Dávka v nezamestnanosti po rodičovskej dovolenke
Ahojte, mohol by mi niekto poradiť?
10. 7. mi končí rodičovská dovolenka (6 rokov veku dieťaťa). Zamestnávateľ so mnou uzatvori dohodu o ukončení PP k 11.7. z organizačnýchh dôvoodv (moje miesto bolo medzičasom zrušené). Dostanem odstupné.
- ako bude počítaná dávka v nezamestnanosti,
- aký vymeriavací základ sa použije (budem mať len jednorazovo vyplatené odstupné), posledný plat som mala pre 6 rokmi.
- odvedie za mňa zamestnávateľ za ten 1deň všetky odvody vrátane poistného?
Ďakujem
@zalka ahoj..možem ta poprosit aj ja o radu...pracovala som presne jeden rokk pred nastupom na matersku..pretože presne 28.2.2012 mi skončila zmuva na určito a 1.3.som nastupovala na matersku...teraz v aprili skončila rodičovska 25.4.2015...dala som si ju predlžit ale ako neplatenu...proste aby stat tiež platil zdravotku ale nemusim chodit na urad prace..v podstate po skončeny rodičovskej som sanemala kde vratit ked to tak presne na den vyšlo...inak pred tym rokom čo mam odpracovany pred materskou som robila 3roky v rakusku...len pre info ,neviem či to treba vediet.....na urade race som bola len pre info či niečo dostanem ae tam nič nevedia..vieš mi prosim poradit..dakujem.
A som slobodna matka s trvalym pobytom u rodicov..dakujem
@misaha no nárok na podporu v nezamestnanosti nemáš ... a či niečo dostaneš, no tak by si mohla požiadať o dávku v hmotnej núdzi ... viď tu http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina/hmo... a to je vo výške 117,20 eur mesačne, ale pozor od toho odrátajú výživné na dieťa.
A ak nemáš súdom určené výživné tak sa moc s tebou baviť nebudú.
ervra @zalka Dobry den, mohla by som poprosit o radu? Syn sa narodil 10.9.2012 a ja som nastupila do prace 1.4.2015 - ale nie u zamestnavatela , od ktoreho som odchadzala na matersku dovolenku. Kedy mozem dat vypoved v byvalej praci, ak sa mi v terajsej praci paci a chcela by som tam zostat? A dovolenku si v tej "starej" musim vycerpat alebo mi ju preplatia? Dakujem.
Ahoj @zalka potrebovala by som este raz poradit.dnes som bola v praci dohodnut sa na vypovedi a povedala som im,ze chcem jeden den dovolenku a zbytok preplatit,aby mi vysla hruba mzda za ten jeden den 60eur.a sefka mi povedala,ze ja uz mam asi iba dva dni dovolenky,ale povedala,ze nie je problem,ze ona mi da hrubu mzdu na ten jeden den tych 60eur.len som chcela vediet,ci to moze tam dat taku sumu.aj ked si myslim,ze urcite mam viacej dovolenky,ale keby to tak spravila,ze mi tam da tu sumu co chcem,tak sa nechcem s nou natahovat.dakujem krasne za odpoved
@janulka2673 ahoj prosím ťa vieš mi povedať cca sumu max. podpory? ďakujem
@majama15 800€
baby prosim vas viete mi poradit ohladom podpory a jej vysky? co sa mi viac oplati?
od 21.7.2008 som zamestanana v statnej sluzbe
od 10.8.2009 som isla na prvu matersku
8.9. 2009 sa narodila prva dcera
1.10.2011 som nastupila do prace (ked mala mala 2 roky a 1 mesiac)
od 3.7.2012 som isla na matersku druhu
druha dcera sa narodila 8.8.2012
v auguste by som mala teda nastupit do prace - lenze moje miesto uz je obsadene a uz mi na rovinu povedali ze mi ponuknu inu poziciu, podobnu ale profesionalne ovela "nizsiu a horsiu", neplanujem ju prijat, bol by to riadny krok spat. Ked som odchadzala na druhu matersku - zostalo mi 10 dni dovolenky.
8.8.2015 je sobota, to znamena ze do prace pridem v pondelok, co by bolo pre mna najlepsie, ako sa s nimi dohodnut aby mi vysla co najvyssia podpora? Obavam sa ze mi ziadnu dovolenku nenechaju vycerpat - vsetko mi budu chciet preplatit a vypoved dostanem ku dnu 9.8.2015 (nedela). zatial za posledne 3 roky nenechali vycerpat ani jednej prepustenej mamicke ani jeden den dovolenky.
Ahojte,vie mi niekto vysvetlit či buem mat narok na podporu ak som pol roka na neplatenej rodičovskej dovolenke,pred materskou som bola 5 rokov zamestnaná,ale po skončeni md som musela dat vypoved a zostat na predlženej ,dakujem za odpovede
Ahoj @zalka na tvoju radu som mala 2 dni dovolenky a sefka mi povedala,ze viac uz nemam(co je podla mna blbost,kedze som bola na troch materskych hned po sebe),ale ze nie je problem,ze oni mi za tie 2 dni daju plat 120 eur.tak len dufam,ze odvody odvedu za mna spravne.len som sa ta chcela opytat ci to tak mohli spravit,ze vraj tam da taky vysoky dovolenkovy priemer.tak len dufam,ze podpora bude max.dakujem
@zalka vies,je to moja byvala suseda,mam ju rada,nechcem sa snou natahovat a ked povedala,ze mi to tak spravi,tak som bola radsej ticho.ale nechapem,ze jej uctovnicka ci mzdarka ci kto jej to robi,tak nevie,ze mam narok na dovolenku.a este som sa chcela spytat ci nevadi,ked do vypovede sme nedali ziaden paragraf,iba sme napisali,ze dohodou.a pre rozhodnutie mam ist na UP koncom augusta- oni mi potom daju nejake tlacivo,s tym ku zamestnavatelovi a tak do SP?Este raz dakujem za tvoje odpovede

Ahoj,vyšla mi max.podpora,dakujem za radu,tešiiiim sa.@zalka