas rodicovskej dovolenky vypoved a previedol rodicovsku na manzela, a ja zeby som sa dala ako nezamestnana na urad? Ako v takom pripade nemate skusenost?
@kaktusik007 veru nedasa mi to lebo firma konvi 31.12 cize uz mamten datum vypovede
@siimmii čo by sa nedalo, len treba jednať.. kaktusik ti dobre radí, ukončiť tento rok, dať si jeden deň dovolenku, a hned v ten den výstup... a nechať si preplatiť dovolenku a prípadne odstupné.. budeš mať podporu neporovnateľne vyššiu, ako ked sa zaeviduješ budúci rok..
a samozrejme, že môžeš dať rodičovský prepísať na manžela
Ahojte mamicky 🙂 Mne vcera prisiel papier zo zdravotnej poistovne,ze nemaju nahlaseneho platitela za obdobie od 1.1.2010 do 13.2.2012, nerozumiem tomu,ved na matersku som nastupila 4.1. 2009... to som sa po roku materskej mala ist hlasit do ZP? 😕 Kvoli akej zmene?Ved som bola na materskej az do februara tohto roka...Dovtedy mali platitela jasneho a potom co?13.2.2012 som nastupila do prace,takze moj zamestnavatel nahlasil zmenu. Len tomu ich "hluchemu" miestu nerozumiem...Neviete mi poradit ake potvrdenie mam ist pytat na urad prace,aby som vedela zdokladovat to, ze som bola na materskej?
ahojte
@gapa,
prosim o radu.
dcera bude mat 26.1.2013 3 roky,tak mi konci RD.Som tehotna a pojdem na PN.Pracovny pomer mi stale trva.TP mam az v auguste.Z coho sa mi bude ratat PN?Resp.v aky datum sa mam dat vypist na PN aby mi bola vyratana PN z takeho VZ ako som mala 1.matersku?
a ako a kedy mam vycerpat dovolenku?
budem mat narok aj na matersku?ak ano,z coho sa bude ratat?
dakujem 🙂
vsetko som mala nakoniec OK, chaos si narobili same pracovnicky v ZP 😒 akurat ze ma to stalo den behaciek a hladanie nahradnicky v praci pocas toho mojho lietania po uradoch 😠 🙄 😝
ahojte, prosím vás malý bude mať 29.3. 3 roky. Vychádza to na na velkonočný piatok, stačí keď pojdem na úp sa zaevidovať tú stredu po sviatkoch? A viete niekto čo tam budem potrebovať? Predpokladám že odtial budem musieť ísť hlásiť zmenu do ZP, musím niečo hlásiť aj na sociálke?

Prikladám zo stránky poisťovne Dôvera:
Pozor na oznamovaciu povinnosť!
Meníte adresu, trvalý pobyt alebo prácu? Do ôsmich dní nám to musíte ohlásiť. Dajte nám vedieť najmä:
•zmenu mena alebo priezviska,
•zmenu adresy trvalého pobytu,
•začiatok a koniec živnosti, prípadne inej samostatnej zárobkovej činnosti,
•začiatok a koniec materskej, resp. poberania rodičovského príspevku,
•začiatok a koniec štúdia,
•začiatok poberania starobného alebo invalidného dôchodku,
•registráciu na úrade práce,
•odchod do zahraničia (ak tam budete aj poistený),
•návrat zo zahraničia (ak ste tam boli poistený),
•fakt, že sa stávate poistencom štátu.