Čo po materskej?
Ahojte maminy.otazocka.
12.9.mi konci md,som zamestnana,ale davam vypoved.mam 15 dni dovolenky,ktoru chcem vycerpat,cize vypoved by bola k 30.9.teraz k tej otazocke,ked mi skonci md,mam ist na nejaky urad,alebo az ked vyberiem dovolenku.ak ano tak kam,lebo som z toho zmatena 😂😊😁vdaka za kazdu odpoved,pekny dnik
@dasiacik pri subehu dohoda a TPP som dostala odpoved zo socialky:
Za predpokladu, že súbežne s ukončením rodičovskej dovolenky ukončíte aj oba pracovné pomery, Sociálna poisťovňa bude porovnávať, aká výška dávky v nezamestnanosti by bola určená z vymeriavacích základov dosahovaných z pracovného pomeru v období počas rodičovskej dovolenky, a aká výška dávky v nezamestnanosti by bola určená z obdobia pred nástupom na rodičovskú dovolenku. Dávka v nezamestnanosti bude následne vypočítaná z vyššieho denného vymeriavacieho základu. Podotýkame, že vyššie uvedené platí len v prípade, ak v rozhodujúcom období dvoch rokov pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie bude len obdobie prerušenia poistenia v nezamestnanosti z dôvodu čerpania rodičovskej dovolenky a vymeriavací základ bude dosiahnutý len z druhého pracovného pomeru. Do rozhodujúceho obdobia dvoch rokov teda nesmie zasahovať ani materská dovolenka.
Za predpokladu, že po ukončení rodičovskej dovolenky Vám druhý pracovný pomer bude ešte trvať a tento potom ukončíte, tak dávka v nezamestnanosti sa určí z tohto pracovného pomeru.
neviem, ako to zoberu pri dvoch TPP.. ..podla mna by to nemalo zohravat ulohu. v kazdom pripade, daj potom pls info aj na mna, ako si dopadla...
@majusqa77 no to je jasné, lebo napr. ak končí RD 20.9. a PP skončí 21.9. tak SP už nemôže vyrátať podporu z platu pred MD nakoľko sa obnovilo poistenie z ktorého bola vyplácaná MD, a z ktorého sa bolo na RD ... tým pádom podporu vyráta zo všetkých platov od 22.9.15-21.9.17 . ... už neprihliada na plat pred MD
Kdežto ak by skončil PP k 20.9. tak SP vypočíta podporu z obdobia od 21.9.15-20.9.17 .. tj. ten skrátený úväzok
a porovná ju v zmysle zákona s možnou podporou, ktorá by vznikla z platu pred MD ... a vyplatí tú vyššiu
Ale i tak, nezdá sa mi to, pri tom čiastočnom úväzku. Ale tak ti napísali, tak zrejme by neboli dali na papier čierne na bielom niečo zle.
@dasiacik áno dobre to chápeš ...
a výpovedná lehota sa nedá dať tak aby uplynula v priebehu mesiaca,
nikdy by ti PP neskončil 27.9. ak by si dala výpoved s výpovednou lehotou, vždy by ti skončil PP 30.9.
ak chceš skončiť PP k 31.3.18 tak v januári doporučene do vlastných rúk pošli výpoved poštou .. alebo na protipodpis odnes osobne a od 1.2.18 ti začne plynúť výpovedná lehota aj keby si list napísala 3.1.18
@zalka Takze,ja by som k 31.3.2018 skoncila pracovny pomer.Muz by od 1.4.2018 nastupil na MD.Ja by som sa hlasila na urad prace.Muz by bol na MD do 3rokov veku syna (t.j.27.8.2018 -predtym som omylom dala mesiac september).Ja by som dovtedy brala podporu.Mozem sa potom,od toho 28.8.2018 dat na neplateny rodicovsky?

@zaba9 No tak potom neviem ako chces po RD vyuzit DNP, ktore si už zrušila.