Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
dovolenku už nemám, už som vyčerpala
@zalka ahoj, chcem sa este opytat, švagrina teda 2.3. ukoncila RD, 3.3. PP, bez dovolenky a odstupneho.
Takze sa jej davka v nezamestnanosti bude ratat z toho jedneho odpracovaneho dna 3.3..
Ak by sa zamestnala na 1 den, 4.3. niekde inde z max., pomohlo by to?
Dakujem
@ivanabb tak ti podpora bude rátaná s platu pred MD
@liliana363 no pomohlo by to ... ak by bol vyšší plat lebo by sa spriemerovali tie 2 platy ...
@zalka Dakujem, tak este pre istotu. na ten jeden den zamestnania, kt. jej dnes konci: ked ma HMZ 660e tak 660e/22 prac.dni = 30e VZ na 1 den.
V novom zamestnani by musela mat na 1 den VZ 80e, aby to dalo priemer na 2 dni 55e?
takto to bude dobre?
@liliana363 áno presne tak .. možno pre istotu trošku vyšší
@zalka Ďakujem moc
@liliana363 rado sa stalo, držím päste naj to výjde.
@zalka ahoj, už si mi radila ohladom skončenia pp a preplatenia dovolenky. Urobila som všetko, ako si mi poradila, t.j. koniec RD 28.2., 2.3. som čerpala 1 deň dovolenky+ ostatná dovolenka preplatiť. Teraz sa chcem spýtať, je jedno, kedy mi to mzdová vyplatí? Nestane sa nič, ked to bude už teraz? Teda v marci? Vďaka za odpoveď.
Dobry vecer. Viete mi niekto poradit? Od 09/2007 som do 05/2010 v kuse pracovala. Za 06/2010 som dostala podporu a od 07/2010 do 12/2010 som opat pracovala. Od 01/2011 som zostala nezamestnana, nakolko sa zrusila prevadzka, ale uz som bola tehotna a zostala na PN az do 04/2011 kedy som nastupila na MD. Tento rok v maji mi konci RD a pracu nemam. Je mozne, ze by som dostala podporu?? Alebo nejaky iny prispevok? Dakujem
@zalka Ahoj, prosím ta poradila by si aj mne? Vôbec netuším ako postupovať v takýchto veciach. 2.5. dcéra dovŕši 3 roky a teda mi končí RD a zamestnávateľ ma už upovedomil, že ma nezoberie späť. Zamestnaná som bola od r. 2008. PP ešte trvá, dovolenku nemám nakoľko som si ju vyčerpala pred nástupom na MD.,budem mať nárok na dávku v nezamestnanosti, z čoho sa ráta, poprípade ako by sa dalo ju nejako navýšiť?
Plánujem ukončiť PP dohodou, len neviem k akému dňu, aby som niečo nezbabrala. Čo sa týka DvN neovpyvnil by jej výšku aj 1 odprac. deň po skončení RD? Poprípade nejaké odstupné? Ďakujem pekne
@stanka0410 výšku podpory ovplyvní ak odpracuješ 4.5.-5.5.15 a tvoj PP skončí 5.5.15 a dostaneš odstupné ... a tvoj plat v hrubom bude aspon 165 eur tak bude max. podpora.
Ak sa dohodnete na skončení PP počas RD teda 2.5. tak podpora bude rátaná z platu pred MD za predpokladu, že si nikde nepracovala počas RD ani si neplatila dobrovolné poistenie.
ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď aj za čas. čiže mám nástojiť u zamestnávateľa na odstupnom a dohodnúť sa s ním na odpracovaní aspoň 2 dní? neviem ešte ako dopadnem, či sa ma nebude chcieť zbaviť bez odstupného. potom by sa dala nejako získať max. podpora. môj plat v hrubom bol na páske cca 630 € pred materskou. alebo by sa to dalo nejako fiktívne pozmeniť keby odpracujem tie 2 dni?
poprípade keby som išla na PN hneď 3.5. aspoň na 1 týž.? ( ak by mi nedal to odstupné)

@ivanabb nárok máš , otázka znie čerpala si dovolenku a zvyšok ti bol preplatený alebo nie?