Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
ahoj maminky, prisla som si k vam po radu. V maji mi konci RD. Firmu, kde som bola zamestnana pocas 5 rokov mojej materskej a rodicovskej dovolenky niekolkokrat predali a ti predavajuci pokazde zatajili novym kupujucim, ze tam existuje nejaka pani na materskej/rodicovskej. Firma sa aj prestahovala do ineho mesta, z coho vyplyva, ze musim dat vypoved.
Moje otazky su: ak dam vypoved dohodou, budem mat narok na podporu? (cely cas mi trval pracovny pomer)
Citam tu, ze z nejakeho dovodu je dobre ist aspon na 1 den na dovolenku po skonceni RD. Co ak mi to zamestnavatel neumozni? Ratam totiz s tym, ze mi odmietne preplatit dovolenku ako taku.
dakuejm za odpoved
zalka
Dobry den,mala by som otazocku ak Vas mozem poprosit : vyratava sa davka v nezamestnanosti aj z predosleho dobrovolneho pripoistenia? (platila som si od 2008-2112 vtedy to zrusili) ,narok DN mi zacina tento mesiac.
Dakujeem
@zalka ahoj , ja som ti uz raz pisala ohladom dávky v nezamestnanosti a poradila si mi🙂. poprosím ta ešte o jednu radu ak vieš. PP sme ukončili k 7.1., RD mi skončila 5.1. lenže jeden den dovolenky som nevyčerpala(zabudla som to povedat majitelke s tou dovolenkou) a firma za mna odviedla za 6 a 7.1. ten najvyšší odvod. ked prislo rozhodnutie zo SP vyšiel mi 50% denný vymeriavací základ zo 18,7800.vlastnou chybou som prišla o peknú dávku. a otázka..nedalo by sa poslať odvolanie a ešte ten jeden deň dovolenky dohlásit? hned zajtra by sme to so šefkou urobili.mam nato 11dni, pretože rozhodnutie mi prišlo 11.3. a ak ano, v akej forme to odvolanie napísať? dakujem pekne za odpoved zuzka
@zuzkakol no vôbec som nepochopila ... ak firma odviedla najvyšší odvod ... too je koľko 110eur si mala v hrubom asi nie ...
6.1 bol sviatok to si mala preplatené, a 7.1. si čo pracovala? ... a čo firma ti nepreplatila dovolenku?
mala preplatiť ...
len neviem či januárové výplaty vie opraviť skôr nie ako áno ...
@zalka pred zaradenim do evidencie uchádz.o zamestn: tj v období
od 8.1. 2012 do 7.1.2015 firma, ste preukázali nasledovné doby poistenia v nezam.:
od 8.1 2012 - 15.7.2012 firma .S... ( odchod na rizik. tehot.)
od 6.1.2015 - 7.1.2015 firma S....
od 2.1.2015 - 7.1.2015 firma I...dohoda na neurčito
a dobu, ktora sa považuje za dobu poistenia v nezamestnanosti:
od 16.7.2012 do 5.1.2015, 904 dní, u zamestnávateľa S..
Súčet vymeriavacích základov dosiahnutých v rozhodujúcom obd., z ktorých ste zaplatili poistné v nezamestnanosti je 112,68€ a denný vymeriavací základ je 18, 7800€.(výška dávky je 50% z DVZ)
toto mi prišlo:((

@stoke nie nemáš nárok ....